Přejít k hlavnímu obsahu

h34D_hUnT3R vítězí v 3. sezóně ESL

5. 6. 2011 | 17:12 StarCraft 2
Po včerejšku máme za sebou již třetí sezónu Starcraft 2 ligy na portálu ESL. V minulých sezónách se z vítězství radovali Rikytan a h34d_hUnT3R a právě ti byli nejvážnější favoriti na to, aby si to rozdali o pozici nejúspěšnějšího. Kromě nich se do turnaje probojovalo dalších 14 hráčů, kteří to rozhodně nechtěli nechat favoritům turnaje zadarmo.
Výchozí obrázek

Po včerejšku máme za sebou již třetí sezónu Starcraft 2 ligy na portálu ESL. V minulých sezónách se z vítězství radovali Rikytan a h34d_hUnT3R a právě ti byli nejvážnější favoriti na to, aby si to rozdali o pozici nejúspěšnějšího. Kromě nich se do turnaje probojovalo dalších 14 hráčů, kteří to rozhodně nechtěli nechat favoritům turnaje zadarmo.

esl3

Ti z vás, kdo najivně čekal nějaké epické a emocemi naplněné finále mezi {#Česká Republika} h34d_hUnT3rem a {#Česká Republika} Rikytanem, museli být zklamaní. Rikytan, stejně jako další favorit {#Česká Republika} Harpner, do turnaje nenastoupil. Bez těchto dvou se šance ostatních hráčů na triumf značně zvýšily.

Hlavní souboje začaly ve druhém kole. Vítěz základní části ligy w0chtulka nestačil na {#Česká Republika} Kusaie. V druhém PvP mirroru porazil {#Česká Republika} Thebis {#Česká Republika} Massacra a tentokrát v TvT zdolal {#Česká Republika} Nukestrike {#Česká Republika} Heltera. V posledním PvZ duelu si h34D_hUnT3R poradil s {#Česká Republika} Horrorem a tím byly ukončeny zergské naděje.

V semifinále byli k vidění 3 Protossové a jeden Terran. h34D_hUnT3R se potkal s Thebisem. S ním sice po první hře prohrával, ale průběh hry dokázal otočit a zvítězil 2:1. V druhém semifinále dokázal potvrdit svou formu Kusai, který přehrál Nukestrika 2:0.

O třetí místo se utkala dvojice týmových kolegů z nEophyte, Terran Nukestrike, proti Protossu Thebisovi a vítězem byl kontumačně druhý jmenovaný hráč.

h34D_hUnT3R vs. Kusai

eslV grandfinále nás měl čekat PvP souboj, mezi h34D_hUnT3Rem a Kusaiem. Každopádně oba hráči se rozhodli finále trochu oživit a na první mapě si vybrali oba Zerga. A první mapou se stal Metalopolis. Úvodní útok si vzal na svá bedra Kusai, ovšem headhunter útok odrazil a pustil se do protiútoku. I ten byl sice odražen, ale během útoku Kusai přišel o svou expanzi. Své šance vložil do mutalisků, ovšem ani ti nedokázali změnit průběh bitvy a headhunter se ujal vedení.

Na The Shattered Temple si oba hráči zvolili Protosse. Asi eslnemá cenu nějak rozvádět to, jakou taktiku zvolili oba hráči. h34d_hUnT3Rův 4gate si hravě poradil s pokusem o tech Kusaie a po šesti minutách bylo po všem. Třetí mapu, XelNaga Caverns, zahájil headhunter opět se Zergem, zatímco Kusai zústal u své hlavní rasy. 6pool heada se ovšem nesetkal s pochopením, i když se k útoku připojily i všechny drony. Kusai stáhl vedení soupeře na 2:1.

eslPo dvou velmi rychlých mapách následoval Testbug. h34d_hUnT3R byl jen krok od velkého vítězství a právě ten hodlal udělat na této mapě. Opět byl na pořadu dne PvP duel a i tentokrát se Kusai nepustil do 4gatu, zatímco jeho soupeř se k němu hrdě hlásil. V následném intenzivním micro souboji bylo jasně vidět, kdo má převahu. To, že 3 je méně než 4 ví asi každý a i proto se mohl vítězstvím pyšnit headhunter.

{#Česká Republika} h34D_hUnT3R se podruhé stává vítězem sezóny. V netradičním finále si se svým soupeřem poradil jednoznačně. Dominanci protossů potvrdil třetím místem {#Česká Republika} Thebis.

Konečné pořadí 3. sezóny ESL

  1. {#Česká Republika} NR.h34D_hUnT3R
  2. {#Česká Republika} eE-Kusai
  3. {#Česká Republika} nEph.Thebis
Štítky: ESL