Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One New York se Swiss systémem!

4. 8. 2016 | 16:38 Counter-Strike 2
ESL oznámila divácky atraktivní Swiss formát pro říjnový turnaj ESL One v Barclay Center v New Yorku, kde se osm pozvaných světových týmů utká o $250.000.Po velice úspěšném majoru z produkce MLG v Kolumbusu a desetitýdenní ELEAGUE v Atlantě na nás čeká další turnaj v Severní Americe, tentokrát z produkce ESL v jednom z největších a nejznámějších měst na východním pobřeží, v New Yorku.
Výchozí obrázek

ESL oznámila divácky atraktivní Swiss formát pro říjnový turnaj ESL One v Barclay Center v New Yorku, kde se osm pozvaných světových týmů utká o $250.000.

Po velice úspěšném majoru z produkce MLG v Kolumbusu a desetitýdenní ELEAGUE v Atlantě na nás čeká další turnaj v Severní Americe, tentokrát z produkce ESL v jednom z největších a nejznámějších měst na východním pobřeží, v New Yorku.

Spolu s Team Liquid a G2 je oznámen i obhájce titulu ESL One, SK Gaming (foto: HLTV)

Pro ESL to bude první turnaj ze série ESL One, který nebude zároveň majorem. ESL se proto rozhodla trochu zaexperimentovat - prizepool sice zůstal obvyklých $250,000, turnaj ale bude trvat pouze tři dny a účastnit se ho bude osm pozvaných týmů. Největší změnou ale je formát turnaje - místo obvyklých základních skupin se bude hrát systémem Swiss, který je známý ze šachů či Hearthstone. V CS:GO si tento systém odbyl premiéru v kvalifikaci na poslední major ESL One Cologne, ale na ESL One NY ho uvidíme poprvé přímo na velkém turnaji.

Swiss systém funguje následovně - v prvním kole bude týmům náhodně vylosovaný soupeř, se kterým odehrají první zápas. V dalších kolech se týmy utkají vždy s týmem, který má stejnou bilanci a se kterým ještě nehrály - jedinou výjimkou je čtvrté kolo, ve kterém se budou moct utkat týmy s bilancí 1:2 s týmy, jejichž bilance je 2:1. Do play-off se dostanou týmy, které dokáží vyhrát tři zápasy, naopak týmy, které tři zápasy prohrají, na turnaji končí.

Kvalifikace na ESL One Cologne rozhodně ukázala, že tento formát je spravedlivější a zajímavější jak pro týmy, tak pro diváky, než klasické rozdělení do skupin. Jak se tento formát líbí Vám?

Zdroj: esl-one.com
Štítky: ESL One
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.