Přejít k hlavnímu obsahu

Alza VR hala rozproudila krev na For Games

13. 10. 2016 | 12:22 Všechny hry
Již popáté se na výstavišti PVA Expo Letňany uskutečnil veletrh For Games zaměřený na herní konzole, počítače a hardware. Formu interaktivní zábavy v podobě virtuální reality přinesla také Alza.cz a její VR hala nacházející se v hale 2D.
Výchozí obrázek

Již popáté se na výstavišti PVA Expo Letňany uskutečnil veletrh For Games zaměřený na herní konzole, počítače a hardware. Formu interaktivní zábavy v podobě virtuální reality přinesla také Alza.cz a její VR hala nacházející se v hale 2D.

Praha, ČR – 12. října 2016 – Společnost Alza.cz rozproudila krev všech návštěvníků veletrhu For Games pořádnou porcí virtuální reality. Tyto moderní interaktivní vychytávky v podobě HTC Vive, PlayStation VR, Samsung VR a exkluzivně také Oculus Rift HD si přišly na výstaviště PVA Expo Letňany vyzkoušet tisíce lidí, které z haly 2D odcházely s úsměvem na tváři.

Alza ve své VR hale představila mimo virtuální reality návštěvníkům také vlastní stánky s herní zónou, kde hrála prim nejnovější herní pecka Mafia III, kterou si chtěl vyzkoušet naprosto každý. Mimo moderní stroje přístupné k volnému hraní byla k vidění také nejvýkonnější sériově vyráběná sestava v ČR s názvem Alza Red Bull Ultimátní Hráč, v jejíchž vnitřnostech najdeme 2x grafickou kartu GTX 1080 či nejvýkonnější procesor Intel Core i7.

Program celé čtyři dny probíhal také na stage, kde se mimo přenosů s virtuální realitou HTC Vive a PlayStation VR mohli návštěvníci dozvědět něco o progamingu formou přednášky. Každý den se zde konaly také showmatche nejlepších týmů u nás. V pátek se ukázaly holky z eSuba.ladies v League of Legends, sobota patřila RoG.ladies v CS:GO. Celý pódiový program byl zakončen nedělním duelem dvou nejlepších domácích týmů ve hře Overwatch, kde za bouřlivé atmosféry a živého komentáře nakonec celek eSuba.WHITE skolil svého soka Inside Games na čtyřech mapách 3:1.

Dění v Alza VR hale se však netočilo pouze kolem virtuální reality, připraveny byly také technologické novinky na stáncích Lenova, Samsungu, MSI, HAL3000, AOC a Xbox One.

Nové pecky na herním trhu byly připraveny u Lenova. Ve spolupráci s vydavatelstvím Comgad se zde spouštěla dvojice očekávaných titulů, závodní hry WRC 6 a Ride 2. Obě byly k vyzkoušení na jednom z herních notebooků Lenovo IdeaPad Y700 a IdeaPad Y900, nebo na závodním DX RACER playseatu, jemuž po posazení podlehl naprosto každý. Všechny čtyři dny zde právě v Ride 2 a WRC 6 proběhlo i soupeření o nejrychlejší časy, samozřejmostí byly krásné ceny.

Stánek MSI na For Games přinesl prvotřídní virtuální realitu v podobě HTC Vive na strojích poháněných grafickými kartami NVIDIA GeForce. Jako samostatné kusy byly k vidění grafické krásky GeForce GTX 1060 Armor 3G OCV1 a Radeon RX 470 Gaming X 4G, ze základních desek pak dvojice Z170I GAMING PRO AC a B150 GAMING M3. Chybět nemohlo ani hraní na našlapaných strojích Nightblade X2 nebo Vortex G65, které byly potrápeny herními peckami na plné detaily.

Virtuální realita udávala celému programu rozměr, stejně tomu bylo také u Samsungu, který rovněž disponuje vlastní technologií virtuální reality, Samsung VR headsetem. Mimo hraní s brýlemi bez hranic se na stánku Samsungu testovaly další moderní technologie, včetně mobilní vlajkové lodě Samsung Galaxy S7. V průběhu prodlouženého víkendu se zde fanoušci progamingu mohli potkat s profesionálními hráči týmu eSuba a na duel vyzvat třeba i samotného kapitána Hearthstone týmu!

Vedle celé řady stolních počítačů či herních notebooků se v Alza VR hale vyjímala i zelená barva Xbox One kiosků. Pařanský konzolový koutek ocenili zejména milovníci sportovních a závodních her. Forza Horizon 3 vyšla teprve před pár dny a právě tato odborníky vysoce hodnocená závodní simulace sklízela nejeden aplaus. U stánku Xboxu se scházeli hráči všech generací, a to díky sportovním hrám NHL 17 a FIFA 17, které nejsou na světě ani pár týdnů a pro fanoušky sportu byly velkým lákadlem.

Během prodlouženého víkendu probíhaly v hale 2D mimo volného hraní i turnaje pro veřejnost, do kterých se mohl zapojit naprosto každý. Neomezené hraní spolu se super turnaji se odehrávalo na stánku HAL3000 AOC na HAL3000 MČR sestavách a vysokofrekvenčních herních monitorech AOC.

Štítky: Alza.cz, for games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.