Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na Begrip

23. 2. 2011 | 01:12 Counter Strike 1.6
Výchozí obrázek

Fenomén "Begrip" je jeden z nejkontroverznějších témat, jaký kdy zasáhl svět Counter Strike 1.6. S tímto "Movement", který vám rozhodí hitbox, přišli poprvé ruští hráči Begrip Gaming a u nás ho začal poprvé dělat Tomáš "oskar" Šťastný, tehdy ještě v barvách inteRaction. Jak ale na Begrip? Jak se Begrip naučit? Přinášíme vám návod.

Řada z vás využívá Begripu nyní již ze zvyku, nebo prostě jen proto, že ho využívá váš soupeř, kamarád, spoluhráč. Hra se tak stává víceméně hopsavou zábavou díky níž se některé situace odehrají jinak, než při standartním chození. Řada z vás ale také využívá k docílení begripu kolečko na myši, což je dle posledních pravidel evropských organizací zakázáno.

Část z vás se už stihla adaptovat na využití dvoupísmenkového begripu, tedy nabindovat si +duck například na ctrl a písmeno C. Jiná část se to naučila na jedné klávese. Tou bývá zpravidla tlačítko "Ctrl" nebo "Shift". Trik spočívá v rychlém zmáčknutí dané klávesy rychle za sebou.

Pořád se ale najdou tací z vás, kteří neví jak begrip dělat, proto jsme si pro vás připravili tento rychlo návod, který vám snad pomůže zařadit se po bok stovek dalších hráčů, kteří begrip využívají a snaží se těžit z jeho "výhod".

Jak na Begrip pomocí dvou kláves?

První možností, jak dělat Begrip je nastavit si skrčení (anglicky duck - kachna, kachní krok) na dvě klávesy na vaší klávesnici. Někteří hráči to dělají tak, že mačkají například CTRL a následně klávesu C. 

Výhodou této možnosti je plné soustředění na hru, nevýhodou je, že musíte do svého "arzenálu" zapojit jedno tlačítko navíc.

Jak na Begrip pomocí jedné klávesy?

Druhá možnost je dělat Begrip pomocí jedné klávesy. Jedná se o osvojení si správného načasování mačkání klávesy. Správný Begrip uděláte zhruba takto: nejprve zmáčknete danou klávesu jednou velice krátce a okamžitě poté jí přidržíte a chvilku déle. Obě stisknutí musí následovat okamžitě za sebou. Abyste dokázali pomocí Begripu i běhat bez zbytečného zpomalování, musíte se naučit intervaly, ve kterých Begrip vykonávat. V tom vám nejlépe pomůže následující video.

Teď už nezbývá nic jiného, než si založit vlastní hru nebo se připojit na server a trénovat, trénovat a trénovat, protože osvojení si tohoto triku zabere nějaký čas. Ve chvíli, kdy ale pochytíte ten správný timing to už ale máte v kapse.

Štítky: Návod