Přejít k hlavnímu obsahu

EU LCS Spring: 2. týden skončil

27. 1. 2018 | 21:45 League of Legends
První týden EU LCS nás zanechal s velmi vyrovnanou tabulkou. Na prvním místě se nečekaně usadil tým Vitality a hned osm týmů se dělí o druhé místo se skóre 1-1. Na chvostu tabulky se zatím nachází osamocený tým Unicorns of Love. 
Výchozí obrázek

První týden EU LCS nás zanechal s velmi vyrovnanou tabulkou. Na prvním místě se nečekaně usadil tým Vitality a hned osm týmů se dělí o druhé místo se skóre 1-1. Na chvostu tabulky se zatím nachází osamocený tým Unicorns of Love. 

Ve druhém týdnu nás čeká znovu porce deseti zápasů rozdělených do dvou hracích dnů. Dva BO1 zápasy tedy odehraje i český zástupce Sheriff a jeho tým H2k-Gaming. Tento týden hráče H2K čekají soupeři Misfits a Unicorns of Love. Vzhledem k jejich výkonům v prvním týdnu jsou to rozhodně hratelní soupeři a navíc v BO1 není jisté opravdu nic. Kompletní soupisky EU LCS týmů najdete zde.

Největší kvalitu tohoto týdne by měl nabídnout souboj Fnatic a G2 Esports, favoritů na zisk celkového prvenství v EU LCS. Ani jeden tým nevypadal v prvním týdnu zrovna nejlépe, naopak oba týmy hrály velmi nejednotně a často jim v zápasech chyběla rozhodnost a týmová agrese. Mírnou výhodu může mít Fnatic, hlavně díky dlouho pospolu hrající čtveřici hráčů. O to větší starosti jim však může dělat právě problém špatné souhry, která je u nich neomluvitelná.

Hlavními personami týmů jsou jistě Rekkles (Fnatic) a Perkz (G2). Ani jeden neodehrál první týden podle jejich vysokých standartů, ale Perkzovi se dařilo přeci jen o něco více. Rekkles byl totiž jedním z důvodů, proč byl Fnatic poražen outsiderem H2K. Sheriff byl ve hře mnohem větším faktorem a Rekkles nedokázal potahat kompozici, která byla okolo něj postavena. 

Záviset bude rozhodně i na tom, jak se dokáží týmy rozhodovat v mid-game, případně v late game. V brzkých fázích hry se dá očekávat vyrovnaná partie, ale co se týče pozdějších fází hry a pohybu po mapě, nikdo neví, jak se celky tento týden projeví. Oproti kvalitní týmové hře, která se od obou celků čekala, jsme totiž u G2 i Fnatic viděli často váhání a zbytečné chyby. Zápas vyhraje tým, který se dokáže za týden zlepšit v shotcallování.

Aktuální tabulka
#TýmSkóre
1.{#Evropská unie} Team Vitality- 1
2.{#Evropská unie} Giants! Gaming3 - 1
3.{#Evropská unie} Team ROCCAT- 1
4.{#Evropská unie}Misfits- 1
5.{#Evropská unie} Schalke 04- 2
6.{#Evropská unie} Splyce2 - 2
7.{#Evropská unie} Fnatic- 2
8.{#Evropská unie} G2 Esports1 - 3
9.{#Evropská unie} H2k-Gaming1 - 3
10.{#Evropská unie} Unicorns of Love0 - 4

Harmonogram:

Pátek 26. ledna
18:00{#Evropská unie} Giants! Gaming1vs.0{#Evropská unie} G2 Esports
19:00{#Evropská unie} Splyce1vs.0{#Evropská unie} Team ROCCAT
20:00{#Evropská unie} Misfits1vs.0{#Evropská unie} H2k-Gaming
21:00{#Evropská unie} Team Vitality1 vs.0{#Evropská unie} Fnatic
22:00{#Evropská unie} Schalke 041 vs.0{#Evropská unie} Unicorns of Love
      
Sobota 27. ledna
17:00 {#Evropská unie} H2k-Gaming0vs.1 {#Evropská unie} Giants! Gaming
18:00 {#Evropská unie} Unicorns of Love0vs.1 {#Evropská unie} Team ROCCAT
19:00 {#Evropská unie} Team Vitality0vs.1 {#Evropská unie} Misfits
20:00 {#Evropská unie} Splyce1vs.0 {#Evropská unie} Schalke 04
21:00 {#Evropská unie} Fnatic1vs.0 {#Evropská unie} G2 Esports

Stream:

Štítky: EU LCS