Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE uvádí první herní základní desku pro platformu AMD: G1.Sniper A88X

23. 8. 2013 | 03:40 Všechny hry
Tchaj-pej, Tchaj-wan, 15. srpna 2013 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, oznámil uvedení nových základních desek se socketem FM2+. Mezi ně patří nejnovější přírůstek do edice herních základních desek G1-Killer, model GIGABYTE G1.Sniper A88X. Tato deska přináší dvě nové audio funkce – GIGABYTE USB DAC-UP, exkluzivní funkce pro uživatele, kteří používají digitálně analogový převodník (DAC) a Gain Boost poskytující zvukový výstup s vysokým ziskem pro moderní sluchátka a reproduktory.
Výchozí obrázek

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 15. srpna 2013 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, oznámil uvedení nových základních desek se socketem FM2+. Mezi ně patří nejnovější přírůstek do edice herních základních desek G1-Killer, model GIGABYTE G1.Sniper A88X. Tato deska přináší dvě nové audio funkce – GIGABYTE USB DAC-UP, exkluzivní funkce pro uživatele, kteří používají digitálně analogový převodník (DAC) a Gain Boost poskytující zvukový výstup s vysokým ziskem pro moderní sluchátka a reproduktory. Základní deska GIGABYTE G1.Sniper A88X se může pochlubit špičkovými audio funkcemi pro vynikající zvukový zážitek – uspokojí tak i náročné audiofily.

„Řada našich zákazníků projevila zájem o rozšíření řad desek pro hráče G1-Killer o model založený na platformě AMD.“ Uvedl Henry Kao, viceprezident společnosti GIGABYTE Motherboard Business Unit. „Díky tomu, že se může tento model pochlubit i unikátními zvukovými vlastnostmi, které se podepíší na celkově lepším dojmu, jsme přesvědčeni, že bude mezi hráči a audiofily skutečným hitem.“

GIGABYTE AMP-UP Audio: Nová definice zvuku na základní desce

GIGABYTE AMP-UP Audio je kombinací jedinečných funkcí a technologií, které byly navrženy tak, aby měli audio nadšenci a počítačoví hráči nad zvukem na své základní desce větší kontrolu než kdy dříve.

USB DAC-UP

S pozlaceným USB 2.0 portem poskytne funkce GIGABYTE USB DAC-UP čisté a bezšumné napájení pro váš digitálně analogový konvertor (ADC). Tyto převodníky mohou být citlivé na výkyvy napájení na jiných USB portech. Proto využívá GIGABYTE USB DAC-UP izolovaný zdroj, který minimalizuje případné výkyvy a zajišťuje nejlepší možný zvukový zážitek.

Funkce GIGABYTE USB DAC-UP také umožňuje nastavení portu v rozhraní BIOSu pro systémové konfigurace nadšenců, které nevyžadují USB napájení D/A převodníků. Díky tomu je tato funkce vhodná pro high-end audio nadšence, kteří staví audiosystémy s extrémně věrným zvukem.

Gain Boost

Pro další optimalizaci zvukového zážitku, který poskytuje operační zesilovač OP-Amp, jsou základní desky od GIGABYTE poprvé vybaveny funkcí Gain Boost. Ta představuje dva přepínače na desce pro volbu mezi módy 2,5násobného nebo 6násobného zesílení v závislosti na výstupním zařízení. Většina zesilovačů OP-Amp je schopna poskytnout zvukový výstup s vysokým ziskem, který je ideální pro high-end sluchátka a reproduktory, které mají vyšší impedanci. Gain Boost umožňuje uživatelům přepnout mezi 6násobným a 2,5násobným zesílením podle toho, jaká sluchátka nebo reproduktory používáte.

Vyměnitelný operační zesilovač OP-Amp

Základní desky GIGABYTE přichází jako první na světě s vyměnitelným operačním zesilovačem (OP-Amp). Tyto zesilovače běžně najdete ve špičkových audio zařízeních. Jejich úlohou není pouze zesilovat zvukový signál, ale vylepšit zvukový zážitek obecně. OP-Amp je vsazen do speciálního socketu na základní desce, který uživatelům umožňuje fyzicky zesilovač vyjmout a vyzkoušet jiné modely zesilovačů OP-Amp, které nabídnou odlišné jemně vyladěné vlastnosti s čistším, důraznějším nebo živějším zvukem. Další operační zesilovače OP-Amp lze zakoupit samostatně a dále tak rozšířit zvukové možnosti.

Ochrana proti šumu

Základní deska G1.Sniper A88X je vybavena ochranou proti šumu, která izoluje audio procesor Realtek ALC898 a operační zesilovače od elektrostatického rušení. Tato ochrana v podstatě odděluje citlivé analogové zvukové komponenty od potencionálního elektrostatického rušení na úrovni desky plošných spojů (PCB). Cesta, kde jsou jednotlivé vrstvy PCB odděleny, je vyznačena LED osvětlením.

Kondenzátory Nichicon Pro Audio

Základní deska GIGABYTE G1.Sniper A88X používá pro každý zvukový kanál nejkvalitnější bipolární kondenzátory Nichicon řady MUSE ES. Tyto profesionální audio kondenzátory poskytují nejkvalitnější rozlišení zvuku a rozšíření pro vytvoření nejrealističtějších zvukových efektů pro profesionální hráče.

Pozlacené zvukové konektory

Základní deska GIGABYTE G1.Sniper A88X využívá nejkvalitnější pozlacené konektory pro spolehlivější připojení a dlouhotrvající odolnost zvukových konektorů a USB DAC-UP. Zlato vyniká svou vodivostí signálu, přitom se ani při dlouhodobém používání nezakalí ani nezoxiduje. Zvukový procesor Realtek ALC898 je také chráněn pozlaceným krytem, který eliminuje elektrostatické rušení.

GIGABYTE G1.Sniper A88X: Připravena na AMD Kaveri se socketem FM2+

Základní deska GIGABYTE G1.Sniper A88X je vybavena novým APU socketem FM2+ a je navržena tak, aby dostala z nových APU AMD „Kaveri“ maximum při zachování kompatibility s aktuálními APU AMD FM2 „Trinity“ a „Richland“. Nová APU FM2+ od AMD nabídnou nativní podporu rozhraní PCI Express 3.0 (8 GT/s) a DX11.1, přičemž mají integrováno vysoce výkonné grafické jádro „Steamroller“. APU od AMD pasující do socketu FM2+ se také mohou pochlubit nativní podporou displejů se 4K rozlišením přes port HDMI nebo DisplayPort.