Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE: VP a Astralis postupují, Na'Vi končí

13. 11. 2016 | 13:01 Counter-Strike 2
Jedna z největších lig v CS:GO, ELEAGUE, se po týdenní pauze vrací zpět se skupinami B a C. Kdo postoupil do play-off a kdo si naopak bude muset počkat na další sezonu?Skupina B - vítězná vlna Virtus.pro pokračuje
Výchozí obrázek

Jedna z největších lig v CS:GO, ELEAGUE, se po týdenní pauze vrací zpět se skupinami B a C. Kdo postoupil do play-off a kdo si naopak bude muset počkat na další sezonu?

Skupina B - vítězná vlna Virtus.pro pokračuje

Ve skupině B se utkali NiP, Virtus.pro a G2, kteří pravidelně bojují o přední pozice na mezinárodních turnajích a Echo Fox, americký tým, který na první pohled neměl co ztratit. Páteční zápasy byly dost rychlé a jednoznačné - v prvním zápase Virtus.pro zdevastovali Echo Fox 16:1 na Nuke, velmi podobně vypadal také zápas mezi NiP a G2, kde Švédi vyhráli mapu Overpass 16:5. V televizním utkání mezi NiP a Virtus.pro se na mapě Cobblestone předvedl lépe polský tým, který zvítězil 16:7 a potvrdil tak svoji výbornou formu, kterou si drží již od konce 1. sezony. 

Sobotní dění začalo zápasem mezi G2 a Echo Fox, kteří chtěli odčinit nepodařený zápas s Virtus.pro. To se ale ani zdaleka nepovedlo, protože Francouzi vyhráli lehce 16:3 na Nuke a 16:2 na Dust 2. To pro Echo Fox znamenalo potupné vyřazení a zároveň konec dalšího amerického týmu. V rozhodujícím zápase se o postup opět utkali NiP a G2. Z tohoto duelu vyšel úspěšněj opět švédský tým, který byl po celý zápas rozhodně lepším týmem a připsal si vítězství 16:8 na Nuke a 16:10 na Trainu. Touto výhrou se zároveň s týmem rozloučil Maikelele, kterým uvolnil místo vyléčenému Pythovi.

Virtus.pro útočí na obhajobu titulu z první sezony ELEAGUE (foto: HLTV)

Skupina C - Překvapivé vítězství Astralis a vypadnutí Na'Vi

V předposlední skupině se potkaly našlapané týmy SK Gaming a Natus Vincere, které doplnil tápající Astralis a překvapení kvalifikace Alternate aTTaX. První zápas se odehrál mezi Na'Vi a SK na mapě Train, kde od začátku roku SK Gaming drží bilanci 41:4 a proto nebylo žádné překvapení, že Brazilci dokázali vyhrát i teď, když porazili Na'Vi 16:10. V dalším zápase si Astralis poradili celkem snadno s aTTaX 16:6 na Nuke a čekal je tak zápas o první místo s SK. Ten se odehrál na mapě Overpass, kde dokázal naprosto nečekaně vyhrát právě dánský tým, který prošel nedívno několika změnami sestavy. Astralis vyhráli 16:13 a dokázali tak, že v budoucnu se s nima bude muset počítat.

Sobota přinesla celkem jednoznačný souboj mezi Na'Vi a Alternate aTTaX, ve kterém Němci uhráli dohromady pouze 11 kol, ale i tak rozhodně z turnaje odešli ze ctí. O dost zajímanější dění přinesl zápas mezi Na'Vi a SK Gaming o poslední postupové místo ze skupiny C. I přes snahu evropského týmu, SK Gaming zvítězili 16:8 na mapách Dust2 a Train a zajistil si tak pozici v play-off.

Příští týden nás čeká poslední skupina, ve které se setkají EnVyUs, Dignitas, Fnatic a OpTic. 

Štítky: ELEAGUE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.