Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba KoTH: h34D_hUnT3R opět na trůnu

22. 5. 2011 | 14:21 StarCraft 2
Turnaj eSuba King of The Hill začíná nabírat na obrátkách. Během posledních čtyř turnajů se na trůnu vystřídali tři králové. Další král se k nim mohl přidat tento čtvrtek, kdy vrcholil již 28. turnaj výše zmíněného jména. Jako vždy se hrálo o výhru v hodnotě 900 korun.
Výchozí obrázek

Turnaj eSuba King of The Hill začíná nabírat na obrátkách. Během posledních čtyř turnajů se na trůnu vystřídali tři králové. Další král se k nim mohl přidat tento čtvrtek, kdy vrcholil již 28. turnaj výše zmíněného jména. Jako vždy se hrálo o výhru v hodnotě 900 korun.

esubaDo té doby byl králem kopce {#Česká Republika} Rikytan, který v předešlém souboji svrhnul z trůnu {#Česká Republika} Thebise z nEophyte. Ten po dvou turnajovém kralování nestačil na svého terranského soupeře a prohrál 1:3. Nový soupeř Rikytana měl vzejít z turnaje, který se konal tento čtvrtek. Celkem se ho účastnilo 24 hráčů, což je pravda trochu méně, než jsme byli zvyklí, ovšem ani to nezábranilo tomu, aby diváci na streamu viděli spoustu napínavých her. Když už tak jsme u toho streamu, tentokrát se komentátorské dvojice změnila. Po bok {#Česká Republika} Tučňáka se posadil {#Česká Republika} Wries z dm6.cz, který zastoupil {#Česká Republika} Murdoca.

Hlavním favoritem vyzyvatelského turnaje byl Protoss {#Česká Republika} h34D_hUnT3R z Necroraiser. Ten společně se {#Česká Republika} Stevem s Cracked Gamers dosáhl finále WB. Z následného souboje vyšel lépe člen Necroraisers. Steve měl možnost odvety poté, co ve finále nižšího pavouka vyřadil {#Česká Republika} Heltera z w3c, ovšem h34D_hUnT3R si výhru pohlídal. Jelikož šlo všechno poměrně rychle, dočkali se diváci na streamu královského finále ještě týž den.

head vs rikyNení třeba pochybovat o tom, že si hráči nenechají nic zadarmo. Rivalita obou hráčů je stará jako lidstvo samo a tak jsme se v posledních zápasech mohli občas dočkat plamenných "diskuzí" na téma kdo je větší imba. Tentokrát šlo ovšem vše poměrně klidně. První mapou souboje se stal Metalopolis. To, že se hráči objevili na close pozicích byl jasný náznak toho, že se asi macro hry nedočkáme. A taky že jo. Headhunter pomocí sentry obléhal základnu soupeře, zatímco sám zabíral expanzi. Rikytan si počkal na medivacy a hned jak to bylo možné se přemístil pod clif. Terranský hráč vsadil čistě na 1base hru, která mu ovšem nevyšla a z prvního bodu se mohl radovat jeho soupeř.

Druhá mapa, druhá close pozice. The Shattered Temple dovolilhead vs riky Rikytanovi odvetu za minulou hru. Headhunter začal stejně jako minule, což se ovšem nedá říct o jeho soupeři. Cloaked Banshee odlákala pozornost obléhací skupiny a jakmile byl vzduch čistý, vydala se terranská armáda ven. Převaha Rikytana byla poměrně jasná a stav byl vyrovnán na 1:1.

head vs rikyMálo koho asi překvapí, že si Headhunter vybral Crossfire. A asi nikoho nepřekvapí ani to, jak se rozhodl protosský hráč zahájit hru. Jeho proxy gateway je již ovšem známý opening, takže neměl Rikytan problém i když je pravda, že zealotovi chybělo do "vyrobení se" několik vteřin. O krok napřed byl tentokrát Headhunter. Zatímco se jeho soupeř chystal na drop, on začal vyrábět phoenixe. Následná hra bylo až na menší výpady leteckých jednotek klidná. Posledních několik minut bylo ovšem hektických. Protosská armáda převzala iniciativu a začal naplno útočit. Rikytan sice vzdoroval, ale jakmile přisli templáři a stormy, bylo po nadějích.

Čtvrtá mapa souboje a Testbug. Oba hráči zahájili hru v head vs rikypoklidném duchu, jedinou vyjímkou byl gas steal protosského hráče. Tématem diskuze se tentokrát stala ulitá proba v základně Rikytana, který ji ovšem našel a vyprovodil do věčných lovišť. Terranský hráč naplno využívalo svých dropů k harasování soupeře. Headhunter se rozhodl pro razantní krok a vsadil vše na útok. I když Rikytan ztratil několik těžařů, ztráty Protosse byly větší. A to zejména poté, co se drop bia vypořádal kompletně s probami v těžbě. Opět tedy došlo k vyrovnání souboje, tentokrát na 2:2.

head vs rikyJestliže jste čekali od Headhuntera na Pwan Re jeho klasický build, čekali jste marně. Tentokrát se do chopil naplno iniciativy Rikytan. Již od počátku asi bylo jasné, že se na straně Terrana žádná expanze nechystá. Spíš to vypadalo na známý "PredYho" Raven all-in. Čáru přes rozpočet udělali Rikytanovi phoenixové. Ti totiž sestřelili Ravena, což není nic příjemného. Každopádně all-in útok započal i s velkou části SCVček. Headhunter se rozhodl nebránit expanzi a stáhl se do mainu. Jakmile měl k dispozici dva colosse, vydal se z rampy dolů. Po krátkém boji zůstalo naživu jen pár protosských jednotek, kteří vyprovodili palbou medivacy. Rikytan se ale nenechal odradit, doplnil sílu a pustil se do druhé vlny all-inu. Tentokrát už byl jeho soupeř připraven a útok byl odražen. Krátce nato opustil Rikytan hru.

eSuba King of The Hill 28 - Finále
  NR.h34D_hUnT3R protoss {#Česká Republika}3:2{#Česká Republika} terran Rikytan
h34D_hUnT3RMetalopolisRikytan
h34D_hUnT3RThe Shattered TempleRikytan
h34D_hUnT3RCrossfireRikytan
h34D_hUnT3RTestbugRikytan
h34D_hUnT3RPawn ReRikytan

O velké rivalitě nebylo pochyb a dokládá to i fakt, že ani jednou se neobjevilo ono známé GG. {#Česká Republika} h34D_hUnT3R se stal vítězem a po několika měsících se vrácí na trůn. Kromě toho si odnáší vybojovanou odměnu ve výši 500 korun.