Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE Sk. A: Mouz a FaZe jdou do Play-Off

23. 10. 2016 | 21:34 Counter-Strike 2
Nová sezona ELEAGUE je opět tady a spolu s ní se vrací také prvky, které dělají tuto ligu unikátní - všechny zápasy na LAN, páteční live přenos na TBS nebo prize-pool $1.100.000.
Výchozí obrázek

Nová sezona ELEAGUE je opět tady a spolu s ní se vrací také prvky, které dělají tuto ligu unikátní - všechny zápasy na LAN, páteční live přenos na TBS nebo prize-pool $1.100.000.

S novou sezonou se ELEGUE rozhodlo přinést také nový formát. Zatímco v loňské sezoně jsme viděli soupeřit 24 pozvaných týmů, v té nové uvidíme pouze 16 - osm nejlepších z minulé sezony, které doplní osm nejlepších z kvalifikací. Mění se také systém skupin - každá skupina se hraje pouze 2 dny systémem GSL, 2 nejlepší týmy postupují rovnou do play-off.

Jako první se odehrála skupina A, ve které se utkaly týmy Mousesports, FaZe Clan, Cloud9 a Immortals. Páteční zahajovací zápasy zvládli lépe Mouz, kteří hráli první turnaj s loWelem v sestavě a rozjetí Cloud9. Právě vzájemný zápas těchto dvou týmů se odvysílal na celostátní americké stanici TBS a diváci se rozhodně nenudili. Zápas na mapě Dust2 byl velmi vyrovnaný a nechyběla mu akce. Zápas se nakonec dostal až do prodloužení, které nakonec lépe zvládl evropský celek a Mousesports se tak stali první čtvrtfinalistou.

FaZe se poprvé od DreamHack Cluj-Napoca dostali ze základních skupin

Druhý den přinesl boj o druhé postupové místo ze skupiny. V zápase poražených se představil FaZe s upravenou skandinávskou sestavou proti brazilskému #2 týmu Immortals. I když Immortals v poslední době ukázali velký potenciál, tak právě Brazilci byli těmi, co tahali za kratší provaz. FaZe Clan nedal Immortals na mapě Mirage sebemenší šanci a i když na mapě Train zaváhali a nechali si ujít výhru v prodloužení, na Overpass nenechali nic náhodě na zajistili si tak výhru 2:1.

Od postupu dělil evropský tým už jenom našlapaný tým Cloud9. Stejně jako výběr map, tak také průběh byl dost podobný jako minulý zápas, i když o dost vyrovnanější. Mapu Mirage dokázal získat FaZe Clan v prodloužení, Train naopak vzal na svou stranu americký celek. Rozhodovalo se tak opět na mapě Overpass. Tam opět ukázali FaZe, že akvizice karrigana byla rozhodně dobrou volbou a vítězstvím 16:9 si zajistili postup do vyřazovací části ELEAGUE.

ELEAGUE bude pokračovat v pátek skupinou B, ve které se utkají našlapané evropské týmy Virtus.pro, NiP a G2, které doplní oblíbený tým Echo Fox.

Štítky: ELEAGUE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.