Přejít k hlavnímu obsahu

IX HomeStory Cup: TaeJa znovu vítězem

8. 6. 2014 | 23:53 StarCraft 2
V německém Krefeldu probíhal o víkendu tradiční turnaj ve hře StarCraft II: Heart of the Swarm s názvem HomeStory Cup. V pořadí již IX.
Výchozí obrázek

V německém Krefeldu probíhal o víkendu tradiční turnaj ve hře StarCraft II: Heart of the Swarm s názvem HomeStory Cup. V pořadí již IX. turnaj přinesl mnoho zajímavého a svou dominanci mezi nejlepšími terrany na světě potvrdil {#Korejská republika} TaeJa. Mezi nejlepší čtyřku se probojovali terrani {#Korejská republika} TaeJa a {#Francie} Dayshi, zerg {#Kanada} Scarlett a protoss {#Korejská republika} MC, ve finále si {#Korejská republika} TaeJa pak poradil s {#Korejská republika} MC jednoznačně 4:0 a zaslouženě zvítězil.

O turnaji HomeStory Cup toho bylo řečeno již mnoho a více informací si můžete přečíst také v našem článku právě z jednoho z těchto turnajů, který se uskutečnil dříve a také ho vyhrál {#Korejská republika}TaeJa: http://www.playzone.cz/clanky/homestory-cup-vii-program-a-vysledky

Kvalifikace:

Na turnaj bylo pozváno celkem pětadvacet hráčů z různých koutů světa, zbylých sedm míst si další borci vybojovali ve třech hraných kvalifikacích. Jedna kvalifikace se hrála v Koreji, jedna v Evropě a jedna v Americe.

  • Korejská kvalifikace - postoupili protoss {#Korejská republika} Stork a zerg {#Korejská republika} Armani
  • Americká kvalifikace - postoupili terran {#Korejská republika} Polt a zerg {#Korejská republika} viOlet
  • Evropská kvalifikace - postoupili terran {#Korejská republika} YoDa, zergové {#Německo} roof, {#Norsko} TargA a {#Francie} FireCake

Formát turnaje a prize money:

Celkem 32 hráčů tedy bude pobývat v jednom domě a bojovat o zajímavé finanční ohodnocení v hodnotě 25 000 amerických dolarů, k tomu 4 000 WCS bodů:  

  • 1. místo - 10 000 $ + 750 WCS bodů
  • 2. místo - 6 500 $ + 500 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 2 500 $ + 375 WCS bodů
  • 5. - 8. místo - 875 $ + 375 WCS bodů
Hráči jsou rozděleni celkem do osmi skupin po čtyřech, ve kterých mezi sebou hrají s každým každým formátem BO3. Z každé skupiny dva nejlepší postupují do druhé skupinové fáze, kde budou čtyři skupiny znovu po čtyřech. Z těchto skupin znovu postupují dva nejlepší do čtvrtfinále playoff. Celé playoff se hraje formátem BO5, grandfinále poté BO7.

Playoff:

Evropských hráčů byla v turnaji většina, ale jak už to bývá pravidlem, mezi nejlepší osmičku se dostala menšina, konkrétně pouze dva hráči - zerg {#Kanada} Scarlett a terran {#Francie} Dayshi. Oba dva však v playoff poměrně překvapili a dostali se až do semifinále celého turnaje. {#Kanada} Scarlett prošla ve čtvrtfinále po výsledku 3:1 přes slavného {#Korejská republika} MMA, v semifinále pak nestačila na dalšího korejského terrana {#Korejská republika} TaeJu a prohrála stejným výsledkem.

{#Francie} Dayshi si ve vyrovnaném TvT souboji poradil hodně překvapivě s {#Korejská republika} Bomberem 3:2 a mohl se těšit z účasti v semifinále. Zde vedl nad protossem {#Korejská republika} MC dokonce 1:0, ale nakonec prohrál 1:3 a s turnajem se rozloučil se ctí.

Zbylými dvěma semifinalisty se stali právě {#Korejská republika} TaeJa, který porazil v nádherné čtvrtfinálové bitvě jednoho z favoritů {#Korejská republika} Jaedonga 3:2. {#Korejská republika} MC si hravě poradil s terranem {#Korejská republika} jjakjim a celé playoff tak odehrál pouze proti zástupcům terranské rasy, na což nejsme v poslední době na turnajích příliš zvyklí.

Finálový duel mezi {#Korejská republika} TaeJou a {#Korejská republika} MC nabídl řadu atraktivních her. V první mapě na King Sejong Station uspěl terranský hráč v macro hře po skvělé drop hře, ve které nakonec svého soupeře přetlačil v hlavní bitvě díky velkému množství ghostů.

Zbylé tři mapy byly překvapivě naprosto jednoznačné a {#Korejská republika} TaeJa neměl ve finále příliš konkurenci. Jako by byl {#Korejská republika} MC příliš unaven z celého turnaje a ve finále předváděl řadu menších i větších chyb, díky kterým neměl {#Korejská republika} TaeJa s jasným výsledkem příliš problémů. {#Korejská republika} TaeJa tak znovu potvrdil svou pozici nejlepšího terrana na světě a získal provizi 10 000 amerických dolarů + 750 WCS bodů k tomu.

HomeStory Cup IX - playoff
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO5BO7 
 
{#Korejská republika} Jaedong
2     
  {#Korejská republika} TaeJa3   
{#Korejská republika} TaeJa3     
    {#Korejská republika} TaeJa4 
{#Korejská republika} MMA1     
  {#Kanada} Scarlett1   
{#Kanada} Scarlett3     
      {#Korejská republika} TaeJa
{#Korejská republika} Bomber2    Vítěz
  {#Francie} Dayshi1   
{#Francie} Dayshi3     
    {#Korejská republika} MC0 
{#Korejská republika} jjakji0     
  {#Korejská republika} MC3   
{#Korejská republika} MC3     
 

Související články:

HSC VII - vítězem korejský terran TaeJa

"Ročník TaeJa 2013": Proč byl nejlepší?

MC vyhrává HomeStory Cup IV

Stream: