Přejít k hlavnímu obsahu

Vyjádření k nedávné vlně banů a kauze smetysh

24. 1. 2016 | 00:27 Counter-Strike 2
Po nějaké době se opět do rukou našeho admin týmu dostalo několik problémových situací, jenž bylo třeba řešit a je důležité se k nim i patřičně vyjádřit.Hlavním bodem byla tzv. "kauza smetysh". Pro stručné nastínění situace, dosavadní hráč Gunrunners Václav 'smetysh' Směták dostal před 14 měsíci permanentní ban od portálu FACEIT za cheating. Jelikož ban tohoto typu vyhodnocuje přímo anticheat, rozhodli jsme se následovat nastavený systém z loňského roku a ban tedy převést i na PLAYzone.
Výchozí obrázek

Po nějaké době se opět do rukou našeho admin týmu dostalo několik problémových situací, jenž bylo třeba řešit a je důležité se k nim i patřičně vyjádřit.

Hlavním bodem byla tzv. "kauza smetysh". Pro stručné nastínění situace, dosavadní hráč Gunrunners Václav 'smetysh' Směták dostal před 14 měsíci permanentní ban od portálu FACEIT za cheating. Jelikož ban tohoto typu vyhodnocuje přímo anticheat, rozhodli jsme se následovat nastavený systém z loňského roku a ban tedy převést i na PLAYzone.

O udělení banu nebylo co řešit, problém však vznikl při jednání o jeho délce. Jelikož ban padl již před více než rokem a za první ban za cheating udělujeme zákaz účasti na turnajích na 2 roky, bylo třeba jeho trest dopočítat ode dne zabanování na FACEITu. Smetysh byl tedy "banhammerem" udeřen na zkrácenou dobu, konkrétně do data 7. 11. 2016.

Banhammer

Mimo smetyshe se v poslední době objevilo více drobnějších problémů, které jsme byli nuceni řešit, zabanováno tak bylo více hráčů - komunita volala například pro ban hráče JONIXX, jenž byl po prošetření udělen na hlavní účet dvouletý a na vytvořený multiúčet permanentní.

Ke "kauze smetysh" vydal PLAYzone tým následovné stanovisko:

"Po porade CS:GO admin tímu sme sa jednohlasne rozhodli potrestať hráča smetysh vďaka banu na faceite. Keďže sa jedná o ban staršieho dátumu a štandartne banujeme na 24 mesiacov, rozhodli sme sa dĺžku banu dopočítať do 24 mesiacov a teda ban je platný do 7.11.2016. Spoluhráči aj vedenie organizácie Gunruners boli informovaní o danej situácii a považujeme za uzavretú. Keďže na porade portálov a organizácii bolo dohodnuté zdielanie banov na domáce súťaže, tak tento ban je platný aj na portále Topgaming.eu."

Do budoucna bychom se chtěli vyvarovat situaci, kdy hráč bude zabanován na jiném portálu a delší dobu to zůstane v tajnosti - pokud o někom takovém budete vědět, nebojte se dát vědět některému z hlavních CS:GO administrátorů. Stejně tak stačí napsat adminům o jakémkoliv problémovém hráči a každá situace bude patřičně prošetřena.

Štítky: Banhammer
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.