Přejít k hlavnímu obsahu

Dejv: IG jsou na LAN finále nejslabším týmem

16. 5. 2016 | 18:02 League of Legends
V sérii rozhovorů samozřejmě nesmíme zapomenout na zástupce vítězného týmu základní části PLAYzone LoL ligy. Konkrétně jsme si krátce vyzpovídali topaře a kapitána eSuby, Anh Viet "Dejv" Buie, jenž prozradil více také o výběru soupeře do semifinále.Když si vzpomeneš na úvod soutěže a situaci na domácí scény, šli jste jako tým (v původní sestavě) do základní části s cílem zvítězit? 
Výchozí obrázek

V sérii rozhovorů samozřejmě nesmíme zapomenout na zástupce vítězného týmu základní části PLAYzone LoL ligy. Konkrétně jsme si krátce vyzpovídali topaře a kapitána eSuby, Anh Viet "Dejv" Buie, jenž prozradil více také o výběru soupeře do semifinále.

Když si vzpomeneš na úvod soutěže a situaci na domácí scény, šli jste jako tým (v původní sestavě) do základní části s cílem zvítězit? 

Do soutěže jsme šli s jasným cílem - vyhrát. Tentokrát bylo na finále dostatečně času, takže cokoliv kromě prvního místa by ani nemělo cenu vzhledem k prize poolu. 

Podíváme se právě i na hráčské změny ve vašem týmu, není to ani pár týdnů, kdy jsi okolo sebe změnil celé složení. Co bylo hlavní příčinou? Jak ti sedí hrát na Topu?

Hlavní příčinou byl rozdílný pohled k vývoji týmu, nedostatečná motivace některých hráčů a neschopnost se zlepšovat. Prostě já jsem pro výhru dělal cokoliv a necítil jsem to tak od všech (neříkám, že nikdo neměl stejný přístup). Mohl jsem vyměnit hráče, kteří nesplňovali má kritéria, ale nechtěl jsem opět integrovat jednotlivce do týmu, tak jsem se rozhodl sestavu opustit. Ta se pak rozpadla a já jsem dostal nabídku s novým rosterem se opět připojit k eSubě. Top mi zatím sedí dobře. Pokud to tímhle tempem půjde dále, tak věřím, že se brzy dostaví i dobré výsledky.

Během celých 14 kol jste prohráli pouze jednou s Inside Games a v závěru proti Majestic Lions. Které týmy tě svými výkony nejvíce zklamaly či překvapily?

Překvapila mě akorát prohra proti iG, jinak šlo vše tak, jak jsem čekal.

eSuba LoL

Nová sestava eSuby se premiérově představila na turnaji v Re-Loadu, který zvítězila.

Nyní již můžeme vyslat do éteru, že jste si jako tým zvolili svého soupeře jako Inside Games. Co vás k tomu vedlo, vzhledem k tomu, že jde o druhý tým pořadí základní části?

Je to - dle našeho názoru - nejslabší tým. A nedávno jsme ho porazili ve velice přesvědčivé hře.

Jak bude probíhat vaše příprava? Budete se specializovat na konkrétní týmy či spíše na obecnou sehranost a individuální mechaniky?

Rozhodně nepodceníme iG v semifinále, ale přípravu budeme věnovat hlavně proti FTS či eXtatusu.

Poprosil bych tě, dokázal by sis tipnout celkové pořadí play-off, kdo skončí první až čtvrtý?

Top 2 - eSuba, Fraternitas, 3. eXtatus, 4. Inside games

Co vůbec jako hráč, který je na scéně již dlouhá léta, od LAN finále očekává. Těšíš se hodně?

Toto LAN finále beru jako obrovský test mě na top lane, takže se těším opravdu hodně.

Co říkáš na PLAYzone ligu jako takovou, co by se podle tebe mělo do další sezóny zlepšit, co by tě motivovalo k podávání ještě lepších výkonů? 

Podle mě by mohl být větší prize pool. Přeci jen za x-měsíční ligu + finále být ohodnocen 2000 Kč za osobu (při nejlepším) je opravdu málo. MČR body jsou sice dobré pro teamy, které žádné nemají (my), ale pro ty, kteří již mají dost bodů a jedou například ze Slovenska, tak mi přijde divné, aby organizace za ubytování+cestu dala více, než hráč vůbec může vyhrát.

Kdybys měl něco na závěr vzkázat fanouškům eSuby či haterům Pipouška, co bys napsal?

Fanděte nám, rozhodně vás nezklameme. Hrajeme jak pro sebe, tak i pro VÁS. (smích) Většina našich hráčů má i své fanpage, kde se vás budeme snažit informovat o našem dění.


Finále PLAYzone LoL ligy se uskuteční v neděli 22. 5. 2016 v Praze - Holešovicích v Alza Tech Zone, hrát se bude na HAL3000 MČR počítačích se 144 Hz monitory AOC. Přímo na místě bude možnost sledovat celé klání. Pokud neplánujete dorazit, připraven bude Twitch stream na kanálu PLAYzoneTV, kde pro vás budou připraveni ti nejlepší domácí komentátoři.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.