Přejít k hlavnímu obsahu

PZL II: Preview CS:GO ligy

16. 7. 2016 | 23:36 Counter-Strike 2
Dámy a pánové, dočkali jste se. Už nám uplynulo pěkných pár týdnů od chvíle, kdy eXtatus se zlatými medailemi a titulem v I. PLAYzone CS:GO lize opouštěli Intel Game Zone v pražských Holešovicích. Právě oni budou v další sezóně jako obhájci prvenství největším favoritem vzhledem k tomu, že v týmu neproběhla mezi sezónami žádná změna.
Výchozí obrázek

PLAYzone CS:GO liga

Dámy a pánové, dočkali jste se. Už nám uplynulo pěkných pár týdnů od chvíle, kdy eXtatus se zlatými medailemi a titulem v I. PLAYzone CS:GO lize opouštěli Intel Game Zone v pražských Holešovicích. Právě oni budou v další sezóně jako obhájci prvenství největším favoritem vzhledem k tomu, že v týmu neproběhla mezi sezónami žádná změna.

Prvně ale k systému soutěže. Pro druhou sezónu jsme se rozhodli ligu zkrátit na poloviční počet týdnů s tím, že na každý týden má tým naplánované dva duely. Tímhle bychom chtěli zajistit to, že pokud se fanoušek CS:GO dostaví v neděli od 19:00 na stream, vždy tam na něj bude čekat program. Hlavním komentátorem II. PLAYzone CS:GO ligy je Ondřej "Lelek" Kvarda.

Nyní nám nezbývá, než si představit kompletní osmičku účastníků této soutěže.


{#Česká Republika} eXtatus

Výše zmínění eXtatus vyhráli v poslední době naprosto všechno a jiné plány nemají ani pro II. sezónu PLAYzone ligy. Tým v čele s Mistrem ČR Patrikem "DEV7L" Stuchlíkem a vycházející hvězdou Davidem "Frozen" Čerňanským navíc po posledních změnách v soupisce drží stálou pětici a díky zkušenostem Michala "KETUBOR" Csontoše navíc v týmu funguje správná chemie. Na domácí scéně nenajdeme aktuálně kvalitnější celek. Sestavu doplňují ZEDKO a oKKo.

{#Slovenská Republika} eSuba.INTEL

Pětice kapitána Tomáše "benq1" Masaryka drží pohromadě dlouhou dobu, nicméně na domácí scéně eSubě chybí nějaký přestižní titul. V letošním roce se však hráči pyšní prvenstvím na maďarském ICL. V závislosti na letních tréninkových podmínkách by měla být eSuba kandidátem na umístění na špici, ale troufnu si říci, že její zápasy budou velice vyrovnané. Aktuálně navíc nemá příliš času na hraní Karel "fredi" Královec, jehož by měl jako host nahradit David "KAPARZO" Lacina, který zaujme v týmu pozici hlavního odstřelovače. V sestavě pak samozřejmě najdeme i hráče jako MonttY, HenkkyG či posilu z ML Jana "BLUEE" Škalouda.

{#Česká Republika} Gunrunners.AOC

Z postupujících na I. LAN finále PLAYzone lig prodělali Gunrunners nejvíce změn. Vlastně je to úplně jednoduché, přišla úplně nová sekce, a to teprve před týdnem. Pětice pod vedením Adama "Neci" Zouly se po neúspěchu na ICL 33 rozhodla vyměnit některé články v sestavě a právě pětku se jmény jako Robert "Jalu" Jalůvka nebo David "zerdic" Žeravík uvidíme jako Gunrunners v II. sezóně ligy působit. Ačkoliv se zdají býti outsidery, týmům bych příliš neradil GRS předem odepisovat. Pětici doplňují méně známí Martin "ANSONE" Anselm a Daniel "Gree" Čepek.

eXtatus CSGO

Titul obhajují eXtatus, zleva: KETUBOR, ZEDKO, DEV7L, oKKo, Frozen (Foto: Radek Vebr - PLAYzone.cz)

{#Česká Republika} eEriness E-BLUE

Nyní se dostáváme mezi týmy, které jsme na posledním finále nemohli vidět. eEriness chybělo k postupu opravdu málo a kapitán Roman "blade" Pilný si to vynahradil třetím místem na následném RoG Finals 10. Díky němu a zkušenému Michalu "Bordel" Weissovi vznikla v týmu zajímavá chemie, kde zkušenosti doplňuje trojice mladých pušek. Díky twistovi, hazardovi a nejnověji také Tomáši "tMs1k" Zelenkovi mají eEriness jen ty největší ambice.

{#Česká Republika} iNfected

Podobně jako u Gunrunners přišla u iNfected kompletní výměna sekce. Novým kapitánem se stal Matej "forji" Kmiť, který se v barvách tohoto týmu poprvé představil na maďarském ICL. Do této sestavy se mu podařilo ulovit staré známé, fanoušci Ivana "Dev1" Lazarova si při jeho návratu na scénu jistě přijdou na své. Právě dlouholeté zkušenosti budou hlavní doménou iNfected, na soupisce totiž figuruje také Milan "pepik" Musil nebo Tomáš "zEro" Bojanovský. Pátým do party je taktéž známá tvář, jež ovšem jako jediná vyrostla na CS:S, nikoliv 1.6.

{#Česká Republika} Inside Games

Týmem číslo šest jsou Inside Games, jež se do ligy probojovali v první kvalifikaci, kde pětice pod vedením Tomáše "tomkeejs" Tomky byla největším favoritem. Slabinou týmu může být fakt, že aktuálně jejich aktivní sestava neobsahuje pět hráčů a to po vynuceném odchodu in-game leadera teCka. Ačkoliv jsou IG novou tváří pro diváky PLAYzone CS:GO ligy, jejich ambice díky postupu na nedávné RoG Finals 10 určitě nebudou malé, zvláště v nabité konkurenci. Aktuální sestavu doplňuje trojice EYO, tv1 a nejnovější akvizice, sniper Shad.

{#Česká Republika} Iron Branch

Pokud jste dočetli až sem, tak gratulujeme. Sedmým týmem do party jsou kluci z Iron Branch, kteří byli dosud známí jako "Musíš mířit na tělo". Jádrem týmu je dvojice bývalých hráčů eXtatus Filip "file" Machulda a Martin "iNvis" Hubáček a mimo nich najdeme na soupisce spíše méně známá jména, z nichž vyčnívá zejména Erik "reylo" Němec. U IB je také velkou otázkou, v jaké sestavě nastoupí do začátku ligy, pro outsidery soutěže se nabízí celá řada jmen.

{#Česko + Slovensko} TBA

Pozorní čtenáři si jiště všimli, že ještě jeden tým chybí a zárověň jsme jeden vynechali. Je tomu tak a bohužel před startem ligy odřekli účast v soutěži Majestic Lions, místo týmu Petera "uno" Lipowského se tak liga bude muset ještě dolpnit ještě o jedno jméno. Soutěž sice startuje již v neděli, ale "last chance qualifier" se uskuteční začátkem týdne, z něhož vyjde osmý ligový celek. Více detailů o kvalifikaci zveřejníme v průběhu nedělního dne.


To by tedy bylo preview na II. PLAYzone CS:GO ligu, která startuje již v neděli 17. července. Veškeré informace o lize naleznete buďto přímo v turnajovém systému nebo stačí sledovat novinkový servis. Každou neděli před 19:00 bude zveřejněn program živě komentovaného přenosu a pravidelně se můžete těšit také na výsledkový souhrn s aktuálním pořadím soutěže.

Nyní už je to na vás, komu budete fandit. Napište nám dolů do komentářů váš tip na TOP3!

Štítky: PZL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.