Přejít k hlavnímu obsahu

WCS Amerika: Polt ve finále rozdrtil Jaedonga

12. 8. 2013 | 08:43 StarCraft 2
Také ve třetí části WCS je vše u svého konce a známe pět závěrečných postupujících borců na finále a také vítěze amerického WCS. Do semifinále prošli podobně jako v Evropě hned tři Korejci.
Výchozí obrázek

Také ve třetí části WCS je vše u svého konce a známe pět závěrečných postupujících borců na finále a také vítěze amerického WCS. Do semifinále prošli podobně jako v Evropě hned tři Korejci. Silnou trojici {#Korejská republika} Jaedong, {#Korejská republika} TaeJa a {#Korejská republika} Polt v semifinále doplní kanadská hráčka {#Kanada} Scarlett. Do finále pak prošli zerg {#Korejská republika} Jaedong a terran {#Korejská republika} Polt. Druhý jmenovaný ukázal, že na turnaji měl skvělou formu a svého soupeře ve finále rozdrtil jednoznačně 4:0.

Související články:

WCS Evropa: V semifinále tři Korejci

WCS Korea: Překvapivým vítězem Maru

WCS AMERIKA - o umístění (bude se hrát finále)
SemifináleFináleVítěz
BO3BO5 
 
{#Čína} Jim2   
  {#Čína} Jim (Q)3 
{#Čína} MacSed0   
    {#Čína} Jim (Q)
{#Korejská republika} aLive2  Vítěz
  {#Korejská republika} aLive1 
{#Korejská republika} Oz0   
 

ČTVRTFINÁLE:

V prvním zápase měl překvapivě veliké problémy {#Korejská republika} JaeDong s nepříliš známým čínským protossem {#Čína} Jimem. Korejský zerg vyhrál těsně 3:2, ale v sérii pokaždé vedl a postup si nakonec pohlídal s přehledem. Ve druhém čtvrtfinále se očekával rozhodně vyrovnanější zápas, než byl nakonec k vidění. {#Kanada} Scarlett však ukázala, že se tentokrát na WCS připravila více než dobře a díky jednoznačnému vítězství 3:0 nad {#Korejská republika} aLivem se také podívá na finálový turnaj.

Ve zbylých dvou čtvrtfinále už vládli korejští terrani. Nejprve si jeden z hlavních favoritů celého amerického WCS {#Korejská republika} TaeJa poradil s dalším čínským hráčem {#Maroko} MacSedem 3:1, nejvíce jednoznačné čtvrtfinále pak bylo k vidění mezi {#Korejská republika} Poltem a {#Korejská republika} Ozem. Terranský hráč předvedl svou vynikající formu z posledních týdnů a po vítězství 3:0 se také podívá do semifinále a na finále WCS.

SEMIFINÁLE:

V semifinále viděli diváci dva mirrory. V prvním ZvZ se {#Korejská republika} Jaedong postavil proti {#Kanada} Scarlett a čekal ho těžší souboj, než by se na první pohled mohlo zdát. Kanadská hráčka znovu ukázala, že je na turnaj více než kvalitně připravena a favorizovaného Korejce pořádně potrápila. {#Korejská republika} Jaedong vše musel roseknout až v rozhodující páté hře, ve které zkusil zariskovat a díky rychlé agresi se mu to podařilo. {#Kanada} Scarlett v poslední hře nescoutovala a hrála až moc riskantně, což ji nakonec stálo postup.

Druhé semifinále k sobě svedlo dva odvěké terranské rivaly. Bitva mezi {#Korejská republika} Poltem a {#Korejská republika} TaeJou se nesla v luxusních tank-marine bitvách a také tady jsme měli možnost vidět pátou finální hru. V první hře na mapě Neo Planet dokázal svou maco převahu využít {#Korejská republika} Polt ve svůj prospěch, {#Korejská republika} TaeJa srovnal na 1:1 na Newkirk Precinct. Do vedení se poté znovu dostal {#Korejská republika} Polt v dlouhé macro hře na Akilonu, kde dokázal {#Korejská republika} Polt chytit pozici u soupeře v bázi a zvítězil. {#Korejská republika} TaeJa poté srovnal rychlou hrou na Bel´Shir Vestige a na řadě byla rozhodující mapa Korhal Sky Island. Ta se nesla v podobném duchu jako ty předchozí a {#Korejská republika} Polt ve správný moment s větší armádou zaútočil na třetí bázi svého soupeře a ten byl po chvíli nucen napsat GG.

Prize money a postup do finále WCS 2:

Nejlepší hráči na WCS AMERIKA si mezi sebou rozdělí celkem 100 000 amerických dolarů a 10 000 bodů do žebříčku WCS. Pět nejlepších se pak kvalifikuje na finále druhé sezóny WCS, které se odehraje v Německu na konci srpna. Z americké části WCS se na finálový turnaj druhé sezóny kvalifikovali {#Korejská republika} Polt, {#Korejská republika} Jaedong, {#Korejská republika} TaeJa, {#Kanada} Scarlett a {#Čína} Jim.

Na finálový turnaj druhé sezóny WCS se kvalifikuje celkem 16 hráčů. Z evropské části je to šest hráčů, dále se kvalifikuje pět hráčů z korejské části a pět hráčů z této americké části.

  • 1. místo - 20 000 USD (amerických dolarů) a 1 500 WCS bodů
  • 2. místo - 12 000 USD a 1 000 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 7 000 USD a 750 WCS bodů
  • 5. místo - 3 500 USD a 500 WCS bodů
  • 6. - 8. místo - 3 500 USD a 500 WCS bodů - bez účasti na finále WCS

FINÁLE: {#Korejská republika} Jaedong vs. {#Korejská republika} Polt

V neděli v pozdních nočních hodinách či v pondělních brzkých ranních se odehrálo sledované korejské finále americké WCS mezi slavným zergem z Broodwaru {#Korejská republika} Jaedongem a skvěle hrajícím terranem {#Korejská republika} Poltem. Na rozdíl od finále korejského a evropského WCS tentokrát fanoušci viděli pouze čtyři hry, {#Korejská republika} Polt svému soupeři nedovolil ani jednu mapu.

Postupně se hrály mapy Bel´Shir Vestige, Newkirk Precinct, Neo Planet S a Derelict Watcher a na všech si terranský hráč dokázal vytvořit takovou výhodu, kterou dokázal v pozdější fázi hry přetavit ve svůj úspěch. Finále tak mělo překvapivě hladký průběh a skončilo jednoznačně 4:0 Tučnou odměnu si tak zaslouženě připsal {#Korejská republika} Polt, který po celou dobu turnaje předváděl nadstandardní výkony. Mimo jiné se rozhodlo o posledním postupujícím na celkové finále druhé sezóny WCS, tím se stal čínský protoss {#Čína} Jim.

UPDATE: 12. 8. 2013 - 8:35

ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO7BO7 
 
{#Korejská republika} Jaedong
3     
  {#Korejská republika} Jaedong3   
{#Čína} Jim
2     
    {#Korejská republika} Jaedong0 
{#Kanada} Scarlett
3     
  {#Kanada} Scarlett2   
{#Korejská republika} aLive
0     
      {#Korejská republika} Polt
{#Korejská republika} TaeJa
3    Vítěz
  {#Korejská republika} TaeJa2   
{#Čína} MacSed
1     
    {#Korejská republika} Polt4 
{#Korejská republika} Polt
3     
  {#Korejská republika} Polt3   
{#Korejská republika} Oz
0