Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE: Skupinová část je u konce!

2. 7. 2016 | 18:56 Counter-Strike 2
První část americké ligy ELEAGUE je u konce a my známe všech 14 týmů, které pustupují do play-off. Které týmy to jsou a co nás čeká v následujících týdnech?
Výchozí obrázek

První část americké ligy ELEAGUE je u konce a my známe všech 14 týmů, které pustupují do play-off. Které týmy to jsou a co nás čeká v následujících týdnech?

Během šesti týdnů se 24 týmů rozdělených do 6 skupin utkalo o 14 míst v další části. Zatímco vítězové čtyřčlených skupin postupují rovnou do čtvrtfinálového pavouku, poražení finalisté si zahrají o poslední dvě místa v play-off v Last Chance kvalifikaci (LCQ) spolu s dvěma nejlepšími týmy, které se nedostaly do finále své skupiny. Pavouk pro kvalifikaci, která kvůli ESL One začne až další týden, byl složen podle výsledků ze skupinové části.

Čtrvtfinálové dvojice pro LCQ
{#Spojené státy americké} Cloud9vs.{#Ukrajina} FlipSid3
{#Dánsko} Team X (ex-SK)vs.{#Polsko} Virtus.pro
{#Francie} G2vs.{#Německo} Mousesports
{#Evropská unie} FaZevs.{#Spojené státy americké} CLG

Podobu pavouka pro play-off budeme znát až po konci LCQ, ale už teď známe 6 týmů, které se v něm utkají. Jedná se o týmy, které dokázaly zvítězit ve své skupině. Kromě americké TBS a služby Twitch se play-off bude vysílat také v České republice na stanici O2 Sport.

{#Brazílie} SK Gaming{#Ukrajina} Natus Vincere
{#Švédsko} Ninjas in Pyjamas{#Švédsko} Fnatic
{#Dánsko} Astralis{#Francie} EnVyUs
{#World} LCQ Finalist{#World} LCQ Finalist

Play-off a LCQ ovšem předcházela skupinová část. Pojďme si tedy zopakovat, co všechno se během ní událo.

Skupiny A

Skupinu A jasně ovládl tým SK Gaming, tehdy hrající ještě pod organizací Luminosity. Ti dokázali vyhrát všechny své zápasy se strátou jediné mapy proti Cloud9 ve finále. Naopak naprostým failem skončilo vystoupení Liquid, pro které to byl jasný impulz pro změnu sestavy, která přišla krátce po turnaji. Zajímavostí také je, že Cloud9 je jediný čistě severoamerický tým, který v turnaji zůstal. 

Skupina B

Ve skupině B jsme vyděli souboj dvou velikánů a dnes už legendárních týmů - NiP, kteří se po příchodu Pytha a THREATa dostávají zpět na vrchol a G2, kteří zažívají obrovský vzestup. Tyto dva týmy se také dostaly do finále, kde byli lepší Švédi.

GeT_RiGhT a f0rest si poradili s shoxem a ScreaMem (foto: HLTV)

Skupina C

V této skupině se utkaly týmy Astralis, CLG, NRG a Team X, tehdy hrající ještě pod organizací SK. Podle očekávání dominovali Astralis, i když jejich krajani z SK jim šlapali na paty. Naopak pod očekávání dopadl tým NRG s novou sestavu, ve které převažují němečtí hráči, vedenou Fatihem "gob b" Dayikem. I přes velice sympatické výkony dokázal vybojovat jedinou mapu. Ve finále se utkali Astralis a CLG, kteří odehráli velmi vyrovnané semifinále s SK. Ve finále ale Astralis potvrdili svou pozici a CLG se musí spokojit pouzte s LCQ, kam se dostal na základě získaných bodů i Team X. Oba týmy si od skupinové části prošli změnami v sestavě, bude tedy zajímavé sledovat, jak se jim bude v LCQ dařit.

Skupina D

Ve skupině D se odehrál souboj týmů Fnatic, FaZe, Dignitas a TSM, kteří se kvli pravidlu o minimálním věku hráčů museli obejít bez Twistzze, místo kterého si zahrál CadiaN. Není žádným překvapením, že se do finále dostali hráči týmů Fnatic a FaZe. Oba týmy ztratili jedinou mapu, a to při vzájemném zápase. Ve finále celkem bez problémů dokázal vyhrát švédský tým a zajitit si místo rovnou v play-off.

FaZe opět ukázali, že patří mezi špičku (foto: HLTV)

Skupina E

Tato skupina byla zajímavá hlavně pro ukrajinské fanoušky, protože se v ní utkali ukrajinské týmy Na'Vi a FlipSid3, které doplnil německý Mousesports a americký tým Echo Fox. Pro Na'Vi to byl navíc po měsíci první zápas v plné sestavě. Podle očekávání si první místo zajistil tým Na'Vi, který ztratil pouze dvě mapy proti Echo Fox a Mouz. V semifinále si potom Na'Vi poradili s Echo Fox. Celkem překvapivě si potom FlipSid3 poradili s Mouz, ale ve finále už na krajany nestačili a z vítězství se radoval tým Natus Vincere. FlipSid3 a Mouz si i přes to zahrají LCQ.

Skupina F

Poslední skupina patřila mezi nejzajímavější - v jedné skupině se potkali týmy EnVyUs a Virtus.pro, které i přes to, že v poslední době zažívají úpadek, stále patří mezi špičku. Spolu s němi se v této skupině představil ruský tým Gambit a americký tým compLexity. Není překvapením, že tyto týmy netvořili pro EnVyUs a Virtus.pro žádný výrazný problém a oba týmy si dokráčely do finále, kde byl úspěšnějším týmem EnVyUs.

Tento týden se ELEAGUE kvůli majoru ESL One Cologne nehraje, avšak hned další týden po majoru se odehraje LCQ a dvoutýdenní play-off.

Štítky: ELEAGUE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.