Přejít k hlavnímu obsahu

Gambit Gaming opět mění supporta

1. 8. 2013 | 23:48 League of Legends
Jeden z nejlepších týmů Evropy a držitel děleného druhého místa v evropské LCS, Gambit Gaming, je opět ve víru změn. Už podruhé od odchodu Edwarda "EDward" Abgaryana mění support hráče.Výsledy Gambit nevypadaly podle jejich představ už od odchodu Abgaryana, který odešel téměř před dvěma měsíci do amerických Curse. Ten podle jeho vlastních slov měl problémy s ruským AD Carry, Evgeny "Genja" Andryushinem.
Výchozí obrázek

Jeden z nejlepších týmů Evropy a držitel děleného druhého místa v evropské LCS, Gambit Gaming, je opět ve víru změn. Už podruhé od odchodu Edwarda "EDward" Abgaryana mění support hráče.

Výsledy Gambit nevypadaly podle jejich představ už od odchodu Abgaryana, který odešel téměř před dvěma měsíci do amerických Curse. Ten podle jeho vlastních slov měl problémy s ruským AD Carry, Evgeny "Genja" Andryushinem.


Bývalá sestava Gambit Gaming (zleva: Darien, Genja, Alex Ich, Diamondprox, Darker, foto: aAa)

Podobně na tom byl i jeho náhradník, který za Gambit odehrál dohromady šest týdnů evropské LCS. Andrey "Darker" Plechistov je ale nucen odejít a nahrazuje jej Estonec Erih "Voidle" Sommermann, kterého v Solo Queue potkal Aleksei "Alex Ich" Ichetovkin a dokonce jej nechal hrát v posledním týdnu LCS.

Plechistov se k odchodu vyjádřil následovně:

"Ahoj všichni! Dnes se rozdělují naše cesty s Gambit BenQ. Náš výkon s Genjou na botu v poslední době nebyl uspokojující a nedokázali jsme přijít na řešení tohoto problému.

Vidím sebe, nedostatek zkušeností a neporozumění Genjovy hry, jako hlavní důvod naší slabé hry, která měla za následek špatné výsledky. Přestože jsem dělal, co jsem mohl, nestačilo to, protože jde opravdu o hodně. Doufejme, že se vše zlepší s Voidlem jako jejich novým supportem.

Gambit Gaming pro mě bylo nedocenitelnou zkušeností, hrát na nejvyšší úrovni, dostat šanci pracovat s komunitou a potkat hromadu lidí. Chtěl bych poděkovat organizaci a hráčům za vloženou důvěru a za hezké momenty, které jsme sdíleli. Očividně ne vše fungovalo jak mělo, ale odcházím s pozitivním rozpoložením a optimismem. 

Pokud jde o mé plány do budoucna - dám si nějaký čas na relax, budu streamovat své hry, zatímco budu hledat nový tým, kde se budu schopný realizovat. Hodně štěstí GG, zase se potkáme."

Stejně tak i nový support řekl stručně k novému angažmá:

Jsem opravdu šťastný, že si mě Gambit BenQ vybrali za jejich nového supporta. Přestože konkurence je velká, nehodlám váhat. Budu dělat, co mohu, abych se vyhnul zklamání fanoušků.

Přestože Sommermann pochází z Estonska, jeho mateřským jazykem je ruština, v komunikaci mezi novým supportem a zbytkem týmu by tedy neměl být problém. S touto změnou vypadají Gambit Gaming následovně:

{#Ruská federace} Evgeny "Darien" Mazaev
{#Ruská federace} Danil "Diamondprox" Reshetnikov 
{#Ruská federace} Alex "Alex Ich" Ichetovkin
{#Ruská federace} Evgeny "Genja" Andryushin
{#Estonsko} Erih "Voidle" Sommermann

Novou sestavu uvidíme opět v osmém týdnu evropské LCS, který začíná v sobotu 3. 8. v 18:00 jejich zápasem s Evil Geniuses.

Zdroj: Facebook stránka Gambit