Přejít k hlavnímu obsahu

Ex-Gunrunners nejedou na RoG Finals 10!

22. 6. 2016 | 22:27 Counter-Strike 2
Na tuzemské scéně se čas od času dějí opravdové blázniviny a situace občas spíše připomíná sitcom. V dnešním díle hraje hlavní roli tým Gunrunners a to jeho CS:GO sekce.
Výchozí obrázek

Na tuzemské scéně se čas od času dějí opravdové blázniviny a situace občas spíše připomíná sitcom. V dnešním díle hraje hlavní roli tým Gunrunners a to jeho CS:GO sekce.

Gunrunners se stejně jako sedmička dalších týmů zúčastnila páté sezóny RoG Masters jako tým, který obhajoval třetí místo. Jistě si pamatujete prosincové ASUS Finals, kde k bronzovým medailím tým dotáhl kapitán Peter 'natural' Turčan. Ten jako jediný z původního týmu měl namířeno do Svitav i tentokrát, ale nakonec tam neuvidíme jeho ani jméno Gunrunners.

Dnes večer vyletěla do světa informace, že Gunrunners se z vlastní iniciativy odhlásili z RoG Finals 10, méně než 72 hodin před akcí! GRS v základní části uhráli solidní počet výher, které stačily na druhé místo, ale ani to k účasti ve Svitavám nestačilo. I pokud by modro-černí na RoG Finals dorazili, tak by to byla hodně, ale hodně obměněná sestava. Tomu je tedy konec.

Oficiální stanovisko Gunrunners zní jasně:

"Akce RoG Finals se nakonec bohužel nemůžeme zúčastnit z osobních důvodů, což vyústilo v rozvázání spolupráce se sekcí Counter Strike Global Offensive. Omlouváme se za způsobené komplikace Hitpoint.cz RoG FINALS 10."

Co se týče obsazení turnaje ve Svitavách, tak nebude tříčlenné. Dva dny jsou stále dostatečné a tak se ve čtvrtek večer odehraje baražový duel mezi eEriness a Majestic Lions o čtvrtý slot.

Gunrunners

Vraťme se ale ke Gunrunners. Byli jsme ihned po tomto oznámení informováni manažerem organizace Michalem Filipem, který nám exkluzivně podal oficiální vyjádření: 

"Bohužel je to pro mě opravdu nepříjemná situace, protože se loučíme se sekcí, která toho pro nás dokázala mnoho vybojovat. Fakt, že sestava nebyla schopná se dostavit na ROG Finals, byla poslední kapka, která nás přiměla k rozhodnutí o rozvázání spolupráce. Chtěl bych se touto cestou také omluvit za komplikace organizátorům z portálu Hitpoint."

Spojení Gunrunners a CS:GO je tedy dočasně přerušeno. Uvidíme, jak dlouho bude trvat, jelikož právě Counter-Strike platil u modro-černých již dlouhá léta za jeden z motorů. Je škoda, že takhle dopadá seskupení talentovaných hráčů, kteří ovšem pro hraní příliš neobětují a když je potřeba, nedají do CSka všechno. Sekcí sice za poslední měsíce prošlo vícero hráčů, ale většinou šlo o výjimečné individuality, které u Gunrunners byly ve svém živlu, jako je nejužitěnější hráč MČR 2016 beastik. A budoucnost týmu? Ta je aktuálně opravdu ve hvězdách.

CS:GO sekci Gunrunners jsme mohli vidět i na I. LAN finále PLAYzone lig, kde bohužel kvůli zlomenině ruky hráči hráli v mixu, jenž bych spíše nazval nealkoholickým koktejlem, chyběla mu šťáva. Výsledkem bylo čtvrté místo, které však stačilo na udržení slotu do druhé sezóny. Nyní záleží jen a jen na vedení organizace, jestli do určené deadline před startem II. sezóny PLAYzone CS:GO ligy dají dohromady novou pětici. My přejeme vedení Gunrunners hodně štěstí!

Štítky: Gunrunners
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.