Přejít k hlavnímu obsahu

Blýská se na lepší budoucnost EU LCS

29. 3. 2018 | 14:01 League of Legends
EU LCS čekají opravdu velké změny. Největší z nich je dlouhobé partnerství, které pomůže jak hráčům a týmům, tak i fanouškům. Pojďme se společně podívat na to, jakým směrem se bude vyvíjet budoucnost EU LCS.
Výchozí obrázek

EU LCS čekají opravdu velké změny. Největší z nich je dlouhobé partnerství, které pomůže jak hráčům a týmům, tak i fanouškům. Pojďme se společně podívat na to, jakým směrem se bude vyvíjet budoucnost EU LCS.

"Během posledních šesti let EU LCS vyprodukovalo hráče světové třídy a také legendární týmy z několika zemí, kultur a jazyků. To všechno bylo spojeno s naší láskou ke konkurenčním hráčům. Od začátků této ligy až po součastnost, byl náš region silou, se kterou bylo nutné počítat. Naším cílem bylo, aby EU LCS byla liga, kam se hráči a fanoušci budou neustále vracet.

Neustále prozkoumáváme nové cesty jak ligu rozvinout a věříme, že teď je ten správný čas k tomu, abychom udělali další krok k odemčení jasné a dlouhodobé budoucnosti jak pro fanoušky, tak i pro hráče a týmy. Chceme stavět na tom, co bylo vždy největší sílou Evropy a to, naši schopnost vyniknout a rozvinout obrovské talenty, ale zároveň zajistit, aby naši profesionálové byli dobře odměňováni, podporováni a sdíleli úspěch naší ligy s námi. Naším cílem je vybudovat systém, který umožňuje fanouškům vytvářet si dlouhodobé a hluboké spojení s našimi týmy a s ligou, která poskytne týmům větší stabilitu.

V roce 2018 jsme začali změnou v celé Evropě, abychom vytvořili ambiciózní konkurenceschopný systém založený na národní úrovni, který pomůže více hráčům, než-li kdykoli předtím. Dnes děláme další změnu s EU LCS a zahajujeme žádost o dlouhodobé partnerství v Evropě."

Marc 'snowbird' Schnell a Remer 'Canechurch' Rietkerk

Ve zkratce

Cílem je, aby EU LCS byla více-generační ligou, která umožní fanouškům vytvářet si trvalé pouto s hráči, které mají rádi. Vše nasvědčuje tomu, že dlouhobé partnerství bude nejlepší cestou vpřed. Dojde k ostranění stínů sestupů, což poskytne hráčům větší bezpečnost, aby se mohly dělat delší investice, které posílí a podpoří profesionály a poskytnou fanouškům lepší zážitky. Dlouhodobé partnerství odemkne možnost sdílení příjmů a umožní všem pracujícím v této lize pracovat na udržitelné budoucnosti a vzrušujícím EU LCS. Profesionální hráči a týmy budou odměněni za svůj úspěch a za vše, co do ligy přinesou. Partnerství se silnými organizacemi umožní organizátorům zaměřit se na budoucnost EU LCS.

Partnerství s týmy

Pro výběr dlouhodobých partnerů pro ligu hledají důvěryhodné spolupracovníky, kteří usilují o úspěch v EU LCS v nadcházejících letech. V současné struktuře fungují týmy pouze s individuálními, krátkodobými pobídkami. Díky dlouhodobému partnerství můžeme vytvořit budoucnost, kde všichni spolupracují na společném cíli. Nový systém bude obsahovat tresty a odměny, které budou záležet na výkonnosti týmů. Po založení dlouhodobých partnerských programů v loňském roce v Číně a Severní Americe už se ukazuje mnoho výhod, kterých díky partnerství lze dosáhnout. Bude více prostředků pro profesionály, například na výcvikové zařízení, speciální pomocný personál a mnoho dalšího.

Odměňování hráčů

Evropští hráči byli jedním z nejvíce vyhledávaných hráčů ve světě esportu League of Legends. Vstup do partnerství má výhody i pro profesionální hráče. Za prvé se zvýší jejich minimální plat v lize na 60 000 eur ročně. Dále pak budou profesionálové zařazeni do sdílení příjmů v lize, což znamená, že dostanou další peníze podle toho, jak si liga povede. Budou tedy odměněni za hodnotu, kterou do ligy přinesou a dostanou podíl ze zisků, které pomáhají vytvářet.

Struktura sdílení příjmů

Strukura se skládá z ligového fondu příjmů (LRP), ze kterého mají všichni možnost získat benefity. Liga bude sdílet příjmy ze sponzorských a mediálních práv a týmy budou sdílet část svých sponzorských a tržních příjmů. Část LRP, kterou hráči dostanou, je 35%, z čehož jdou jejich platy. Pokud je ovšem liga úspěšná, je výsledná částka vyšší, než-li jejich kombinovaná mzda. Týmová část LRP je 32,5%. Tato částka bude rozdělěna na základě angažovanosti mezi jednotlivé organizace. Zbylých 32,5% jde Riot Games za vysílací produkci a vedení ligy.

Proces poddání žádostí o partnerství

1.FÁZE: PŘIHLÁŠENÍ

Možnost podání přihlášky je otevřena až do 1.července. Týmy, které přihlášku chtějí podat, musí napsat, jak hodlají vybudovat silný tým, který bude soutěžit v EU LCS. Musí s organizátory sdílet svoji obchodní strategii, značku a podrobnosti o vlastnictví. Zde jsou otázky, jejichž zodpovězení je v této fázi požadováno:

Jak plánujete vybudovat úspěšný tým?

Můžete nám poskytnout přehled o vašich pracovnících, jako jsou například trenéři, analitici apod.?

Jaké zařízení nabídnete vašim hráčům?

Jak budete své hráče podporovat?

Co dělá váš tým proto, aby jej fanoušci podpořili?

Jak plánujete získat nové fanoušky?

Jaké jsou vaše plány na zapojení fanoušků?

Jak se chcete dostat do spojení s fanoušky, kteří neumí anglicky?

Jak zaujati esportem jsou majitelé týmů?

Kdo bude zodpovědný za herní strategii týmu?

Jak plánujete zapojit sponzory a investory?

2.FÁZE: PŘEZKOUMÁNÍ A POHOVORY

Všechny přihlášky budou následně řádně prozkoumány a ze všech týmů, které budou pozvány na rozhovor, bude vybráno 10, které se zúčastní EU LCS v roce 2019.

3.FÁZE: PODPIS

Toto je poslední fáze, kde se vyřídí papírování a oznámí se partneři. Finální sestava pak bude  oznámena v listopadu.

Zdroj: lolesports