Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 letních přestupů - Část 1

6. 9. 2016 | 21:30 Counter-Strike 2
Po finále ELEAGUE se profesionální scéna dočkala skoro dvouměsíční pauzy, při které se hrálo minimum turnajů a hráči si tak mohli konečně oddechnout. Spolu s ní přišlo ostře sledované období přestupů, při kterém se týmy snažili co nejlépe zlepšit svůj tým. My vám teď přinášíme TOP 10 letních přestupů a změn.#10 - Nová sestava Splyce
Výchozí obrázek

Po finále ELEAGUE se profesionální scéna dočkala skoro dvouměsíční pauzy, při které se hrálo minimum turnajů a hráči si tak mohli konečně oddechnout. Spolu s ní přišlo ostře sledované období přestupů, při kterém se týmy snažili co nejlépe zlepšit svůj tým. My vám teď přinášíme TOP 10 letních přestupů a změn.

#10 - Nová sestava Splyce

Splyce je severoamerický tým, který na začátku roku dokázal senzačně postoupit na major MLG Columbus, když v kvalifikaci dokázal porazit tehdejší silnou sestavu CLG a polský tým Vexed. Na samotném majoru se však dostali do jedné z nejtěžších skupin a rychle vypadli. Když nedokázali zopakovat svůj úspěch v kvalifikaci na ESL One Cologne, tým prošel obrovskou změnou. Odporoučeli se rovnou 3 hráči z původní sestavy, jeden se však vrátil na pozici coache. Ale posily, s kterými tým přišel, čekal málokdo. Mezeru vyplnili dva evropští hráči - Nizozemec CRUC1AL a Dán AcilioN, který přišel z Team X. Do třetice se k týmu přidal ještě Mongol Machinegun, který byl jeden z pilířů úspěchu týmu TheMongolz ze začátku roku. I když nová sestava Splyce je oznámená již delší dobu, tým na svou premiéru teprve čeká. Kvůli problémům s vízi se Machinegun nedostal včas do USA, a když už získal americké vízum, nezískal vízum do Kanady na turnaj Northern Arena. Splyce se tedy poprvé představí v plné sestavě příští týden.

#9 - Odchod Tarika z CLG do OpTic

Americko-turecký hráč a populární streamer Tarik byl dlouhou dobu členem sestavy populárního týmu CLG, se kterým se dostal až do čtvrtfinále majoru v Columbusu, avšak delší dobu bylo známo, že Tarik není v CLG spokojený a chce odejít. Frustrace vyvrcholila po fiascích na ESL One Cologne a ELEAGUE, kde tým už hrál bez JDM64 a FugLyho a Tarik oznámil, že v týmu končí a do konce roku bude pouze streamovat. Tarik se ale rozhodl zkrátit si pauzu od hraní a přidal se ke kanadsko-španělsko-americkému týmu OpTic, kde nahradil dlouhodobého člena Stanislawa. I přes tuto změnu ale tým sbírá pouze průměrné výsledky a stále čeká na svůj LAN debut, když se na Northern Arena musel obejít právě bez Tarika.

#8 - Vzestup týmu X a vznik organizace Heroic

Po tom, co SK Gaming podepsal bývalou CS sekci týmu Luminosity, se dánský tým ocitl bez organizace. Z týmu navíc odešel Pimp do Liquid, Magiskb0Y do Dignitas a AcilioN do Splyce. Friis a MODDII se tak ocitli pouze ve dvou a sestavu museli doplnit ze slabších dánských hráčů. Team X se proto rozhodl vzít do svých řad tři hráče z bývalého týmu Copenhagen Wolves a jak to vypadá, Friis a MODDII se trefili do černého. Doplnění o Snappiho, gla1ve a valde vytvořili po vzoru Astralis svou vlastní organizaci Heroic a sbírají jeden úspěch za druhým. Kromě druhého místa na čínském PGL Summer a třetího místa na Northern Arena získali triuf na dánské POWER-LAN, kde porazili v semifinále Astralis a ve finále Dignitas a usídlili se na pozici nejlepšího týmu v Dánsku.

#7 - Kjaerbye a Cajunb si mění týmy

Výstřel do tmy - tak by se dala nazvat akvizice talentovaného Kjaerbye, kterého si vyhlédl trápící se tým Astralis. Místo mu uvolnil dlouhodobý člen týmu Cajunb, který vyplnil prázdné místo v Dignitas. Astralis dříve patřili k týmům, které se pravidelně umisťovaly v TOP 4, to je dnes spíš minulostí. I přes zisk posily se ale výkony dánského týmu nezlepšily a jak už bylo řečeno, Astralis museli dokonce přenechat pozici nejlepšího dánského celku týmu Heroic.

#6 - Autimatic pátým hráčem Cloud9

Týmu Cloud9 dlouho patřila pozice nejlepšího amerického týmu. To se pomalu začalo měnit s odchodem Sean Garese z týmu po té, co Cloud9 zažili velice úspěšné léto 2015. Hra týmu začala upadat a na pozici nejlepšího týmu v Americe se začal drát Team Liquid, první úspěchy navíc zažíval i tým SK Gaming, tehdy hrajícící pod Luminosity. Cloud9 se poté rozhodli zbavit se Freakazoida, kterého v týmu nahradil Slemmy. Ten dokázal vrátit týmu řád a Cloud9 se vraceli do hry. Slemmy ovšem výkonostně za ostatními výrazně zaostával a tak se musel také odporoučet. Na jeho místo se nakonec dostal Autimatic, který zažil s TSM semifinále na ECS Finals. Právě jeho příchod se ukázal jako klíčový a Cloud9 do tohoto momentu vyhráli už 30 map, zatímco prohráli pouze 5 a připsali si také 2. místo na Northern Arena. 

Druhou část článku, ve které si představíme zbývajících 5 přestupů a změn, si můžete přečíst zde. Mezitím si můžete do komentářů tipnout, jaké změny a přestupy obsadily v našem žebříčku prvních 5 příček.

Štítky: přestupy
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.