Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Další 2 postupující hráči z Inside Games

14. 9. 2017 | 15:48 Hearthstone
Výchozí obrázek

Tým Inside Games byl veleúspěšný již na Vodafone Jarní sklizni, kde sloty na MČR 2017 urval PoweR a Findan. K nim se za letní sezónu přidává další úspěšné duo. Zatímco Lukáš 'Dodgy' Dočkal skončil bronzový, Jakub 'Pardub' Pardubský ovládl celý Winners Bracket, načež ve finále padl proti Scruffymu. Stejně jako na jaře, i tyto dva karbaníky jsme si pozvali na krátký rozhovor.

Věřili jste si v těžké konkurenci na postup?

Pardub: Jelikož jsem věděl, jak bude vypadat bracket, tak jsem se konkurence rozhodně nebál.

Dodgy: Jsem toho názoru, že pokud do něčeho člověk nejde s tím, že vyhraje, tak nemá smysl to ani zkoušet, takže jsem si šel pro postup.

Jak probíhala vaše příprava na Letní sklizeň?

Pardub: Příprava probíhala jen v mojí hlavě. Teoreticky jsem si představil, co chci potkat, jaké tech karty budu hrát ve svých balících a stačilo to. Aktuální metu se mimo turnaj hrát nedonutím.

Dodgy: Příprava probíhala poměrně klasicky. Snažil jsem se odehrát co nejvíce her s klukama z týmu, vymyslet co nejkonzistentnější lineup a po zveřejnění decklistů jsem buď hrál s ostatními učastníky sklizně bo5 nebo s týmem různé match-upy.

Popište nám přednosti svých line-upů.

  • Dodgy: Jade Druid, Murloc Paladin, Highlander Priest, Pirate Warrior
  • Pardub: Jade Druid, Control Mage, Highlander Priest, Pirate Warrior

Pardub: Můj line-up měl counterovat Warlocky a Mágy. Naštěstí jsem s tím prošel i Valdovým a Welfovým cancerem.

Dodgy: Přednost lineupu byla asi univerzálnost. Nesnažil jsem se counterovat specifický deck nebo techovat na úkor ostatních matchupů, chtěl jsem prostě tři konzistentní decky, co dokáží porazit téměř vše a Druida jako BAN target. (smích)

Co pro vás postup na Mistrovství ČR znamená?

Pardub: Znamená pro mě dost, páč to je jediná česká akce, na které jsem ještě nebyl.

Dodgy: Postup na MČR pro mě znamená splnění stanoveného cíle a zároveň další výzvu.

Jaké jsou vaše největší cíle pro letošní sezónu?

Pardub: Cíl pro letošení sezónu je samozřejmě vyhrát MČR.

Dodgy: Mé cíle pro letošní sezónu byly postup na MČR a postup na Tiger Masters. Ten první jsem již splnil, ke splnění druhého mi stačí bodovat v posledních dvou online turnajích. Jsem už sice Hearthstone důchodce, ale myslím, že všichni dobře vědí, jak moc se dokážu na offline akce připravit. Nedělá mi problém hrát na stage nebo streamu, tu show si užívám a musejí proto se mnou počítat!

Co byste závěrem vzkázali našim čtenářům?

Dodgy: Na závěr se sluší poděkovat organizaci, která za mnou vždy stála, týmu, který mi pomáhal s přípravou, přítelkyni, která překousne, že jsem celý víkend zavřený u počítače a ještě mi nosí jídlo, všem lidem, co mi fandili a PLAYzone za velmi velmi dobrou organizaci letošního MČR. Uvidíme se v Brně, BajcepsHype!!!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.