Přejít k hlavnímu obsahu

DEV7L MVP LAN finále PLAYzone ligy

27. 5. 2016 | 15:47 Counter-Strike 2
Devatenáctiletý Patrik "DEV7L" Stuchlík z výherního týmu eXtatus byl nejlepším hráčem na sobotním LAN finále CS:GO PLAYzone Ligy. Dali jsme dohromady nejzajímavější statistiky ze zápasů, které se odehrály v sobotu 21. května v pražské Alza TechZone.Před necelým týdnem jsme byli svědky zakončení první sezóny CS:GO PLAYzone Ligy letošního roku, které se odehrálo v sobotu 21. května mezi týmy eXtatus, Majestic Lions, eSuba a GUNRUNNERS.
Výchozí obrázek

Devatenáctiletý Patrik "DEV7L" Stuchlík z výherního týmu eXtatus byl nejlepším hráčem na sobotním LAN finále CS:GO PLAYzone Ligy. Dali jsme dohromady nejzajímavější statistiky ze zápasů, které se odehrály v sobotu 21. května v pražské Alza TechZone.

Před necelým týdnem jsme byli svědky zakončení první sezóny CS:GO PLAYzone Ligy letošního roku, které se odehrálo v sobotu 21. května mezi týmy eXtatus, Majestic Lions, eSuba a GUNRUNNERS.

Tři ze čtyř týmů dorazily do Alza TechZone s náhradníky, přesněji řečeno s jinými sestavami, než jaké jsme viděli nedávno v herně RE-LOAD na Tiger Masters Mid-season Finals. eXtatus jako jediný tým ve stálé sestavě stanul na vrcholku LAN finále PLAYzone Ligy, a na nás je, abychom se podívali na nejzajímavější statistiky ze čtyř zápasů, které se v Praze před týdnem odehrály.

Rozdělení map a balanc stran

V online fázi patřily mezi tři nejhranější mapy Mirage (16), Dust2 (8) a Cache (8). Podobný trend jsme viděli i na LAN finále, kde se odehrály čtyři série mezi nejlepší čtyřkou základní fáze. 

Ve všech čtyřech zápasech se do poslední trojky map, ať už v jakémkoliv pořadí, pokaždé dostala jak Mirage tak Cache. Jako poslední figuroval buď Overpass (dvakrát) nebo Dust2 (taktéž dvakrát).

MapaPočetT kolaCT kolaPoměr
Mirage2262947 % / 53%
Cache3333846 % / 54 %
Dust22263245 % / 55 %
Overpass2242648 % / 52 %

Poměr stran pak tíhnul na všech mapách spíše ke Counter-Terroristům, avšak je třeba poznamenat, že jde o velmi malý vzorek.

Vedoucí statistik

Podíváme se i na několik tabulek, které ukazují vedoucí hráče určitých statistik (na všechny je možné se podívat zde, v následujícím rozboru se podíváme jen na nejdůležitější z nich).

První tabulkou je Rating, což je vzorec, který bere v potaz počet killů za kolo, přežitá kola a kola se dvěma a více killy (konkrétnější vysvětlení zde), a tedy má větší váhu než čistý poměr K/D, který může v určitých případech být zavádějící.

V Ratingu vévodil bezkonkurenčně Patrik "DEV7L" Stuchlík s hodnotou 1.47, následovaný Karlem "fredi" Královcem na 1.30 a v těsném závěsu za ním stál Jan "BLUEE" Škaloud (1.28).

Rating
{#Česká Republika} DEV7L (eXtatus)1.47
{#Česká Republika} fredi (eSuba)1.30
{#Česká Republika} BLUEE (Majestic Lions)1.28
{#Slovenská Republika} frozen (eXtatus)1.18
{#Slovenská Republika} MonttY (eSuba)1.14

Velice podobná je i tabulka průměrného rozdílu uděleného a obdrženého poškození, ve kterém vede opět DEV7L s fredim, zatímco BLUEE, oKKo a ZEDKO sedí na dalších třech pozicích. Daná statistika je v kombinaci s uděleným poškozením indikátorem toho, jak často se hráč dostal do přestřelky a jak moc v nich byl efektivní.

 +- DMG
{#Česká Republika} DEV7L (eXtatus)+23.8
{#Česká Republika} fredi (eSuba)+22.8
{#Česká Republika} BLUEE (Majestic Lions)+12.7
{#Česká Republika} oKKo (eXtatus)+12.3
{#Česká Republika} ZEDKO (eXtatus)+12.1

DEV7L s fredim mimo jiné vedli i v počtu kol s alespoň jedním killem (oba na 57.5%) a podobně tomu bylo s průměrem killů za kolo (DEV7L 1.00, fredi 0.89).

Zajímavou statistikou je i počet všech kol (jak vyhraných tak prohraných), ve kterých hráč nějakým způsobem přispěl k dobru - přežil, dal alespoň jeden kill nebo assist -, což vyjadřuje jak stabilně daný hráč přispěl k úspěchu týmu. Zde se mimo obyčejných "podezřelých" objevuje i náhradník eSuby, Roman "blade" Pilný.

 Přežil, zabil nebo asistoval
(% všech kol)
{#Česká Republika} ZEDKO (eXtatus)75.5%
{#Česká Republika} oKKo (eXtatus)75.5%
{#Česká Republika} fredi (eSuba)72.4%
{#Česká Republika} blade (eSuba)72.4%
{#Česká Republika} DEV7L (eXtatus)70.8%

A jako poslední se podíváme na kombinaci first killů, jejich průměru za kolo a úspěch v prvních duelech. Tentokrát tabulku ovládl MonttY, zatímco DEV7L a fredi byli v těsném závěsu:

 First killůFK / koloÚspěch v prvních duelech
{#Slovenská Republika} MonttY (eSuba)270.2067.5%
{#Česká Republika} fredi (eSuba)200.1564.5%
{#Česká Republika} DEV7L (eXtatus)170.1663.0%

 

Patrik "DEV7L" Stuchlík si zasloužil pozici hráče, který se nejvíce zasadil o úspěch svého týmu. Byl nejlepším hráčem na celém turnaji, což si každý kdo sledoval mohl všimnout v průběhu zápasů.


DEV7L byl nejlepším hráčem LAN finále první sezóny CS:GO PLAYzone Ligy

Obzvláště v těsném zápasu eXtatus proti eSubě v semi-finále, kde obě mapy vyhráli kluci v červeno-černém s těsným výsledkem 16-14, dominoval právě DEV7L s celkovým skóre 65-43 (1.54 rating).

S MVP LAN finále jsme si také připravili rozhovor o celém průběhu turnaje, který bude vydán během dnešního dne.