Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO se oficiálně stěhuje do mousesports!

8. 8. 2017 | 15:04 Counter-Strike 2
Je to oficiální! Slovenský střelec STYKO mění působiště a po necelých dvou letech strávených v HellRaisers se stěhuje za oskarem do týmu mousesports.
Výchozí obrázek

Je to oficiální! Slovenský střelec STYKO mění působiště a po necelých dvou letech strávených v HellRaisers se stěhuje za oskarem do týmu mousesports.

Na svoji první zahraniční štaci vyrazil Martin 'STYKO' Styk po čase stráveném v nEophyte a Fraternitas v říjnu roku 2015. Tehdy jej do svých řad HellRaisers ulovili společně s Tomášem 'oskar' Šťastným a i když se v průběhu svého angažmá potkal i se dvěma krajánky, z nichž Patrik 'Zero' Žúdel stále v HR působí, vítr Styka zavane zpět za českým sniperem.

O přestupech v kádru mousesports se mluvilo ve velkém a když ztroskotal příchod mixwella, jenž byl jednou ze dvou hlavních možností po posilení o suNnyho, Stykovi nebránilo nic se stát náhradou za denise. Oskarova sestava tak po dřívějším posílení v letošním roce o ropze vykonává i po postupu na Major další dvě změny, které by tým měly posunout opět o level výše.

Zero přichází o svého parťáka, Styka už v dresu HellRaisers nadále neuvidíme (Foto: HLTV.org)

Po příchodu Styka by mělo jít o finální soupisku myšáků, v případě třetího přestupu by totiž mousesports přišli o spot na Major kvalifikaci. Jelikož se příští oficiální Valve akce odehraje až v příštím roce, nová sestava má dostatek času na přípravu a vytvoření dostatečné synergie. Na papíře příchod dua suNny, STYKO nevypadá převratně, ale právě chemie mezi jednotlivými hráči by mohla být tím faktorem, který mousesports může dotáhnout do play-off příštího Majoru.

K odchodu z HellRaisers se STYKO vyjádřil následně:

„Jsem vděčný, že jsem v HellRaisers dostal příležitost plnit si svůj sen a kde jsem podepsal svoji první smlouvu v esportu. Dostal jsem šanci a na bezmála dva roky jsme se stali rodinou. Nyní se to zdá neskutečné a nedokážu to pořádně popsat. Všichni spoluhráči mě naučili spoustu důležitých věcí nejen ve hře, ale i mimo ni. Oba trenéři mě ovlivnili pozitivním způsobem. Cítil jsem se jako doma pokaždé, když jsem mohl nastoupit s klantagem HellRaisers před svým jménem. Tohle působení zůstane v mojí paměti navždy; šlo o začátek mé profesionální kariéry.

V oficiálním vyjádření na webu mousesports.com prohlásil následující:

„Jsem velice potěšen příležitostí stát se hráčem mousesports a připojit se k mému bývalému spoluhráči oskarovi a kouči lmbt. Příštích několik měsíců budeme mít nabitý harmonogram, ale jsem si jistý, že v tomto týmu vznikne dobrá chemie (we will mix well“co se týče in-game rolí i našich osobností.

Do třetice STYKO, tentokrát jeho vyjádření z Twitlongeru:

„Chtěl jsem se rozepsat, proč opouštím HellRaisers, proč jsem obdržel nabídku od mousesports a proč jsem ji přijal. Pak jsem si však uvědomil, že nejlepší způsob utišení haterů, kteří soudí změny v sestavách čistě podle statistik, bude skrze kvalitní výkony na serveru. Tím nemyslím dát každou mapu 30-bomb, ale pomoci hvězdám našeho týmu zářit ještě jasněji a ukázat se tehdy, když je to potřeba.

Nechci mluvit o problémech, které jsme měli v závěru mého působení v HellRaisers. Lidé okolo našeho týmu je znali a dostalo se to až do bodu, kdy změna v sestavě bylo lepším řešením. Nicméně jsem jim všem strašně vděčný! 21 měsíců zpátky jsem dostal příležitost podepsat svůj první kontrakt, když jsem byl pouze jedním z FPL hráčů a s pouze malými znalostmi, jak to na kompetitivní scéně chodí.

Ušel jsem dlouhou cestu a jsem připraven připomenout mým fanouškům, proč mě podporují. Děkuji vám všem!“

O nové posile se krátce rozpovídal kouč lmbt, který Styka moc dobře zná z HellRaisers:

„Martin je velice chytrý hráč. My dva jsme už dříve spolupracovali a vím, jakých výkonů je schopný. Navíc se dokáže adaptovat na takřka jakoukoliv pozici. STYKO bude schopen podporovat chrisJe s callováním našich strategií a zároveň být klíčovým hráčem do clutch situací.

Dnešním dnem také končí jedna éra, kdy v mousesports končí poslední německý hráč - denis:

„Poslední dva roky napsaly spoustu příběhů. Řeknu to stručně, chtěl bych poděkovat všem členům mousesports a každému z mých bývalých spoluhráčů. Byly to krásné časy a jsem za ně vděčný. Ještě více bych chtěl potom poděkovat všem fanouškům, kteří podporovali náš tým a mě obzvláště. Již brzy mě uvidíte znovu v akci.“

Nová sestava mousesports:

{#Česká Republika} Tomáš 'oskar' Šťastný
{#Nizozemsko} Chris 'chrisJ' de Jong
{#Estonsko} Robin 'ropz' Kol
{#Finsko} Miika 'suNny' Kemppi
{#Slovenská Republika} Martin 'STYKO' Styk

{#Ukrajina} Sergey 'lmbt' Bezhanov - trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.