Přejít k hlavnímu obsahu

Drama SELFIE vs. Cloud9 vyjasněno

6. 1. 2018 | 11:47 League of Legends
V posledních dnech se v komunitách League of Legends řešilo velké drama okolo midlanera SELFIEho a týmu Cloud9. Nyní se ale zdá, že se vše vyjasňuje.
Výchozí obrázek

V posledních dnech se v komunitách League of Legends řešilo velké drama okolo midlanera SELFIEho a týmu Cloud9. Nyní se ale zdá, že se vše vyjasňuje.

Jak možná víte, organizace Cloud9 oznámila hned na začátku off-season tři nové hráče. Jedním z nich byl i polský midlaner Marcin "SELFIE" Wolski. Ten si zahrál třeba v EU LCS, za týmy jako Supa Hot Crew nebo Meet Your Makers. Fanoušci Freeze si ho mohou pamatovat, jako spoluhráče českého marksmana v loňském letním splitu v týmu Tempo Storm.

V konečném oznámení týmu Cloud9 však SELFIE nefiguroval. V základní sestavě totiž uvidíme dlouhodobou hvězdu týmu Jensena a v akademii si zahraje Goldenglue. Druhý jmenovaný dříve oblékal dres třeba Team Liquid nebo Echo Fox. Logicky si veřejnost domyslela, že se SELFIE nejspíše přesunul do jiného severoamerického academy týmu. Až 3. ledna ale SELFIE oznámil na svém Twitteru, že se stává volným hráčem.

Protože situace vypadala velmi podezřele, Jack Etienne, majitel Cloud9, se rozhodl ve spolupráci se samotným hráčem celou situaci vyjasnit. Cloud9 údajně odkoupila SELFIEho kontrakt od Phoenix1, týmu, který se do franchising systému LCS nedostal. Když se SELFIE dozvěděl, že by měl být pouze náhradník v akademickém týmu a dostával by velmi malou výplatní částku, rozhodl se, že by chtěl z týmu raději odejít.

Vedení Cloud9 mu dalo dvě možnosti. První byla vydat okamžitě zprávu o statusu volného hráče. SELFIE by však nedostal žádnou výplatu za dobu, kdy byl v Cloud9 (i přesto že za tento tým nehrál, jeho odkoupená smlouva podepsaná s Phoenix1 byla stále platná). Druhou možností, kterou si SELFIE i vybral, bylo dostat dvouměsíční plat jako kompenzaci. Status volného hráče mohl ale oznámit až právě 3. ledna. 

Důvodem, proč si SELFIE tuto možnost vybral bylo, že téměř všechny LCS týmy už měly základní sestavu i akademii kompletní a polský midař by si tak hledal místo opravdu složitě. Kam teď zamíří jeho kroky? Možná ho uvidíme třeba v EU LCS, nebo v jedné z národních lig (mrk mrk CZ/SK týmy). Aktuálně je však SELFIE bez angažmá a chce se samostatně zlepšovat v SoloQ. Podle jeho slov tedy bude čekat na nějakou atraktivní nabídku.

Kompletní soupiska Cloud9 pro rok 2018:

{#Korejská republika} Bok "Reapered" Han-gyu 
{#Kanada} Eric "Licorice" Ritchie 
{#Dánsko} Dennis "Svenskeren" Johnsen 
{#Dánsko} Nicolaj "Jensen" Jensen 
{#Spojené státy americké} Zachary "Sneaky" Scuderi 
{#Kanada} Andy "Smoothie" Ta 

{#Spojené státy americké} Ziqing "League" Zhao 
{#Spojené státy americké} Raymond "Wiggily" Griffin 
{#Spojené státy americké} Greyson "Goldenglue" Gilmer 
{#Spojené státy americké} Yuri "Keith" Jew 
{#Spojené státy americké} Tristan "Zeyzal" Stidam 

Zdroj: cloud9.gg
Štítky: Cloud9, NA LCS