Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní sklizeň za rohem, tady máte preview!

18. 5. 2018 | 23:42 Counter-Strike 2
Výchozí obrázek

Týmy finišují svoji přípravu, tato sobota nebude tradiční. Žádný One Night Stand, ale hezky Jarní sklizeň! Harmonogram akce i expertní tým provázející celou akcí jsme si již představili, stejně jako osmičlenné složení turnaje. Jelikož se ale hraje o přímou místenku na MČR 2018, účastnícím se týmům se podíváme trošku více na kloub, a hlavně představíme jejich sestavy. Držte si klobouky, jdeme na to. Pořadí týmů je takové, v jakém se utkají v prvním kole Double Elim. pavouka.

PyctophobiaGromatic esports

{#Slovenská Republika} Alex wap0 Kľučka
{#Slovenská Republika} Juraj kutnass Kútny
{#Slovenská Republika} Marek f1ndus Kocúr
{#Česká Republika} Adam neofrag Zouhar
{#Česká Republika} Filip K1-FiDa Dvořák

{#Česká Republika} Adam Neci Zoula
{#Česká Republika} Robert manguss
 Kasper
{#Česká Republika} Adam fear Vaněk
{#Česká Republika} Jan hones Urválek 
{#Česká Republika} Jirka D3foxie Krátký

Číslo jedna proti největším outsiderovi. Pyctophobia se loni na MČR dostala na poslední možnou chvíli a letos si to nechce nechat ujít. Sice v různých sestavách, ale i tak tento tým nechyběl na většině dosavadních online turnajů, čtyři klasické ovládl, dvakrát kraloval na finále. Parta hráčů, z nichž většina hraje pospolu opravdu dlouhou dobu, patří mezi favority na postup, ale ne jednoznačného, jak by mohl hovořit náskok v čele jarní MČR klasifikace. Zato v případě Gromatic esports jde o možná úplně největšího outsidera Jarní sklizně, takže pokud přijde rychlý neúspěch, svět se nezboří. Nicméně právě tento fakt může hrát Necimu a spol. do karet, soupeři se na ně zřejmě nebudou připravovat a pokud oni naopak dají do přípravy maximum, mohou kousat.

NineLivesDark Tigers

{#Slovenská Republika} Robert mgnt Zemko
{#Slovenská Republika} Tomáš SySTeM Zemko
{#Česká Republika} Adam cLouRr Červinka
{#Slovenská Republika} Adam fEEwE Bajnoci
{#Slovenská Republika} Patrik c1so Císar

{#Česká Republika} Tomáš Tomkeejs Tomka
{#Česká Republika} Luboš Tusi Tusjak
{#Česká Republika} Ondřej EYO Št'astný
{#Česká Republika} Sebastian beastik Daňo
{#Slovenská Republika} Dominik NIO Maxian

Čtvrtý proti pátému, papírově by mělo jít o nejvyrovnanější duel prvního kola, ale vůbec tomu tak být nemusí. U NineLives se těžko odhaduje co od nich čekat, tento tým v žádné z aktuálních domácích lig nevídáme, ale sestavu si poslední měsíce drží. Na maďarském ICL se neprezentovali vůbec špatně, ale na druhou stranu nejspíš nevypadali na tým, co by turnaj levelu sklizně měl celý ovládnout. Zato Dark Tigers byli experty řazeni jako minimálně finalista. Nedávno posílili o NIA a mají tak prvotřídního snipera, s dalšími nadanými střelci týmu firepower opravdu nechybí. Velkým vykřičníkem mohou být nevyrovnané výkony, kvůli kterým DTG nevídáme například v COOL lize, ale před dvěma měsíci zase dokázali v offline prostředí hrát vyrovnaně s HellRaisers. Sobota totiž bude pekelně dlouhá a plná bo3 sérií, ale zaváhání může přijít pouze jedno.

Team Brute XPGTrust.Universe

{#Česká Republika} Michal leckr Kadlíček
{#Česká Republika} Zdeněk daxen Dušek
{#Slovenská Republika} Martin MAXX Smolár
{#Česká Republika} Marek kinzo Bílek
{#Česká Republika} Lukáš capseN Koláčný

{#Česká Republika} Patrik Lastík Ptáček
{#Česká Republika} Lukáš Levi Bouřa
{#Slovenská Republika} Lukáš lucasp Pócsik
{#Česká Republika} Tomáš TheMix Bilík
{#Slovenská Republika} Erik The eLiVe Sith

Třetí čtvrtfinále horního pavouka bude divácky zřejmě nejzajímavější bo3 sérií, co se týče kvality týmů a jejich vyrovnanosti. Team Brute XPG i Trust.Universe dokáží zahrát proti komukoliv u nás, druhý jmenovaný je aktuálně dokonce lídrem probíhající soutěže Hitpoint Masters. Právě tady se již oba celky utkaly a měření sil na mapách Mirage a Overpass skončilo remízou. To však za Team Brute ještě nestřílel nový odstřelovač capseN, se kterým přeskládali  týmové role a chytli nový dech. Na druhé straně bude klíčovým faktorem The eLiVe, protože právě on hraje v neskutečné pohodě, vyzkoušel si angažmá v zahraničí a dokáže svůj tým táhnout vzhůru. Troufneme si říci, že jeden z těchto týmů to dotáhne až do finále. Nebo rovnou oba?

ROG SQUADTEAM GRAVITY

{#Česká Republika} Michal Bordel Weiss
{#Česká Republika} Otakar BRUCLON Víšek
{#Česká Republika} Martin ANSONE Anselm
{#Česká Republika} Matěj thieff Žádník
{#Česká Republika} Matěj twist Petráš

{#Česká Republika} David KAPARZO Lacina
{#Slovenská Republika} René fazen Szíjjártó
{#Česká Republika} Tomáš Wantyyyy Jarolím
{#Česká Republika} Filip AJTT Dolenský
{#Česká Republika} Dominik blogg1s Janita

Jdeme do finiše, souboj sedmého týmu jarní klasifikace se sedmým. Ačkoliv jdou do s lepší pozicí do boje hráči ROG SQUAD, tak favorit je tu opačný. Team Gravity se do elitní osmičky prokousal na poslední chvíli, ale kdo byť okrajově sleduje domácí scénu, tak ví, že jednotlivá jména zaručují kvalitu. Jedna z nejstabilnějších sestav současnosti si nebude brát servítky s nikým, aby to dotáhla až za postupem, k čemuž může velkou měrou dopomoci i před několika týdny naverbovaný kouč d0di. Naopak ROG SQUAD to budou mít i jako nasazeno dvojka strašně těžké. Na ICL v Maďarsku se sice prostříleli až do TOP8, ale na Jarní sklizni jim bude chybět úderné duo Shad-tMs1k. Hned v úvodní sérii zcela jasně uvidíme, jak to se dvěma hosty v sestavě (ne)bude klapat.

Štítky: MČR, sklizeň
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.