Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE oznamuje zbytek skupin!

27. 5. 2016 | 20:49 Counter-Strike 2
Právě teď běží prestižní ELEAGUE, liga, ve které se 24 týmů utká v deseti týdnech o rekordní částku, která činní $1.4 milionu, což je v přepočtu skoro 34 milionů korun. Pojďme si ligu a týmy hrající v ní představit.
Výchozí obrázek

Právě teď běží prestižní ELEAGUE, liga, ve které se 24 týmů utká v deseti týdnech o rekordní částku, která činní $1.4 milionu, což je v přepočtu skoro 34 milionů korun. Pojďme si ligu a týmy hrající v ní představit.

UPDATE: Organizátoři dnes oznámili další tři skupiny, což znamená, že teď už známe obsazení všech šesti skupin, na které se můžeme v ELEAGUE těšit. Kromě toho z turnaje odstupuje nadějný a ambiciózní tým TyLoo, který nestihl včas získat víza. Číňany v turnaji nahradí Selfless, kvůli čemuž se na organizátory snesla velká vlna kritiky. Které týmy se podle vás probojujou ze skupiny?


ELEAGUE je globální CS:GO liga, která se odehraje od 24. května do 30. července. Každý týden se v studiích Turner v Atlantě odehraje jedna skupina, ve které se utká každý z každým dvakrát, po čemž následuje bracket. Vítěz bracketu postupuje rovnou do play-off, které začne devátý týden turnaje. Poražený finalista má stále šanci si v play-off zahrát, protože postoupí do předkola play-off, které se v Atlantě bude hrát osmý týden a kde se z šesti týmů dostanou do play-off dva. 

Velká výhra a to, že se celá liga odehraje offline, není jediné, co dělá ELEAGUE tak velkolepou. Další velkou věcí je to, že se páteční zápasy, stejně jako semifinále a grand finále, nazvané Global Championship, bude vysílat na americké stanici TBS, která patří mezi základní kanály na americké kabelovce. 

Mezi 24 týmy můžeme najít všechny týmy ze světové špičky včetně týmů jako NiP, Astralis nebo Luminosity. Z 20 nejlepších týmů světa v turnaji chybí pouze tři a to GODSENT, Tempo Storm a HellRaisers. Ačkoli skupiny už jsou rozlosovány, organizátoři oznámili zatím pouze první tři skupiny, další by ale měly být potvzeny brzy. Týmy byly do losu nasazeny podle úspěchů a výkonů v poslední době. Jako první startuje skupina A, ve které se utkají čtyři týmy, které se pravidelně představují v amerických ligách a turnajích.

Skupina A (24 - 27.května)

Skupina B (31.května - 3.června)

Skupina C (7. - 10. června)
{#Brazílie} Luminosity{#Švédsko} NiP{#Dánsko} Astralis
{#Spojené státy americké} Liquid{#Francie} G2{#Spojené státy americké} CLG
{#Spojené státy americké} Cloud 9{#Spojené státy americké} Selfless
{#Dánsko} SK
{#Nový Zéland} Renegades{#Kanada} OpTic{#Spojené státy americké} NRG
   
Skupina D (16. - 17.června)Skupina E (21. -24. června)

Skupina F (28.června - 1.července)

{#Švédsko} fnatic
{#Ukrajina} Natus Vincere
{#Polsko} Virtus.pro
{#Evropská unie} FaZe Clan
{#Německo} mousesports
{#Francie} EnVyUs
{#Dánsko} Dignitas
{#Ukrajina} FlipSid3
{#Ruská federace} Gambit
{#Kanada} Team SoloMid
{#Spojené státy americké} Echo Fox{#Spojené státy americké} compLexity

Organizátoři už také odhalili komentátorský tým, který tvoří velmi oblíbené dvojice Anders & Semler a DDK s Jamesem Bardolphem. Ve studiu je budou doplňovat známí analytici Thorin a Richard Lewis, kterým budou sekundovat Moses, Dustin Mouret a známý hráč a streamer Mohamad "mOE" Assad.

Ohlášeno je už také to, jak si týmy mezi sebe peníze rozdělí. Vítěz si vydělá $390.000, oproti tomu i týmy, které se do play-off nedostanou, si vydělají $30.000 nebo $40.000. Tým, který dokáže postoupit z předkola, si navíc vydělá o $10.000 víc.

1.$390.000
2.$140.000
3.-4.$60.000
5.-8.$50.000
9.-14.$40.000
15.-24.$30.000
Vítěz předkola$10.000

Pro aktuální informace ohledně ELEAGUE nezapomeňte sledovat PLAYzone, kde se můžete každou sobotu těšit na souhrn uplynulého týdne.

Zdroj: ELEAGUE
Štítky: ELEAGUE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.