Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude patřit do mid-tier v NA LCS?

30. 12. 2017 | 16:49 League of Legends
Je čas se podívat i na další část týmů v nové NA LCS. Krom absolutních favoritů, na které jsme si už posvítili, jsou tu totiž i jiné týmy, které mohou značně zasáhnout do bojů o titul NA LCS. Bude tedy řeč o, podle nás, mid tier týmech NA LCS, které by se měly probojovat do play-off. 
Výchozí obrázek

Je čas se podívat i na další část týmů v nové NA LCS. Krom absolutních favoritů, na které jsme si už posvítili, jsou tu totiž i jiné týmy, které mohou značně zasáhnout do bojů o titul NA LCS. Bude tedy řeč o, podle nás, mid tier týmech NA LCS, které by se měly probojovat do play-off.

 

100 ThievesZákladní sestavaEcho FoxZákladní sestava
{#Korejská republika} Ssumday 
{#Spojené státy americké} Meteos 
{#Korejská republika} Ryu 
{#Spojené státy americké} Cody Sun 
{#Spojené státy americké} aphromoo
 {#Korejská republika} Huni 
{#Spojené státy americké} Dardoch 
{#Korejská republika} FeniX 
{#Kanada} Altec 
{#Spojené státy americké} Adrian 
     
Cloud9Základní sestava Counter Logic GamingZákladní sestava
{#Spojené státy americké} Licorice 
{#Dánsko} Svenskeren 
{#Dánsko} Jensen 
{#Spojené státy americké} Sneaky 
{#Kanada} Smoothie
 {#Spojené státy americké} Darshan 
{#Korejská republika} Reignover 
{#Francie} Huhi 
{#Spojené státy americké} Sitxxay 
{#Čína} Biofrost

100 Thieves - Prověření nováčci

I když je 100 Thieves úplně nový tým, uvidíme v něm velmi známé tváře. Tým má silné členy na všech pozicích a to včetně trenéra Pr0llyho, který byl pod organizací H2K vyhlášen několikrát nejlepším trenérem splitu. Hlavní hvězdou základní sestavy je bezpochyby toplaner Ssumday, který je největší smetánkou LoL Esports vnímán coby jeden z nejlepších toplanerů vůbec.

Velmi zajímavé bude sledovat Meteose, který zažil relativní úspěch letos na jaře s týmem Phoenix1. Tam si zahrál mimojiné i s midařem Ryu. Oba hráči ale v letní části nedokázali udržet formu a jestli chtějí, aby byl nový tým úspěšný, musí se do ní vrátit. O botlane se strachovat nemusíme. Mezitímco Cody Sun byl příjemným překvapením loňského roku, Aphromoo je zase skvělý shotcaller se spoustou zkušeností. 

100 Thieves by se měli probojovat do play-off a v lepším případě se probojovat i do finále. Hodně ale bude záležet na týmové souhře a morálce. Pokud totiž tyto dvě hodnoty selžou, tým se může ocitnout až na samotném chvostu tabulky. 

Echo Fox - Střet velkých osobností

Echo Fox změnil v off-season všech pět hráčů. Organizace získala i bývalého toplanera SKT a finalistu Worlds 2017, Huniho. Na papíru vypadá tým opravdu silně, ale starosti nám může dělat rozporuplná minulost některých hráčů. Zejména Dardoch a Adrian totiž putují často z týmu do týmu a jejich údajné problémové chování jim hodně zhoršuje reputaci.

Herními otazníky jsou solo-laneři. Korejec FeniX se v LCS neukázal už přes rok a proti velké konkurenci by mohl mít problémy. Velké břímě pak bude ležet i na Hunim, od kterého se hodně čeká, ale proti současným NA LCS topařům to rozhodně lehké mít nebude. Silnou stránkou týmu by měla být botlajna Altec s Adrianem. Tyto borce jsme měli možnost vidět naposledy zářit společně v Team Dignitas.

Cloud9 - Opravdu byl tým oslaben?

Velká část veřejnosti nyní sráží Cloud9 v očekáváních níž a níž. Přeci jen, Svenskeren místo Contractze a hlavně Licorice místo Impacta, to vypadá jako velké oslabení týmu. Hodně lidí však zapomíná, čeho je Svenskeren schopen, když se mu dá prostor na carry junglerech. Pokud bude hrát podobný styl jako Contractz, možná by mohl být i jeho lepší verzí.

Opravdovým otazníkem ale zůstává Licorice, který má coby nezkušený hráč laťku po Impactovi nasazenou hodně vysoko. Tato změna by ale mohla výrazně zlepšit komunikaci. Uvidíme, jak moc tyto změny tým ovlivní. Hodně lidí ale zapomíná, že Sneaky, Jensen i Smoothie loni byli bezpochyby jedni z nejlepších hráčů ve svých rolích a jádro týmu tak zůstalo velmi silné. Možná, že hlavně ze začátku uvidíme mírný výsledkový pokles, ale předpokládáme, že všichni diváci budou ze síly C9 příjemně překvapeni.

Counter Logic Gaming - Zase něco nového


Posledním týmem v play-off šestce by mohl být podle nás tým Counter Logic Gaming. Tahle esport organizace bude chtít nejméně navázat na letošní výkony, kdy na konci sezóny byli čtvrtým nejlepším týmem severoamerického regionu. Do týmu přišly dvě nové posily, Reignover a Biofrost. Zejména první jmenovaný má po letošních neúspěších s Liquid nejen sobě co dokazovat.

Velkým upgradem místo Aphromooa by mohl být Biofrost. Podle světových analytiků by totiž bývalý support TSM mohl zářit, zejména pokud v týmu bude dobrá agresivní nálada a silný shotcalling. Pokud se povede všem hráčům týmu tak, jaký je jejich potenciál, může CLG aspirovat i na nejvyšší příčky. Pokud však bude stagnovat týmová komunikace, nebo si spolu hráči prostě nesednou, CLG může ještě dopadnout hodně špatně a napodobit letošní trápení TL.

Štítky: NA LCS