Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze končí v H2K Gaming!

2. 11. 2016 | 12:36 League of Legends
Nejslavnější český progamer současnosti se ocitá bez angažmá.Nekonečný příběh Aleše "Freeze" Kněžínka napsal kalendářní rok 2016. Český hráč se pokusil prorazit v zámoří, v Renegades to však neklapalo dle představ a Aleš se tak vrátil do Evropy. Sestavu H2K Gaming bychom mohli považovat za tu nejlepší, kterou ve svých týmech během své kariéry Freeze měl. Bohužel pro něj, ani závěrečná kapitola letošního roku nebyla šťastná.
Výchozí obrázek

Nejslavnější český progamer současnosti se ocitá bez angažmá.

Nekonečný příběh Aleše "Freeze" Kněžínka napsal kalendářní rok 2016. Český hráč se pokusil prorazit v zámoří, v Renegades to však neklapalo dle představ a Aleš se tak vrátil do Evropy. Sestavu H2K Gaming bychom mohli považovat za tu nejlepší, kterou ve svých týmech během své kariéry Freeze měl. Bohužel pro něj, ani závěrečná kapitola letošního roku nebyla šťastná.

Budeme specifičtější. Pro H2K šlo o historický úspěch, semifinále světového šampionátu se nezapomíná, Aleš do dění na šampionátu však nenastoupil. Kvůli přetrvávajícím potížím se zápěstím nemohl dlouhé měsíce Freeze hrát a nakonec byl úplně přerazen na druhou kolej. Do sestavy se dočasně zabydlel Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou, který pomohl dotáhnout H2K na Worlds až tam, kde to vůbec nic nečekal. Aleš se díky tomu objevil i na stage slavné Madison Square Garden. Ano, životní zážitek, bohužel si to český hráč představoval jinak.

Sezóna je u konce a nejlepší hráč český hráč dnes na svém Twitteru ohlásil, že má od managementu organizace povolení jednat o novém působišti. Jeho smlouva mu oficiálně končí až po 15. listopadu, ale není na co čekat. Informace je tak čerstvá, že se nevyrojily žádné spekulace, ačkoliv pozice AD Carry se dočasně uvolnila například u Teamu SoloMid.

Co bude možná ještě zajímavější, tak situace kolem H2K Gaming jako týmu. Proslýchá se, že by i Řek FORG1VEN měl sestavu opustit, což by H2K rázem posunulo stavy AD Carry ze dvou na nula. Přestupový trh se teprve rozbíhá a jde o jedny z prvních přestupů na evropském trhu a jsme si téměř jisti, že drobné změny v kádru H2K jsou teprve začátkem všeho.

Aleš "Freeze" Kněžínek si od dnešního dne oficiálně hledá nové působiště, kde byste českého velvyslance rádi viděli? Co říkáte třeba na možnost nově vznikajícího PSG Esports?

Štítky: freeze, H2K Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.