Přejít k hlavnímu obsahu

Blíží se progamingová olympiáda!

4. 8. 2016 | 12:09 Všechny hry
Většina z vás zřejmě postřehla, že zanedlouho budou v brazilském Riu zahájeny letní olympijské hry. Zaslechli jste však o tom, že se blíží i progamingové olympijské hry nazvané eGames?Již od předešlé olympiády v Londýně roku 2012 si tým nadšenců začal pohrávat s myšlenkou založení progamingové olympiády. V tomto nápadu je navíc podpořila i britská vláda. Za čtyři roky teoretických příprav je nyní načase vyhlásit první eGamingovou olympiádu, která se uskuteční roku 2018 v Pyeonchangu v Jižní Koreji.
Výchozí obrázek

Většina z vás zřejmě postřehla, že zanedlouho budou v brazilském Riu zahájeny letní olympijské hry. Zaslechli jste však o tom, že se blíží i progamingové olympijské hry nazvané eGames?

Již od předešlé olympiády v Londýně roku 2012 si tým nadšenců začal pohrávat s myšlenkou založení progamingové olympiády. V tomto nápadu je navíc podpořila i britská vláda. Za čtyři roky teoretických příprav je nyní načase vyhlásit první eGamingovou olympiádu, která se uskuteční roku 2018 v Pyeonchangu v Jižní Koreji.

eGaming Rio

Celé klání bude jedinečné hned v několika ohledech. Zaprvé bude vůbec prvním progamingovým turnajem svého jména. Zadruhé v něm nepůjde jen o osobní, či týmový úspěch, ale především o úspěch národní. Za třetí v něm nebude žádný prize pool, ale namísto něj medaile, uznání a národní čest.

Avšak abychom nemuseli čekat další dva roky, již v průběhu letních olympijských her v Riu bude prezentována ukázka eGamingové olympiády. Široká veřejnost se tak bude moci seznámit s touto iniciativou a nakouknout pod pokličku toho, jak bude celá událost v roce 2018 vypadat. Pokud budete v Riu, můžete na eGaming showcase nakouknout během 15. a 16. 8. na půdě britského konzulátu v Riu.

Podle mého názoru se teda máme na co těšit! Progamingové komunitě totiž scházela soutěž, v níž by se projevil národnostní charakter. Obzlášť zajímavé pak dle mého názoru budou týmové hry, v kterých se hráči budou muset narychlo sehrávat a ukázat svůj všestranný skill i týmového ducha.

Zatím není zveřejněný seznam her, které na této olympiádě budou hrány. Napište nám proto, které hry by podle Vás za žádných okolností v roce 2016 v Pyeonchangu neměly chybět!

Zdroj: eGames.org
Štítky: eGames, Olympiáda