Přejít k hlavnímu obsahu

benq1: Ak zahráme našu hru, porazíme všetkých

17. 5. 2016 | 12:05 Counter-Strike 2
Trojici úvodních rozhovorů k LAN finále uzavře kapitán eSuba.CSGO týmu Tomáš "benq1" Masaryk. Slovenský hráč prozradí například, koho si jeho vybrali do semifinále nebo proč byla před LAN finále potřeba udělat změnu v sestavě.Ahoj benq1. V poslední době je špička domácí scény docela vyrovnaná, vy jste si ale se základní částí poradili bravurně, připadali jste na začátku roku jako favoriti?
Výchozí obrázek

Trojici úvodních rozhovorů k LAN finále uzavře kapitán eSuba.CSGO týmu Tomáš "benq1" Masaryk. Slovenský hráč prozradí například, koho si jeho vybrali do semifinále nebo proč byla před LAN finále potřeba udělat změnu v sestavě.

Ahoj benq1. V poslední době je špička domácí scény docela vyrovnaná, vy jste si ale se základní částí poradili bravurně, připadali jste na začátku roku jako favoriti?

Ahoj ahoj. Viacmenej máš pravdu, je tu viac vyrovnaných tímov, ale myslím si, že sme papierovo boli asi favoriti na víťazstvo. Hlavne keď eXtatus a aj ostatné tímy menili zostavy. Nakoniec sme to zvládli a obsadili sme prvé miesto v základnej časti.

Kdo vám dle tvého názoru dělal největší problémy? Připomenu pouze to, že jste jedinou prohru zaznamenali proti Majestic Lions.

Najväčšie problémy nám robili práve Majestic Lions, proti ktorým sa nám hrá dosť ťažko. Naše zápasy sú vždy tesné a vyrovnané, no naposledy nás dokonca porazili jednoznačne 16:5, takže určite sú to oni.

Který tým byl pro tebe největším překvapením a naopak zklamáním základní části?

Prekvapením je pre mňa asi tím Gunrunners, ktorý podával dobré výkony a sklamaním asi iNfected, od ktorých som očakával podstatne viac.

eSuba CSGO

Oplatí eSuba porážku Gunrunners z nedávného Tiger Masters Finals?

Když jsi nahlásil sestavu pro LAN finále, je na ní jedno zajímavé jméno. Proč právě Blade je náhradou za RDO-a příští víkend? Jde pouze o dočasnou výpomoc či plánujete změny v týmu?

Rado zostal tentokrát doma, pretože ho čakajú hneď po víkende maturity. Zháňali sme teda náhradu a samozrejme výber bol dosť obmedzený, keďže najlepšie tuzemské tímy idú na LAN finále. Najprv mal s nami ísť Kaparzo, ale vzhľadom na posledné udalosti sme sa rozhodli osloviť práve blada, ktorý nám sadol hlavne ako človek. Ide ale čisto o výpomoc a nad zmenami v tíme vysí zatiaľ len otáznik.

Ovlivnil prostředí týmu odchod kouče Forjiho? Změnilo se tím něco?

Nič sa nezmenilo, forji ako coach fungoval tak dva týždne a potom to už bolo bezvýznamné. Čakal som od toho niečo viac, ale očividne sme od toho chceli každý niečo iné a tak to aj dopadlo. Je ale pravda, že kvôli práci sa tomu nemohol venovať naplno a práve preto to pre nás nebolo veľmi nápomocné.

Konečně to můžeme prozradit, eSuba jako vítěz základní části si vybrala do semifinálového utkání eXtatus. Ty jsi kapitán, ty nám nejlépe osvětíš to, co bylo za touhle volbou?

Toto rozhodnutie nebolo len na mne, hlasovali sme o tom všetci spoločne. Proti Majestic Lions sa nám hrá najťažšie a naopak im sa proti nám darí, preto sme ich vyradili. Za normálnych okolností by sme asi pickli GRS, ale keďže nás naposledy na TPG porazili a v poslednom čase majú formu, tak sme sa rozhodli vyradiť aj ich. Navyše zavážilo hlavne aj to, že s nimi ide Kaparzo, ktorý našu hru pozná veľmi dobre. Tažko si vybrať vhodný tím, každý z nich má svoju kvalitu. Ak zahráme našu hru tak ako najlepšie vieme, musíme poraziť všetkých.

Jak probíhá vaše týmová příprava před LAN finále? Je něčím specifická, soustředíte se na konkrétní týmy nebo naopak jedete hlavní individuální přípravu?

Tímová príprava prebieha asi tak, že som sa pred pár dňami vrátil z Petrohradu a viac ako týždeň sme spolu vôbec nehrali. Snažíme sa to aspoň trošku dobehnúť a hrali sme už pár praccov. Individuálne je príprava tiež zanedbaná, takže si to každý musí tento týždeň vynahradiť.

Pro tebe možná těžká otázka, ale dokázal by sis tipnout celkové pořadí LAN finále?

Je zložité to objektívne zhodnotiť, ale dúfam a myslím si, že poradie bude: eSuba, GRS, eXtatus, Majestic Lions. Ale aká bude realita uvidíme až v sobotu na mieste.

Co vůbec jako hráč, který je na scéně již dlouhá léta, od LAN finále očekává. Těšíš se hodně?

Nie je to pre mňa nič extra, takýchto LAN finále som absolvoval už nespočetné množstvo, takže to pre mňa nie je ničím špeciálne. Ale každopádne sa tu stretnú top4 tímy a bude zaujímavé sledovať ako to celé dopadne. Očakávam hladký priebeh bez delayu a bez technických problémov.

eSuba CSGO

eSuba.CSGO tým na Y-Games, zleva: MonttY, HenkkyG, benq1, RDO, fredi.

Co říkáš na PLAYzone ligu jako takovou, co by se podle tebe mělo do další sezóny zlepšit, co by tě motivovalo k podávání ještě lepších výkonů?

Bola to v pohode liga, ale uvítal by som buď viac žolíkov a nejaký deň v týždni určený na dohrávky. Predsalen je aspoň pre nás náročné zosynchronizovať toľko líg a povedzme si úprimne, PLAYzone liga pre nás nie je prioritou.

eSuba jako tým, co vůbec plánujete do budoucna? Co jsou vaše nejbližší cíle, ať už na domácí nebo zahraniční scéně. Máte s klukama v plánu letos nějakou další zahraniční LAN akci?

Momentálne hráme v Operation Kinguin, o pár dní začne aj Rising Stars league a ESEA Premier Division. Hlavne posledné dve menované sú pre nás prioritou, nakoľko sú to veľmi kvalitné ligy. Do toho ešte RoG Masters, TPG turnaje a druhá časť PLAYzone ligy. Je toho naozaj veľa. Museli sme odmietnuť aj CEVO Main ligu, lebo by sa to už nedalo stíhať. Inak koncom augusta máme v pláne absolvovať anglickú lanku Insomnia v Birminghame.

Na závěr ti dávám prostor, můžeš zanechat libovolný vzkaz fanouškům eSuby či domácí CS:GO scény.

Tak v prvom rade by som rád poďakoval organizácii eSuba za dôveru, ktorú do nás stále vkladá a takisto našim sponzorom a partnerom za podporu. Za ďalšie si nesmierne vážime každého fanúšika, ktorý nám fandí v dobrom aj v zlom. Nie vždy sa darí a práve v týchto časoch potrebujeme najviac podpory od fanúšikov. Neprajníkom by som len rád odkázal, že nám svojim hejtom dodávajú pocit, že ideme správnym smerom.


Finále PLAYzone LoL ligy se uskuteční v sobotu 21. 5. 2016 v Praze - Holešovicích v Alza Tech Zone, hrát se bude na HAL3000 MČR počítačích se 144 Hz monitory AOC. Přímo na místě bude možnost sledovat celé klání. Pokud neplánujete dorazit, připraven bude Twitch stream na kanálu PLAYzoneTV, kde pro vás budou připraveni ti nejlepší domácí komentátoři.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.