Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa ve fotbale - Ronaldo věří Brazílii

16. 6. 2014 | 10:59 Poker
Mistrovství světa ve fotbale začíná. Je to jedna z největších sportovních akcí, a krom olympiády asi není nic, co by se mohlo takto gigantické sportovní akci vyrovnat. Letošní Mistrovství, kterému se v Jižní Americe neřekne jinak, než Mundial, je v mnoha ohledech velice speciální. Je pořádaný zemí, která je v historii Mundialu nejúspěšnější – Brazílií. Té se jako první podařilo jak složit vítězný hattrick, a to přestože první turnaj byl pořádaný v roce 1930 a Brazílie vyhrála poprvé až v roce 1958.
Výchozí obrázek

Mistrovství světa ve fotbale začíná. Je to jedna z největších sportovních akcí, a krom olympiády asi není nic, co by se mohlo takto gigantické sportovní akci vyrovnat. Letošní Mistrovství, kterému se v Jižní Americe neřekne jinak, než Mundial, je v mnoha ohledech velice speciální. Je pořádaný zemí, která je v historii Mundialu nejúspěšnější – Brazílií. Té se jako první podařilo jak složit vítězný hattrick, a to přestože první turnaj byl pořádaný v roce 1930 a Brazílie vyhrála poprvé až v roce 1958. Od té doby vyhrála turnaj ještě dvakrát a drží tak rekord v počtu celkových vítězství, kterých má na kontě celkem pět.

Ačkoliv je Brazílie nejúspěšnějším týmem historie, pořadatelem je letos teprve podruhé. Bude to také ale asi nejnabušenější turnaj, který se kdy odehrál.

Máte rádi fotbal? Zkuste si tipnout, jak dopadnou jednotlivé zápasy a vyhrajte zdarma některou ze skvělých cen - Tipovací soutěž k MS v kopané 2014 v Brazílii.

Spousty hvězd na hřišti i mimo něj

Na turnaji budou obrovská fotbalová jména, jako Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, nebo Neymar. Ti budou na hřišti určitě předvádět fotbalové kousky, o kterých se bude mluvit ještě měsíce. Mundial si ale nenechají ujít ani hvězdy, které se fotbalu již sice aktivně nevěnují, ale ani tak z povědomí fanoušků nezmizely.

Ronaldo Luis Nazario de Lima, obvykle prostě Ronaldo, sice kopačky pověsil na hřebík před pár lety, na nejúspěšnějšího střelce Mistrovství světa se prostě nezapomíná. Se svými patnácti góly se sice drží na prvním místě, rozhodně ale nemá své prvenství jisté. Druhý hráč žebříčku, Miroslav Klose, hvězda německé reprezentace, zaostává o pouhý jediný gól a v letošní sestavě německého týmu nebude chybět. A maraton, který skýtá Mundial, rozhodně gólových šancí nabízí dostatek. Možná se tak stane, že Ronaldo o svoji devizu přijde, a dokonce před domácími fanoušky. Ještě ale není nic jisté a to, jak Mistrovství dopadne, je zatím ve hvězdách.

Favority turnaje je sice čtveřice Brazílie, Německo, Španělsko a Argentina, ale i tak mohou překvapit týmy jako Itálie, Anglie, nebo i Rusko nebo Uruguay. Týmy jsou nesmírně vyrovnané a vyloučit se nedá nic.

Kdo vyhraje podle Ronalda? To se dozvíte v tomto článku - Fotbalová legenda Ronaldo v rozhovoru o nadcházejícím Mistrovství světa.

Ronaldo může navázat na úspěchy v jiném sportu

I když by se stalo, že Miroslav Klose Ronalda v počtu gólů překoná, Ronaldo nemusí smutnit až tak moc. Fotbal aktivně sice nehraje, ale stal se sportovní tváří největší pokerové herny PokerStars a úspěchy začal sbírat ve sportu, který místo fyzických schopností upřednostňuje sílu mentální. Tím sportem není samozřejmě nic jiného, než poker. Fenoméne posledních let, který každým rokem přivádí nové a nové hráče a kterým se baví celosvětově miliony hráčů. Díky rozkvětu online technologií si navíc můžeme zahrát opravdu s kýmkoliv a nejsme omezeni místem. Zapneme počítač a pokud budeme mít trochu štěstí, můžeme potkat i Ronalda, nebo třeba Rafaela Nadala, který se sice věnuje tenisu, ale rozhodně svými úspěchy nezaostává, jak ostatně dokázal triumfem na Roland Garros.

V tenise nebo fotbale sice tyto sportovce asi nikdy neporazíme, protože to jsou nejlepší hráči, kteří kdy žili, v pokeru ale šanci máme, a to rozhodně nemalou. V pokeru dlouhodobě vyhrávají lepší hráči, tak jako v každém jiném sportu, díky prakticky neomezenému přístupu k materiálům záleží jen na nás, jak moc se chceme zlepšit, a jestli si třeba nechceme pokerem také něco přivydělat, nebo se dokonce stát profesionály jako hráči na Mistrovství světa ve fotbale.

Ronaldo nebo Nadal tak pro nás mohou být jen další z řady soupeřů, se kterými si zahrajeme.

My Vás naučíme je porazit

Jak určitě víte, poker je hlavně o inteligenci a mentální odolnosti, stejně tak jako o čtení soupeřů. Historka o tom, jak jsme to nandali Ronaldovi v pokeru, je přeci jen lepší, než ta, jak to Ronaldo nandal nám. Sice je také dobrá, ale porazit takovouto hvězdu by chtěl asi každý. A od toho, abyste ho porazili, jsme tu my z nejlepšího výukového pokerového portálu – Poker-Arena.cz.

Naučíme vás vše, od pravidel pokeru, dostaneme se společně přes základy a zabrouzdáme i ve vodách profesionální hry. Můžete se přihlásit do naší pokerové Studijní skupiny a zapojit se do nejpřátelštější pokerové komunity, kterou na internetu můžete najít. Navštivte nás a přesvědčte se, že i sportovci se dají ve sportu porazit.

Článek připravila redakce největšího českého výukového pokerového portálu Poker-Arena.cz.

Na diskusních fórech Poker-Arena.cz na Vás čeká největší a nejpřátelštější komunita lidí v České a Slovenské republice, které spojuje jejich koníček - poker.