Přejít k hlavnímu obsahu

Cajunb končí v Astralis, je nahrazen Kjaerbyem

19. 5. 2016 | 18:16 Counter-Strike 2
Organizace Astralis a Dignitas dnes oznámily změnu ve svých týmech. Do Astralis směřuje Markus "Kjaerbye" Kjærbye, naopak do Dignitas míří René "cajunb" Borg.
Výchozí obrázek

Organizace Astralis a Dignitas dnes oznámily změnu ve svých týmech. Do Astralis směřuje Markus "Kjaerbye" Kjærbye, naopak do Dignitas míří René "cajunb" Borg.

René "cajunb" Borg se vrací zpět do organizace Dignitas, ve které hrál v roce 2014, než tehdejší tým Dignitas podepsal s Team SoloMid. Pro tento tým, který teď hraje pod vlastní organizací Astralis, to tak znamená první změnu v sestavě od prosince 2014. Důvod změny je jednoduchý - špatné výsledky Dánů v poslední době. Za zmínku stojí například ESL Pro League S3 Finals nebo DreamHack Macster Malmö, kde se nedokázali Astralis dostat ani ze skupin. 

Kjaerbye

Kjaerbye se stává novou posilou Astralis (foto: HLTV.org)

Borga v Astralis nahradí jeden z největších dánských talentů, Markus "Kjaerbye" Kjærbye. Ten zažil v poslední době s Dignitas spoustu úspěchů jak v online zápasech, tak na LAN, mezi ty nejvýznamnější se řadí semifinále na DreamHack Open Liepzig, druhé místo na Global eSport Cup a hlavně triumf na evropském Minoru.

Právě vítězství na Minoru je jediným problémem pro tým Astralis - pravidla neumožňují účastnit Majoru hráči, který se kvalifikoval s jiným týmem. To znamená, že Astralis nebudou moct Kjaerbye na ESL One Cologne použít a budou si muset najít dočasnou náhradu. Toto pravidlo platí pouze pro Major, takže Dánové svou novou posilu budou moct pro ostatní turnaje i ligy použít.

"Dnes je smutný den. Rozhodli jsme se nahradit cajunba kvůli špatným výsledkům, včetně dvou neúspěšným pokusům dostat se ze skupiny. Vždy se snažíme být co nejlepším týmem co to jde, ale museli jsme se v poslední době potýkat s několika problémy. Měnili jsme pozici v týmu, zkoušeli nové taktiky i různě zastavit hru soupeřů, ale teď je čas zkusit více drastický přístup. Osobně chci poděkovat Renému za úžasné časy a přeji mu v budoucnu jen to nejlepší."

- Danny "zonic" Sørensen, trenér týmu

"Je úžasné, že se můžu připojit k Astralis. Jsem nadšený, ale jsem si jistý, že to oběma týmům jedině prospěje a cítím se připravený přijmout tuto výzvu. Hrát za Astralis je snem každého dánského hráče. Není to pouze nejlepší tým v Dánsku, je to také tým, který bojuje o velké mezinárodní tituly, což přesně sedí mému myšlení a mým cílům."

- Markus "Kjaerbye" Kjærbye, nová posila Astralis

Astralis tak teď budou hrát v této sestavě.

{#Dánsko} Nicolai "device" Reedtz
{#Dánsko} Michael "dupreeh" Rasmussen
{#Dánsko} Finn "karrigan" Andersen
{#Dánsko} Andreas "Xyp9xHøjsleth
{#Dánsko} Markus "KjaerbyeKjærbye

Dignitas se představí v této pětici.

{#Dánsko} Mathias "MSL" Lauridsen
{#Dánsko} Kristian "k0nfig" Wienecke
{#Dánsko} Jesper "tenzki" Plougmann
{#Dánsko} René "cajunb" Borg
{#Norsko} Ruben "RUBINO" Villarroel

Zdroj: Astralis.gg
Štítky: Astralis, Dignitas
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.