Přejít k hlavnímu obsahu

CPH Games 2014: NiP získávají prvenství

19. 4. 2014 | 20:50 League of Legends
V dánské Kodani se kromě CS:GO turnaje, jehož coverage můžete sledovat právě na PLAYzone, hraje i turnaj v League of Legends. Tento turnaj má výborné zastoupení, kdy chybí pouze týmy z LCS. Mezi účastníky také nechybí ani Pavel 'Mozilla' Klaban a Aleš 'Freeze' Kněžínek.
Výchozí obrázek

0

V dánské Kodani se kromě CS:GO turnaje, jehož coverage můžete sledovat právě na PLAYzone, hraje i turnaj v League of Legends. Tento turnaj má výborné zastoupení, kdy chybí pouze týmy z LCS. Mezi účastníky také nechybí ani Pavel 'Mozilla' Klaban a Aleš 'Freeze' Kněžínek.

Do turnaje bylo přihlášeno celkem 27 týmů. Ve čtvrtečním programu se hrála první část turnaje, kde se v single elimination bracketu probojovalo osm nejlepších do další fáze. Touto fází jsou dvě skupiny po čtyřech týmech.

Do skupinové části turnaje se probojovali největší favority včetně SK Gaming Prime i Ninjas in Pyjamas. SKP s Mozillou na topu byli zařazeni do skupiny B, kde jejich největším soupeřem jsou Cloud 9 Eclipse, zatímco NiP s Freezem mají ve skupině mousesports nebo Reason Gaming.

Ninjas in Pyjamas {#Evropská unie}
vs.
{#Evropská unie} Cloud 9 Eclipse
Zorozero {#Dánsko}
Hulberto {#Švédsko}
nukeduck {#Norsko}
Freeze {#Česká Republika}
mithy {#Španělsko}
 
{#Rumunsko} Odoamne
{#Dánsko} Santorin
{#Nizozemsko} Febiven
{#Švédsko} Hjarnan
{#Estonsko} Voidle
 
19. 4. 2014, 19:00
Grandfinále
BO5
 

 

02:00 

EDIT #6: O krásných 2400€ se odehrál zápas také zápas o třetí místo. Pro tuhle část prizemoney si nakonec přišli Counter Counter Clockwise. Jedinou hru dokázal potahat se svou Ahri Tiridus. CC Clockwise si kuriozně přišli pro třetí místo poté, co prohráli více her než vyhráli.

EDIT #5: Aleš 'Freeze' Kněžínek se může radovat, jeho tým Ninjas in Pyjamas je ve finále. V semifinálové duelu si NiP poradili s Counter Counter Clockwise vedeným bratrskou dvojicí Tiridus a Mowarth. V druhém semifinále byl souboj o malinko vyrovnanější (1:2), ale ani to nezabránilo Cloud 9 Eclipse probojovat se přes Reason Gaming do finále. Komu fandíte ve finále?!

EDIT #4: Bohužel, postupujícím ze skupiny B se společně s C9E stávají CC Clockwise. Nejprve dokázali porazit ve 30 minutové hře Mozillovy SK Prime a také v napínavé a dlouhé hře porazili n!faculty. Zvláště výkon proti SKP byl překvapivý, protože v úvodním zápase skupiny dokázali CCC porazit.

EDIT #3: Od 21:00 se hraje tie-breaker o druhé místo ve skupině B. SK Prime, CC Clockwise i n!faculty spolu odehrají ještě ještě vzájemný bo1 souboj o postup. Postupující se pak utkají v semifinále s Ninjas in Pyjamas.

EDIT #2: Bohužel se SK Prime nepodařilo porazit favority z Cloud 9 Eclipse a vypadalo to, že se Mozillův squad rozloučí s turnajem. Ovšem n!faculty, kteří dokázali SKP porazit, tak naopak prohrát s CC Clockwise, což skupinu totálně zamotala a momentálně není ani trochu jasné, kdo postoupí společně s Cloud 9 Eclipse. Ze skupiny A postupují po krásných výkonech Freezovi Ninjas in Pyjamas společně s Reason Gaming.

EDIT #1: Ve skupině A mají jasný postup Reason a Ninjas in Pyjamas, v závěrečném zápase se rozhodne pouze pořadí těchto dvou celků. Ve skupině B se bohužel nedařilo Mozillovi a jeho tým prohrál 0:2 s n!faculty. SK Prime nyní musí porazit C9E 2:0, jinak bohužel končí v turnaji. Tento zápas bude vysílaný živě v 17:00 na streamu níže.

SKUPINA A SKUPINA B
#NázevVPSkóreB #NázevVPSkóreB
1.{#Evropská unie} Ninjas in Pyjamas30+59 1.{#Evropská unie} Cloud 9 Eclipse20+66
2.{#Evropská unie} Reason Gaming21+26 2.{#Evropská unie} CC Clockwise12-23
3.{#Polsko} mousesports02-23 3.{#Evropská unie} SK Gaming12-23
4.{#Evropská unie} Awsomniac02-50 4.{#Evropská unie} n!faculty12-23

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.