Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo ovládl off-season NA LCS?

27. 12. 2017 | 13:04 League of Legends
Základní sestavy NA LCS týmů už nám jsou dávno známy a my tak můžeme začít polemizovat o tom, jaký tým si nejvíce polepšil a jaké týmy to naopak budou mít velmi složité.Vítězové - Team Liquid, 100 Thieves
Výchozí obrázek

Základní sestavy NA LCS týmů už nám jsou dávno známy a my tak můžeme začít polemizovat o tom, jaký tým si nejvíce polepšil a jaké týmy to naopak budou mít velmi složité.

Vítězové - Team Liquid, 100 Thieves

Team Liquid a 100 Thieves jsou jednoznačně týmy, které si polepšily nejvíce. Oba týmy sázejí na zkušené a ověřené hráče, kteří zároveň dokáží hrát mechanicky na té nejvyšší úrovni. Výkony Team Liquid byly v roce 2017 obrovským zklamáním, ale na jejich letošní tým klade každý LCS fanoušek vysoké nároky. 

100 Thieves je zase jediným z nových týmů, který vypadá jako aspirant na nejvyšší příčky. Tým vsadil na zkušenosti Aphromooa a Meteose. Hlavním tahákem týmu je ale toplaner Ssumday, který je stále považován za jednoho z nejlepších hráčů světa na své pozici. Jak se ale tomuto zcela novému týmu povede v LCS, na to si budeme muset ještě chvíli počkat.

Poražení - Cloud9,  Clutch Gaming, Golden Guardians, OpTic Gaming

Tyto týmy v LCS off-season tak trochu zaspaly. U Cloud9 se sice stále očekávají velmi dobré výsledky pro příští rok, ale to samé se nedá řícto o zbylé trojici nových týmů. Cloud9 si naštěstí ponechali silnou botlajnu a midlanera. I když se dá spekulovat, že Svenskeren je o něco horší možností oproti Contractzovi, rozhodně stále patří mezi špičku junglerů v NA LCS. Velkým otazníkem je ale toplaner Licorice, který nemá zkušenosti a ani v Challenger Series nijak nezazářil. Kanadský mladík navíc bude mít laťku po Impactovi nastavenou opravdu vysoko, takže na něj bude vyvíjen obrovský tlak.

Nováčci v LCS, Clutch Gaming, Golden Gurardians a OpTic očividně start off-season zaspali. Což o to, importované hráče mají tyto celky silné. Febiven, LirA, PoE i Arrow jistě patří kvalitou k tomu nejlepšímu, co aktuálně NA LCS může nabídnout. Problémem je, že tyto týmy mají na určitých pozicích velké slabiny. Pro tuto trojici celků je společným znakem slabiny podprůměrný toplaner. Zig (OPT), Solo (CG) i Lourlo (TL) budou mít velmi těžké prosadit se proti hvězdám jako Impact, Ssumday nebo Hauntzer. 

Celkově každý tým má ale více než jednoho hráče s otazníkem, na čemž se v podstatě shodují i přední osobnosti profesionální scény. Nikdy ale není jisté, jak se tým sehraje a jak bude působit v samotné lize. Jen namátkou však můžeme pochybovat o hráčích jako Akaadian, LemoNation, Matt nebo Deftly. Jsou to opravdu hráči, kteří mají na nejvyšší úroveň severoamerické scény?

Velké otazníky???

Otazníky visí snad úplně nad každou novou sestavou, protože každý tým provedl alespoň částečné změny sestavy. Největší pozornost se bude jistě upírat na hvězdný Team SoloMid, ale není to jediný tým, který bude pod drobnohledem analytiků. Například Huni a Dardoch v týmu Echo Fox jsou hráči, na které má každý vysoká očekávání. Dokáží hráči Echo Fox zklidnit svoje ega a fungovat dobře jako tým?

Dále je tu CLG, které ztratilo kapitána Aphromooa a mají nového junglera. Dokáže se Reignover vrátit do své staré formy, v jaké hrál za Fnatic a Immortals? Dokáží se CLG semknout? A kdo bude shotcallerem po odchodu hvězdného supporta? FlyQuest má v týmu velmi mladé hráče, namixované se světoznámými veterány. Dokáže tým najít důležitou souhru a balanci?

Jedno je jisté. U všech týmů máme hodně otázek, které zodpoví až čas. Do 19. ledna si budeme muset počkat, ale franchising v NA LCS zatím slibuje jen samé dobré věci. My osobně se nemůžeme dočkat další sezóny v obou LCS ligách! 

Štítky: NA LCS