Přejít k hlavnímu obsahu

Hearthstone MČR sezóna startuje ve čtvrtek

30. 1. 2018 | 14:03 Hearthstone
Jak jsme slíbili, tak činíme. I letos začne mistrovská sezóna v únoru a my přicházíme s detaily sezóny 2018 v jednom z hlavních titulů, karetní hře Hearthstone.
Výchozí obrázek

Jak jsme slíbili, tak činíme. I letos začne mistrovská sezóna v únoru a my přicházíme s detaily sezóny 2018 v jednom z hlavních titulů, karetní hře Hearthstone.

V loňském ročníku Vodafone Mistrovství ČR v Hearthstone jsme premiérově použili systém tzv. sklizní, přes které se v jednotlivých částích sezóny hráči museli na MČR finále kvalifikovat. Tyto sklizně proběhly od jara do podzimu tři, zbylou čtveřici utvořili hráči z Last Callu. Pro nováčky v mistrovském koloběhu, sklizní je myšleno dvou až tříměsíční období, ve kterém hráči sbírají MČR body a z následného sezónního finále pro 16 hráčů postoupí na MČR 2018 nejlepší čtyři. Termínově řečeno, na letošní sklizně se mohou hráči hráči těšit v měsících dubnu, červenci a září.

Co je však novinkou, tak letos budou mít hráči šanci postoupit na MČR i bez postupu z jednoho ze čtyř výše vypsaných turnajů. Admin tým se totiž rozhodl pozměnit systém Last Call turnaje v závěru sezóny, kde osmička hráčů bude bojovat pouze o dva sloty na MČR 2018. Dvě místenky si totiž odnesou ti, kteří za celou sezónu nasbírají nejvíce bodů, ale neuspějí na sklizních.

Loni nasazený systém bodování sklízel chválu a z větší části budou hráči letos bojovat o totožné bodové porce na Nightcupech, domácích i zahraničních LAN akcích. Jediné větší změny se dočkalo bodování za umístění v topce měsíčního ladderu na evropském a americkém serveru.

Pokud ještě nejste na letošní sezónu dostatečně natěšení, tak tu pro vás máme ještě jednu novinku. Abychom povýšili hodnotu domácího mistrovského titulu ještě na vyšší level, již nyní pracujeme na několika bonusech pro vítěze mimo samotného prize money. Více se dozvíte v průběhu roku. Závěrem dodáme změnu týkající se především týmů s vysokým počtem hráčů ve svém kádru. Za účelem zamezení vzniku potenciálního monopolu může na finálovém turnaji MČR 2018 reprezentovat barvy jednoho týmu maximální početi šesti hráčů.

To by bylo za nás všechno, v případě jakýchkoliv dotazů se neváhejte zeptat hlavního administrátora Ondřeje "skeri93" Škeříka. Žebříček bodování s jeho detaily bude otevřen 1. února spolu se startem nové sezóny v podobě prvního MČR Nightcupu roku 2018. Již v průběhu tohoto měsíce si můžete také hlásit úspěchy na okruhu HCT ze zahraničí a to na tradičním místě.

Štítky: MČR mobile
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.