Přejít k hlavnímu obsahu

WCS Korea: Překvapivým vítězem terran Maru

10. 8. 2013 | 12:47 StarCraft 2
Hlavní fáze druhé sezóny korejského WCS je u svého konce a nejlepší hráči už se tak připravují na finálový turnaj WCS.
Výchozí obrázek

Hlavní fáze druhé sezóny korejského WCS je u svého konce a nejlepší hráči už se tak připravují na finálový turnaj WCS. V dnešním finálovém duelu mezi terranem {#Korejská republika} Maruem a protossem {#Korejská republika} Rainem zvítězil překvapivě mladý korejský terran v atraktivním finále v poměru 4:2. {#Korejská republika} Rain přitom ve finále vedl už 2:0.

Související články:

WCS Evropa: V semifinále tři Korejci

WCS Amerika: Na programu jsou obě semifinále

WCS KOREA - o umístění
SemifináleFináleVítěz
BO3BO5 
 
{#Korejská republika} First2   
  {#Korejská republika} First (Q)3 
{#Korejská republika} Symbol0   
    {#Korejská republika} First (páté místo)
{#Korejská republika} SuperNova2  Vítěz
  {#Korejská republika} SuperNova2 
{#Korejská republika} Soulkey1   
 

SEMIFINÁLE:

{#Korejská republika} Innovation vs. {#Korejská republika} Maru

Oba semifinálové zápasy byly překvapivě jednoznačné. Už v úterý se odehrál první a v TvT se proti sobě postavili největší favorit {#Korejská republika} INnoVation z týmu STX Soul a {#Korejská republika} Maru z týmu Prime. Očekával se vyrovnaný souboj s tím, že {#Korejská republika} INnoVation potvrdí roli favorita a postoupí. {#Korejská republika} Maru se však na svého semifinálového soupeře připravil tím nejlepším možným způsobem a vyhrál jednoznačně 4:0!

To se rozhodně nečekalo. {#Korejská republika} Maru měl být pro svého soupeře kvalitním protivníkem, ale že ho přejede podobným způsobem, na to by si nevsadil nikdo. Všechny čtyři hry navíc byly poměrně rychlé a k vidění byl například známý proxy two-rax či souboje banshee. {#Korejská republika} Maru dokázal v klíčových fázích hry lépe zamicrovat a také měl více štěstí při zvolení svého build orderu. To však nesnižuje jeho semifinálový výkon ani o trochu, do finále se dostal naprosto zaslouženě.

{#Korejská republika} Rain vs. {#Korejská republika} Bomber

Ve druhém semifinále viděli fanoušci pouze o jednu hru více. {#Korejská republika} Bomber na první mapě dokázal svého soupeře překvapit two base all-inem, ale to bylo vše, co se mu v této sérii podařilo. {#Korejská republika} Rain v dalších čtyřech hrách dominoval a podobně jako {#Korejská republika} Maru postoupil zaslouženě do finále, kde tedy budeme svědky velmi kvalitního TvP.

{#Korejská republika} Rain dokázal {#Korejská republika} Bombera porazit také v krátkých hrách, podobně jako tomu bylo v prvním semifinále. Ve hře byli Dark Templáři, ale také silné a agresivní one base útoky od {#Korejská republika} Raina, díky kterým dokázal hru vždy převážit na svou stranu a zvítězit.

Prize money a postup do finále WCS 2:

Nejlepší hráči na WCS Korea si mezi sebou rozdělí celkem 100 000 amerických dolarů a 10 000 bodů do žebříčku WCS. Pět nejlepších se pak kvalifikuje na finále druhé sezóny WCS. Už teď je tedy jisté, že to budou {#Korejská republika} Rain, {#Korejská republika} Maru, {#Korejská republika} INoVation, {#Korejská republika} Bomber a pátým hráčem je {#Korejská republika} First, který vyhrál souboj o umístění a účast na finále WCS.

Na finálový turnaj druhé sezóny WCS se kvalifikuje celkem 16 hráčů. Z evropské části to bude právě šest hráčů, dále se kvalifikuje pět hráčů z korejské části a pět hráčů z americké části.

  • 1. místo - 20 000 USD (amerických dolarů) a 1 500 WCS bodů
  • 2. místo - 12 000 USD a 1 000 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 7 000 USD a 750 WCS bodů
  • 5. místo - 3 500 USD a 500 WCS bodů
  • 6. - 8. místo - 3 500 USD a 500 WCS bodů - bez účasti na finále WCS

FINÁLE: {#Korejská republika} Maru vs. {#Korejská republika} Rain 4:2

1. mapa Akilon Wastes (vítěz {#Korejská republika} Rain)

Oba hráči začali finálový duel s největší opatrností a nepouštěli se do žádných riskantních buildů. Díky tomu se hra dostala do fáze late a na třech bázích se bojovalo o první bod ve finále. Jako první se dopředu pustil {#Korejská republika} Maru, ale {#Korejská republika} Rain ukázal, jak se na finálový duel připravil a díky skvělé obraně se dostal do výhody, kterou později dokázal využít. {#Korejská republika} Rain pak sám zaútočil na třetí bázi {#Korejská republika} Marua a zároveň skvěle harrasil main terranského hráče pomocí warp prismy. {#Korejská republika} Maru tak postupně přicházel o více armády a díky skvělému micru {#Korejská republika} Rain v pohodě zvítězil.

2. mapa Anaconda (vítěz {#Korejská republika} Rain)

Oba hráči už se oťukali a byla vidět agrese od samého začátku hry. {#Korejská republika} Maru zvolil hellion opening a usmažil pár prob soupeře, ale {#Korejská republika} Rain měl velmi brzy na svých stalkerech blink a tudíž vycounteroval rychlé helliony. {#Korejská republika} Maru tak neudělal dost škod a navíc poměrně drze postavil třetí CC. {#Korejská republika} Rain všechno viděl, udělal armádu a šel svého soupeře zabít. {#Korejská republika} Maru měl sice připravený jeden bunkr a tank, ale nestačilo to a protosský hráč udělal klíčové škody, díky kterým o pár minut později znovu jednoznačně zvítězil.

3. mapa Bel´Shir Vestige (vítěz {#Korejská republika} Maru)

{#Korejská republika} Maru potřeboval za každou cenu třetí hru získat ve svůj prospěch, jinak by jeho situace byla už téměř neřešitelná. Zahrál tak starý dobrý terranský proxy two rax a společně s několika SCV se vydal do boje. V mainu protosského hráče pak dokázal {#Korejská republika} Maru zamicrovat brilantně a snížil na 1:2 z jeho pohledu.

4. mapa Star Stadion (vítěz {#Korejská republika} Maru)

Na Star Stationu hra dost připomínala tu první na Akilonu s tím rozdílem, že {#Korejská republika} Maru se pokusil překvapit svého soupeře dropem s minami. {#Korejská republika} Rain si veškerou agresi však pohlídal s ledovým klidem a když šel zaútočit na terranského hráče, vypadalo to na třetí bod pro něj. {#Korejská republika} Maru však tentokrát hodil luxusní EMP a v klíčové bitvě se dostal do obrovského supply vedení, které dokázal využít a srovnat na 2:2.

5. mapa Newkirk Precinct (vítěz {#Korejská republika} Maru)

{#Korejská republika} Maru měl rychlejší naturální expanzi než jeho soupeř a bylo jasné, že {#Korejská republika} Rain se pokusí o push, kterým svého soupeře zničí nebo mu způsobí takové škody, díky kterým by se dostal do výhody. Terranský hráč však dokázal hrozbu včas nascoutit a díky čtyřem bunkrům na rampě ubránil útok protosse naprosto bez problémů a ztratil mnohem méně jednotek než {#Korejská republika} Rain. Do výhody se tak dostal {#Korejská republika} Maru, který následně vzal celou svou armádu a neměl problém otočit na 3:2.

6. mapa Whirlwind (vítěz {#Korejská republika} Maru)

V úplně poslední hře celé druhé sezóny WCS Korea otevřeli oba hráči poměrně standardně. {#Korejská republika} Maru tentokrát zahrál ze začátku poměrně dost greedy, ale {#Korejská republika} Rain to tentokrát nepotrestal, jako například ve druhé hře a díky tomu se následně ve hře dostal dozadu. {#Korejská republika} Maru trefil skvělý timing a díky tomu dokázal zničit protossovu čerstvě roztěženou třetí bázi, po dvou minutách agrese na naturálku pak {#Korejská republika} Maru svou bio armádou přetlačil {#Korejská republika} Raina a ten byl nucen napsat poslední GG.

Po prvních dvou hrách to vypadalo na jednoznačné finále ve prospěch zkušenějšího {#Korejská republika} Raina, ale mladý terran {#Korejská republika} Maru ukázal obrovský potenciál a hlavně znovu potvrdil, že na každý duel ve vyřazovací fázi se připravil nejlépe ze všech hráčů. Nyní bude chtít {#Korejská republika} Maru uspět také na celkovém finále WCS, které se odehraje na konci srpna v Německu.

UPDATE: 11. 8. 2013 - 21:00

ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO7BO7 
 
{#Korejská republika} Maru
3     
  {#Korejská republika} Maru4   
{#Korejská republika} Symbol1     
    {#Korejská republika} Maru4 
{#Korejská republika} Soulkey0     
  {#Korejská republika} INoVation0   
{#Korejská republika} INoVation3     
      {#Korejská republika} Maru
{#Korejská republika} Rain3    Vítěz
  {#Korejská republika} Rain4   
{#Korejská republika} SuperNova2     
    {#Korejská republika} Rain2 
{#Korejská republika} Bomber3     
  {#Korejská republika} Bomber1   
{#Korejská republika} First0