Přejít k hlavnímu obsahu

ESL vyloučili "transexualní" hráče z female ligy

25. 2. 2018 | 14:03 Counter-Strike 2
V ESL byli kritizováni za vyloučení transexuálního týmu z registrace na Female Open Summer 2017 ve hře Counter Strike : Global Offensive. Důvodem pro vyloučení týmu bylo porušení pravidel, přesněji za nesplnění správného pohlaví nutného k registraci. Věc se ale pod pokličkou má úplně jinak, než se na první pohled může zdát.
Výchozí obrázek

V ESL byli kritizováni za vyloučení transexuálního týmu z registrace na Female Open Summer 2017 ve hře Counter Strike : Global Offensive. Důvodem pro vyloučení týmu bylo porušení pravidel, přesněji za nesplnění správného pohlaví nutného k registraci. Věc se ale pod pokličkou má úplně jinak, než se na první pohled může zdát.

Prvotní informace hovoří o tom, že se tým transexuálních hráčů pokusil zaregistrovat do ženské ligy, ale dostalo se jim jednoznačné odpovědi:"Žádní muži se nesmí účastnit, vydávání se za jiné pohlaví může být penalizováno." A tak se kapitán týmu Sly Bluehl Rigilio rozhodl napsat na podporu, aby problém vyřešil. Dostalo se mu informace, že se jednalo pouze o automatickou odpověď, která má bránit v registraci mužům.

answer

Rigilio napsal spoluorganizátorům Munich Finest Gaming, kteří ho informovali o tom, že jeho tým mohou zaregistrovat ručně, pod jednou podmínkou. Tou bylo doložení pasů všech hráčů, pokud v nich bude uvedeno ženské pohlaví. Problémem bylo změnění pohlaví v pase a jeho následné vystavení. Pasy by totiž nemusely být vystavené včas. K tomu ne všichni hráči si pas chtěli změnit. Navíc hráči veřili, že za to mohl jejich mužnější vzhled, protože ESL podle fotografií nerozpoznalo ženský vzhled.

faces

Tým poukazoval na pravidla, kde žádná zmínka o neúčasti transexuálů není. Mluvčí ESL Anna Rozwandowicz následně vysvětlila, že tým nemohou zaregistrovat kvůli neplatnému identifikačnímu číslu, aby se dokázalo, že se opravdu jedná o ženské hráčky. A poukazuje na část pravidel, kde stojí, že se akce mohou účastnit pouze ženy. A pokud je za tomu zapotřebí, může si ESL vyžádat důkaz o pravdivosti tohoto tvrzení. Rigilio prohlásil, že je pro jejich tým velmi urážlivé dokazovat své pohlaví a řekl:

,,Je to extrémně ponižující, přál bych si, aby s námi mohli zacházet jako s normálnimi lidmi. Když jsem si myslel, že hraní může být naší záchranou, mýlil jsem se. Pohlaví není tak jednoduchá věc jako slovo napsané ve vašem starém pasu. Je v tom daleko víc."

Rozwandowicz za ESL, řekla, že je to vše z opatrnosti, aby se do registrací nedostali muži. Tyto akce totiž mají sloužit na podporu žen na herní scéně, protože dle ní to mají vůči mužům daleko težší. Problémem zůstávalo, jak transexualitu rozeznat od trollů, kteří chtějí jen jednoduše podvádět a porazit ženské hráčky.

esl

Největším zvratem, ale bylo to, že se ukázalo, že se jednalo o pokus oklamat ESL. V týmu žádní transexuálové nebyli a Rigilio prohlásil:

"Během posledních dvou týdnů jsme se pokusili udělat takový žert, abychom zjistili, zda bychom mohli BuzzFeed dohnat ke zveřejnění něčeho, co je falešné a k smíchu. Všimli jsme si turnaje ženské ligy, založeného společností ESL ve velmi známé hře Counter-Strike: Global Offensive. A rozhodli jsme se představit zde "transexuální" tým. To nejsměšnější, co jsme udělali bylo, že jsme do našich turnajových profilů nahráli troll fotky v parukách apodobně. Jakmile nás odmítli zaregistrovat, poslal jsem e-mail novinářce Lane Sainty z BuzzFeedu a pokusil jsem se ji navnadit na to, abych ji mohl tento příběh vyprávět.

Anna Rozwandowicz tedy tým vyloučila na základě porušení pravidel a také díky tomu, že se už tento tým o tenhle kousek pokusil po několikáte, jen nyní se poprvé jednalo o takto velký turnaj. Kvůli situaci, která nastala v ESL, se Anna  ozhodla přepracovat několik pravidel, aby už se nikdy nic podobného nestalo.

Zdroj: fragbite