Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 letních přestupů - Část 2

6. 9. 2016 | 21:40 Counter-Strike 2
V neděli jsme vám přinesli první část z našeho žebříčku 10 nejlepších letních přestupů, ve které jsme si rozebrali například přestup Autimatica do Cloud9 nebo sformování týmu Heroic. Dnes vám nabízíme druhou část žebříčku.#5 - Zews se vrací na pozici hráče v Immortals
Výchozí obrázek

V neděli jsme vám přinesli první část z našeho žebříčku 10 nejlepších letních přestupů, ve které jsme si rozebrali například přestup Autimatica do Cloud9 nebo sformování týmu Heroic. Dnes vám nabízíme druhou část žebříčku.

#5 - Zews se vrací na pozici hráče v Immortals

Brazilec Zews byl od listopadu coachem úspěšného týmu SK Gaming, kterému dopomohl k zisku dvou major titulů. Po dlouhém období coachování mu však začalo chybět samotné hraní a tak se rozhodl, že v SK Gaming skončí. Téměř okamžitě se dohodl s týmem Immortals, ve kterém již dříve působil na pozici coache a ve kterém nahradil SHOOWTiME. Právě na Northern Arena se nejvíce projevila síla nového týmu, který neprohrál jediný zápas a právě i díky Zewsovým schopnostem ve finále porazil rozjetý tým Cloud9. Tento úspěch navíc mohou zopakovat, protože již tento týden se představí na SL i-League v Kyjevě.

#4 - Allu posilou FaZe Clanu

FaZe Clan je tým s bohatou minulostí, který ale nikdy nedosáhl na vrchol. Za to mohly také časté, většinou nevyžádáné změny sestav, když některý z hráčů dostal nabídku, která se neodmítá, což se stávalo hlavně pod organizací G2. Po přechodu právě pod FaZe Clan se naopak snaží vytvořit co nejlepší tým a získávat dobré výsledky. K tomu pomohl také příchod KioShiMi, kterého se zbavil tým EnVyUs. Výsledky stále nebyly optimální, proto se tým rozhodl odstřihnout nejkritizovanějšího hráče ve svých řadách - Foxe - který byl často kritizován komunitou za své špatné výkony, které se nejvíce projevovaly právě na majorech. Toho nahradila finská hvězda Allu, který loni zářil v barvách NiP a letos se snažil prorazit s finským týmem ENCE, což ale nevyšlo podle představ. Allu se v týmu velmi rychle adaptoval a tým začal sbírat dobré výsledky, což dokazuje například průběžné druhé místo v ESL Pro League.

#3 - Oskar míří do světa v barvách Mousesports

Oskara nejspíš není třeba dlouho představovat. Český sniper vystřelil na evropskou scénu jako raketa a zaujal svým skillem a herním stylem snad celou komunitu. Netrvalo dlouho a Oskar dostal nabídku od týmu HellRaisers, ve kterém dostal šanci se ještě víc ukázat světu. Oskar šanci naplno využil a díky tomu dostal nabídky například od Team Liquid, OpTic nebo TSM. Jako první si ho ale všiml německý tým Mousesports, který si Oskarovi služby zajistil již v březnu. Oskar byl stále pod smlouvou s HellRaisers a proto musel počkat až do září. Nakonec se on i Mousesports dočkali a jak to zatím vypadá, Němci se jeho akvizicí trefili do černého. Oskar patří k tahounům týmu a spolu s NiKem tvoří jednu z nejsilnějších dvojic součastnosti. Díky angažmá v Mouz si navíc splní jeden ze svých snů - hrát v jednou z nejlepších týmů světa.

#2 - Přestupové zemětřesení ve Švédsku

Tým Fnatic patřil dlouhou dobu mezi nejlepší týmy na světě a málokdo je dokázal porazit. Naopak tým GODSENT byl nový a ambiciózní tým, který se každým dnem zlepšoval. A zatímco GODSENT stoupali stále výš a výš, Fnatic se po zranění Olofmeistera nedokázali dostat do staré formy a sbírali samé druhé místa. To nakonec vyvrcholilo momentem, kdy se JW rozhodl z týmu odejít. A toho se rozhodli následovat také KRiMZ a Flusha. Ti dostali nabídku právě od GODSENT zahrát si opět po boku pronaxe a znajdera. Ve Fnatic tak zůstali pouze Olofmeister a Dennis, kterého v týmu doplnili Twist, Lekr0 a Wenton. Toto oznámení šokovalo doslova celou komunitu, navíc přišlo těsně před začátkem zápasu mezi GODSENT a Virtus.pro o postup do ESL Pro League. Ten ale GODSENT nezvládli a narozdíl od Fnatic si musí místo vybojovat v nižší ESEA Mountain Dew League. I tak se oba týmy rychle zlepšují a oba mají ambice patřit mezi nejlepší týmy na světě. GODSENT se v nové sestavě představí poprvé na LAN již zítra, Fnatic si na premiéru počkají až na ESL One New York.

Fnatic během své existence nikdy nevypadli ve skupině ani neprohráli BO3 proti Na'Vi

#1 - S1mple míří do Natus Vincere

Pokud bychom měli někoho označit jako objev roku, bude jim rozhodně ukrajinský hráč S1mple. Ten byl dlouhou dobu považovaný za sice talentovaného, ale také hodně toxického hráče, který tým spíše oslabí než posílí. To se ale změnilo jeho příchodem do týmu Liquid. Během svého krátkého účinkování v Severní Americe S1mple získal několik úspěchů, největší byl ale dosažení semifinále na MLG Columbus, kde nechybělo moc a Team Liquid byl ve finále. Po té se S1mple vrátil do Evropy, kde ale nevydržel dlouho a vrátil se zpět do Liquid s jediným cílem - vyhrát ESL One Cologne. To se zdálo spíše jako nemožný sen než reálný cíl, což dokazovalo také vypadnutí ze skupiny v ECS Finals. Navzdory všem očekáváním dokázali Hiko se S1mplem dovést svůj tým neporaženi až do finále, kde sice prohráli s SK Gaming, ale splnili si svůj americký sen. Po majoru si S1mpla vyhlédl tým Na'Vi, v jehož řadách hraje také slovenský sniper GuardiaN. Díky tomu mají Na'Vi momentálně jednu z nejsilnějších sestav a mají jasný cíl - vyhnat SK Gaming z pozice nejlepšího týmu světa.

Souhlasíte s našim pořadím nebo do žebříčku podle vás patří někdo jiný? Myslíte že Na'Vi dokáží získat pozici nejlepšího týmu světa? Bude úspěšnější tým GODSENT nebo Fnatic? A chtěli byste více podobných žebříčků? Napište svůj názor do komentářů!

Štítky: přestupy
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.