Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code S: Zest zvítězil v napínavém finále

7. 4. 2014 | 11:04 StarCraft 2
Máme za sebou korejskou část první letošní sezóny WCS s názvem GSL. V tradiční vysoké konkurenci se do finálového duelu probojoval protoss  Zest, který v semifinále porazil v mirroru PvP  Raina.
Výchozí obrázek

Máme za sebou korejskou část první letošní sezóny WCS s názvem GSL. V tradiční vysoké konkurenci se do finálového duelu probojoval protoss {#Korejská republika} Zest, který v semifinále porazil v mirroru PvP {#Korejská republika} Raina. V dalším souboji dvou stejných ras uspěl ve druhém semifinále zerg {#Korejská republika} soO těsně 4:3 nad {#Korejská republika} Lifem. Ve finálovém zápase jsme pak byli svědky hodně atraktivní podívané, ze které vyšel vítězně protoss {#Korejská republika} Zest v poměru 4:3 nad zergem {#Korejská republika} soO.

Hrací systém:

V první skupinové fázi Code S se představilo celkem 32 hráčů v osmi skupinách a nejlepších šestnáct borců postoupilo do druhé skupinové fáze. Zde znovu vykrystalizovalo osm nejlepších hráčů, kteří následně postoupili do playoff. Těchto osm hráčů si navíc zajistilo účast v Code S také pro příští sezónu.

  • {#Korejská republika} sOs
  • {#Korejská republika} Zest
  • {#Korejská republika} Rain
  • {#Korejská republika} herO
  • {#Korejská republika} Life
  • {#Korejská republika} Maru
  • {#Korejská republika} PartinG
  • {#Korejská republika} soO
Ve čtvrtfinále a semifinále se hraje systémem BO5, finálový zápas pak BO7. Důležité je také zmínit, že poražení hráči v letošní sezóně Code S, tedy ti, co vypadli v obou skupinových fázích, postupují do další sezóny přímo do Code A.

Prize Money:

Hráči si mezi sebou rozdělí cca 150 000 amerických dolarů (USD) a 10 500 WCS bodů.
  • 1. místo - 65 500 USD a 2000 WCS bodů
  • 2. místo - 14 046 USD a 1000 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 7 491 USD a 750 WCS bodů
  • 5. - 8. místo - 3 745 USD a 500 WCS bodů
  • 9. - 12. místo - 2 247 USD a 300 WCS bodů
  • 13. - 16. místo - 2 247 USD a 200 WCS bodů
  • 17. - 24. místo - 1 404 USD a 150 WCS bodů
  • 25. - 32. místo - 1 404 USD a 100 WCS bodů

Playoff:

Jak již bylo zmíněno, do čtvrtfinále se dostal pouze jediný terran, konkrétně {#Korejská republika} Maru, kterému se v GSL tradičně daří. V playoff však nestačil už v prvním vyřazovacím kole na jednoho z hlavních favoritů na vítězství {#Korejská republika} Lifea a vypadl těsně po porážce 2:3. Také druhý zerg ve čtvrtfinále uspěl, {#Korejská republika} soO si poradil s {#Korejská republika} PartinGem 3:1.

Zbylé dva čtvrtfinálové duely obstaraly PvP mirrory. V tom prvním {#Korejská republika} Zest hodně překvapivě, ale jednoznačně přejel {#Korejská republika} sOs 3:0, ve druhém si {#Korejská republika} Rain poradil s {#Korejská republika} Herem 3:2.

PvP bylo na programu také v prvním semifinále a utkali se právě {#Korejská republika} Zest s {#Korejská republika} Rainem. Tentokrát už to pro {#Korejská republika} Zesta nebylo tak jednoduché, jako ve čtvrtfinálovém utkání, ale tento hráč ukázal, že tak daleko nedošel náhodou a favorita {#Korejská republika} Raina porazil 4:2. Druhé semifinále bylo ještě dramatičtější než to první. V dalším mirroru zvítězil {#Korejská republika} soO po veliké bitvě nad svým krajanem {#Korejská republika} Lifem 4:3.

Také finálový duel přinesl atraktivní podívanou, na které si fanoušci hodně smlsli. Protoss {#Korejská republika} Zest ukázal, že se na celý turnaj připravil neuvěřitelným způsobem a dokázal své tažení nakonec dotáhnout až do vítězného konce. Skvěle hrající {#Korejská republika} soO vzdoroval hodně dlouho a uhrál proti svému soupeři tři mapy, ale na rozhodující Daedalus Point měl mírně navrch {#Korejská republika} Zest, který svou převahu dokázal přetavit v titul šampiona GSL.

Playoff - GSL Code S (Season 1)
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO5BO7 
 
{#Korejská republika} sOs
0     
  {#Korejská republika} Zest4   
{#Korejská republika} Zest3     
    {#Korejská republika} Zest4 
{#Korejská republika} Rain3     
  {#Korejská republika} Rain2   
{#Korejská republika} herO2     
      {#Korejská republika} Zest
{#Korejská republika} Life3    Vítěz
  {#Korejská republika} Life3   
{#Korejská republika} Maru2     
    {#Korejská republika} soO3 
{#Korejská republika} PartinG1     
  {#Korejská republika} soO4   
{#Korejská republika} soO3     
 

Související články:

WCS Amerika: Zergský prapor drží HyuN

WCS Evropa: MC vyhrál turnaj po dvou letech

Shrnutí evropské kvalifikace 1. sezóny WCS 2014

Grandfinále WCS 2013: mistr sOs