Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: eXtatus šampiony, Frozen MVP turnaje

5. 11. 2016 | 18:39 Counter-Strike 2
Mistrovství České republiky v počítačových hrách startuje již dnes ráno v 9:30, a to jak turnajem v Hearthstonu, tak i v nejhranější střílečce současnosti Counter-Strike: Global Offensive.
Výchozí obrázek

Mistrovství České republiky v počítačových hrách startuje již dnes ráno v 9:30, a to jak turnajem v Hearthstonu, tak i v nejhranější střílečce současnosti Counter-Strike: Global Offensive.

UPDATE #5: Team Universe ze sebe vymáčkli své maximum, ale na rozjetý tým kalibru ROG.eXtatus to prostě nestačilo. Finálové skóre je 16:11 a 16:6, ale i tak se nejmladší tým celého Mistrovství nemá za co stydět a je určitě velkým příslibem do budoucna. Radost však tento víkend ovládne tábor hráčů eXtatus, v jehož řadách jsou tři obhájci titulu jako hráči a KETUBOR se premiérově dočkal prvenství na pozici hráče.

Tímto bychom také chtěli vyhlásit nejužitečnějšího hráče turnaje, kterým se stává David "Frozen" Čerňanský z ROG.eXtatus. Jeho výkony byly opravdu nepřehlédnutelné a stabilní, ani jednou za celý turnaj neměl záporné skóre, čímž převýšil své spoluhráče včetně nejvýraznějšího hráče vyřazovací části ZEDKA. Mezi kandidáty z nevítězných týmů bychom zařadili Naturala z ECLOT Gaming, jemuž po skvostné skupině nevyšlo semifinále, MonttYho z eSuby a dvojici finalistů z Teamu Universe, MadMaxe a Rufuse, který získal neskutečných 16 clutch pointů.

MČR 2016 - FINÁLOVÝ PAVOUK
SemifináleFináleVítěz
bo3bo3 
 
{#Slovenská Republika} eSuba.INTEL1   
 Sobota 10:30 - stream {#Slovenská Republika} ROG.eXtatus2 
{#Slovenská Republika} ROG.eXtatus2   
   Sobota 16:00 - stream {#Slovenská Republika} ROG.eXtatus
{#Slovenská Republika} ECLOT Gaming0  Vítěz
 Sobota 09:30 {#Slovenská Republika} Team Universe0 
{#Slovenská Republika} Team Universe2   
 

UPDATE #4: Streamované semifinále nám nabídlo fantastickou podívanou, kterou si užívali tisíce lidí na streamu a do posledního místečka zaplněná hala na výstavišti v Brně. ROG.eXtatus nakonec dokázali otočit nepříznivý výsledek zápasu a vyhrát 2-1 na mapy. Stávají se tak našim druhým finalistou, protože již dříve postoupil v nestreamovaném zápase po výborném výkonu Team Universe, který vyřadil ECLOT Gaming 2-0. Finále MČR 2016 startuje v 16:00 a my doufáme, že budete u toho ať už na Twitchi, nebo přímo v Brně. Komentovat budou Ivan "Dev1" Lazarov a Milan "Striker" Švejda.

UPDATE #3: Pohádka. Tak by se dal nazvat příběh ECLOT Gaming a Teamu Universe. Dva největší outsideři celého turnaje to dotáhli do semifinále! Jejich obětmi se stali Inside Games a eEriness, kteří nečekaně společně s Fraternitas a Majestic Lions končí už ve skupinách. Na start sobotního programu máme díky dosavadnímu průběhu opravdovou pecku. Po necelém měsíci budeme svědky rematche dvou nejlepších domácích týmů a favoritů na titul. eXtatus a eSuba si nic nedarují a my se od 10:30 můžeme společně těšit na malé finále. ECLOT i Universe překonali své cíle, nyní zbývá jen krůček od postupu do vysněného finále na hlavní stage.

UPDATE #2: První den je zatím nesmírně zajímavý! ROG.eXtatus byli pouhá dvě kola od vyřazení na posledním místě, přičemž až skvělý comeback na druhé mapě a bezchybná mapa třetí jim zajistila výhru nad Majestic Lions 2-1. Úplně opačné starosti mají hráči celku ECLOT Gaming, kteří si zatím žijí svůj sen a po skvělých výkonech postupují do semifinále z prvního místa. Dnes nás ještě čekají dva zápasy o postup z druhého místa, eEriness E-BLUE vs. Team Universe, na streamu vám pak nabídneme duel ROG.eXtatus proti Inside Games MSI. Přibližný start deciderů je naplánován na 16:30.

UPDATE #1: První kolo zápasů je za námi a hned jsme se dočkali prvního velkého překvapení. Hlavní favorit ROG.eXtatus prohrál proti ECLOT Gaming 16-12 a do play-off se bude muset šplhat loosers bracketem, přičemž v cestě jim budou stát Majestic Lions. Na streamu budou mít diváci možnost sledovat zápas vítězů ze skupiny A - eSuba.Intel proti eEriness E-BLUE.


Osm nejlepších týmů letošního roku se v pátek a sobotu utkají v turnaji roku o celkovou částku 85 000 Kč, vítězný tým si pak odveze domů 50 000 Kč spolu se zbrusu novým putovním pohárem. Hlavním favoritem turnaje jsou bezesporu ROG.eXtatus, kteří v posledních měsících opanovali drtivou většinu všech tuzemských turnajů. Hlavním konkurentem v boji o titul jim bude již tradičně eSuba.Intel, která je navíc posilněna čerstvým úspěchem na LAN finále II. PLAYzone ligy.

Do boje o nejvyšší příčky budou chtít určitě zasáhnout také Majestic Lions posílené o Karla "fredi" Královce, který byl součástí sestavy i při loňském MČR, na kterém ale ML vyhořeli a skončili bez jediné vyhrané mapy. Černým koněm pak může být tým eEriness v čele s Romanem "blade" Pilným, kteří už delší dobu lační po velkém úspěchu a právě MČR 2016 by mohl turnaj, na kterém udělají díru do světa.

MČR 2016 - SKUPINOVÁ FÁZE - SKUPINA A
        
 
{#Slovenská Republika} eSuba.Intel16 {#Slovenská Republika} eSuba.Intel2 

  
A1 | bo1 A3 | bo3 {#Česká Republika} eEriness E-BLUE1 {#Slovenská Republika} eSuba.Intel
{#Slovenská Republika} Team Universe10 {#Česká Republika} eEriness E-BLUE0 

  


 
 A5 | bo3  
{#Česká Republika} eEriness E-BLUE16 {#Slovenská Republika} Team Universe2 
   
A2 | bo1 A4 | bo3 {#Slovenská Republika} Team Universe2 {#Slovenská Republika} Team Universe
{#Česká Republika} Fraternitas12 {#Česká Republika} Fraternitas1 
   
 
  
 
   
MČR 2016 - SKUPINOVÁ FÁZE - SKUPINA B
        
 
{#Slovenská Republika} ROG.eXtatus12 {#Slovenská Republika} ECLOT Gaming2 

  
B1 | bo1 B3 | bo3 {#Česká Republika} Inside Games MSI0 {#Slovenská Republika} ECLOT Gaming
{#Slovenská Republika} ECLOT Gaming16 {#Česká Republika} Inside Games MSI1 

  


 
 B5 | bo3  
{#Česká Republika} Inside Games MSI16 {#Slovenská Republika} ROG.eXtatus2 
   
B2 | bo1 B4 | bo3
{#Slovenská Republika} ROG.eXtatus2 {#Slovenská Republika} ROG.eXtatus
{#Slovenská Republika} Majestic Lions10 {#Slovenská Republika} Majestic Lions1 
   
 
  
 
   

Celý turnaj budou diváci moci sledovat na oficiálním streamu PLAYzoneTV. Komentování budou mít pod palcem Ivan "Dev1" Lazarov, Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda a Damien "DeeThane" Dante. V úvodním duelu se od 9:30 utkají eEriness proti Fraternitas.

Štítky: MČR, MČR 2016