Přejít k hlavnímu obsahu

StanCifka si veze z DreamHacku stříbro

20. 9. 2016 | 16:14 Hearthstone
Další prestižní Hearthstone turnaj hostilo tento víkend hlavní město Rumunska a česká scéna opět měla své želízko v ohni, světovou extratřídu Stanislava Cifku.StanCifka patří za jednoho z nejlepších hráčů na světě a jeho stabilní výsledky mluví za vše. Bohužel v letošním roce nemá ještě žádný titul a ani PGL Summer Tavern Tales hraný na DH Bucharest tenhle fakt nezměnil. Ale nepředbíhejme, turnaj to byl více než zajímavý.
Výchozí obrázek

Další prestižní Hearthstone turnaj hostilo tento víkend hlavní město Rumunska a česká scéna opět měla své želízko v ohni, světovou extratřídu Stanislava Cifku.

StanCifka patří za jednoho z nejlepších hráčů na světě a jeho stabilní výsledky mluví za vše. Bohužel v letošním roce nemá ještě žádný titul a ani PGL Summer Tavern Tales hraný na DH Bucharest tenhle fakt nezměnil. Ale nepředbíhejme, turnaj to byl více než zajímavý.

Na akci se představilo 16 elitních karbaníků, největší zastoupení (5) měli naši východní sousedé. Ve výborné formě se představila dánská výprava, jejíž všichni tři hráči se dokázali probojovat mezi elitní šestku, kterou narušovala pouze německá dvojice a právě StanCifka.

PGL Bucharest

Skupinovou fází Standa prošel s přehledem, ve čtvrtfinále porazil LifeCoache 3:2, bohužel přes budoucího finalistu Tessina se mu nepodařil přejít a naštěstí na českého zástupce čekal dolní pavouk. Nejprve vyřadil jednoho z Dánů Crane333 a následně i Hoeje, tenhle zápas však nebyl jen tak. Jelikož Hoej měl problém s loginem na svůj účet, využil účet svého bývalého spoluhráče Xixa a všechny balíky si skládal znova. Bohužel i přes kontrolu admina, který vše schválil, se Hoejovi do svého Shamana podařilo omylem záměnit jednu z karet a následovala kontumace. StanCifka nesouhlasil, chtěl raději rematch, ale admin tým byl nekompromisní.

To znamenalo umístění na bedně a jisté dva tisíce dolarů v kapse. Cifka se s tím však nespokojil a na aktuálně čtvrtého nejlepšího hráče na světě dle GosuGamers nestačil ani SuperJJ z compLexity Gaming. V grandfinále tak následoval rematch ze semifinále horního pavouka, Tessin z Dánska proti nejlepšímu českému hráči, ukázala se tak výhodně Double Elimination systému. Standa svůj zápas nezvládl, Tessinovi to chodilo, jak mělo, a domů tak český zástupce míří se stříbrným kovem na krku. Osm tisíc dolarů si do Dánska veze Tessin.

Konečné pořadí PGL Bucharest:

1. {#Dánsko} Tessin - $8,000
2. {#Česká Republika} StanCifka - $4,000
3. {#Německo} SuperJJ - $2,000
4. {#Dánsko} Hoej - $2,000
5.-6. {#Dánsko} Crane333 - $1,000
5.-6. {#Německo} Lifecoach - $1,000
7.-8. {#Švédsko} Orange - $1,000
7.-8. {#Německo} Xixo - $1,000

Záznam finálového zápasu s účastí českého hráče:

Štítky: PGL, Stancifka
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.