Přejít k hlavnímu obsahu

GUNRUNNERS sú bez CS:GO tímu

1. 9. 2014 | 16:52 Counter-Strike 2
GUNRUNNERS ukončuje spoluprácu s Counter-Strike: Global Offensive zostavou.Zostava vedená Tomášom 'jAPKoo' Chybou strávila v GUNRUNNERS iba štyri mesiace. Po úspešných offline akciách sa organizácia rozhodla nájsť si nové zázemie po nedostatočnej podporte CITRONS. Zázemie našli práve u GUNRUNNERS, kde sa uchýlili po rade offline akciách na ktorých končili v top3.
Výchozí obrázek

GUNRUNNERS ukončuje spoluprácu s Counter-Strike: Global Offensive zostavou.

Zostava vedená Tomášom 'jAPKoo' Chybou strávila v GUNRUNNERS iba štyri mesiace. Po úspešných offline akciách sa organizácia rozhodla nájsť si nové zázemie po nedostatočnej podporte CITRONS. Zázemie našli práve u GUNRUNNERS, kde sa uchýlili po rade offline akciách na ktorých končili v top3.

Počas pôsobenia v GRS sa v zostave pár krát vymenili hráči. Hneď na úvod sa vymenili na krátku dobu Jindřich 'ZEDKO' Chyba a Jiři 'KozliQ' Kozel. Jindřich na chvíľku ochutnal chuť tímu nEophyte, potom však nasledovala veľká vzbura.

Zmeny pokračovali a k tímu sa pripojil Karel 'fredi' Královec, s ktorým zostava mala výsledky ako nikdy pred tým. Královec sa však nemôže dostaviť na LanCraft a tým pádom ani na finálnu MČR kvalifikáciu a teda taktiež ho nahrádza v tíme Jaroslav 'VANTICEK' Dudla. Od tímu ale odchádza Michal 'Bordel Weiss, ktorý prešiel ku eEriness.

Dôvodom rozpustenia spolupráce však nie sú časté zmeny v zostave, ale jednanie s iným tímom a následný odchod. GUNRUNNERS však s podporou CS:GO nekončí. Plán je jasný – mať tím na LanCraft a MČR, avšak je otázne, či sa to podarí.

Když jsme představovali příchod nové sestavy, byl jsem velmi nadšen, že se nám podařilo získat kvalitní sestavu, která je na tuzemské poměry stabilní a hlavně se pravidelně účastní offline akcí, kde dokázala získat cenný kov. Když hráči vstoupili do Gunrunners, svěřili se nám, že se jim u předchozího týmu nedostalo řádné podpory, neboť za několik měsíců neměli ani herní server, který tvoří úplný základ. Při vstupu do Gunrunners jsme se hráči dohodli na určitých podmínkách, které mohli využít. Šlo o finanční rozpočet na offline akce a další aktivity. Do hodiny jsme poskytly herní server, zajistili oficiální zprávu o přechodu a nic nebránilo spolupráci.
Po oznámení dalšího ročníku LanCraft Autumn 2014 jsme začali jednat s hráči, zdali na akci pojedou. Odpověď byla jasná a druhý den měli hráči zaplacené místo za všechny hráče. Uplynulo několik týdnů, proběhla změna sestavy a hráči se na nás obrátili s prosbou, zdali bychom jim mohli proplatit také ESEA online ligu, kterou by rádi hráli. Samozřejmě byl stanovený rozpočet a bylo pouze na hráčích, jaké akce a aktivity se z toho pokryjí. Druhý den měl Michal „Bordel „Weiss peníze na svém účtu za zaplacenou ESEA ligu.
Když se nyní na scéně objevil „nový“ tým, který hlásá, že na LanCraftu představí novou Counter-strike Global Offensive sestavu, bylo mi jasné, že nabídka mířila na naše hráče. Hned jsem si zjišťoval informace, jak se věci mají. Kapitánem sekce, Tomášem „jAPKOo“ Chybou jsem byl upozorněn, že nejde o nic vážného, že to je jen další nabídka, která jim přišla. Dnešní den jsem byl však obeznámen majitelem herní organizace Virtual World, že mu mám zaslat číslo účtu, aby mi zaplatil za vstupné na LanCraft.
Ihned jsem tedy kontaktoval Tomáše Chybu, co to má být. Odpověď zněla takhle, cituji: „Nikdy bych neodešel od někoho kdo se choval dobře...ale podmínky jsou podmínky, a když někdo nabídne lepší podmínky, tak ono pak není co řešit... samozřejmě je tu další věc, kdybyste proplatili i cestu na LC, tak jsme domluvený a zůstaneme u vás.“. Od hráčů, kteří u nás měli vše, na co si ukázali (proplacené vstupy, online ligu, dresy, drobné občerstvení), kteří oknem vyhodili zhruba 1 300 korun za ESEA ligu, neboť tam neodehráli ani zápas, bych čekal větší úctu a přístup. Ukázalo se, že pokud hráčům někdo nabídne lízátko navíc, morálka a vychování jde stranou. Je mi líto, jaký přístup zvolil především kapitán sekce, Tomáš „jAPKOo“ Chyba k celé situaci. I tak hráčům přeji hodně štěstí na nadcházejícím LanCraftu, kvalifikaci na MČR, BGCH a v novém týmu.
Další působení Counter-strike Global Offensive u Gunrunners je nejisté, avšak rádi bychom tento herní titul do budoucna podporovali. Rád bych apeloval na hráče, že je potřeba si uvědomit, jak se chováte k herním organizacím, které pro vás často dělají více než si dokážete představit. Děkujeme všem za podporu.

{#Česká Republika} Tomáš 'Tomiq4n' Secký

Bývalý tím GUNRUNNERS:

{#Česká Republika} Tomáš 'jAPKOo' Chyba
{#Česká Republika} Jaroslav 'VANTICEK' Dudla
{#Česká Republika} Jan '.joHNY' Růžek
{#Česká Republika} Jindřich 'ZEDKO' Chyba

Štítky: Gunrunners