Přejít k hlavnímu obsahu

EPL S7: Astralis jasně ovládli i finálový zápas

21. 5. 2018 | 00:47 Counter-Strike 2
V americkém Dallasu je právě v plném proudu finálový turnaj ESL Pro League Season 7. Za námi už je skupinová fáze a ve hře o titul zbývá pouhých šest nejlepších. Kdo ovládne celý turnaj a stane se šampionem 7. sezóny ESL Pro League?
Výchozí obrázek

V americkém Dallasu je právě v plném proudu finálový turnaj ESL Pro League Season 7. Za námi už je skupinová fáze a ve hře o titul zbývá pouhých šest nejlepších. Kdo ovládne celý turnaj a stane se šampionem 7. sezóny ESL Pro League?

UPDATE #3: Astralis vítězí ve finálovém zápase 3-1 a stávají se tak mistry ESL Pro League Season 7! Ve finále dokázali Dáni vyzrát na americký Team Liquid a odnáší si tak už druhé vítězství v krátké době po sobě. Díky vítězství se také posunuli na čelo Intel Grand Slam, kde momentálně s 2 výhrami sdílí první příčku s FaZe Clanem. Cenu pro nejlepšího hráče turnaje si odnáší dupreeh.

UPDATE #2: Předposlední den ESL Pro League nám přinesl dva semifinálové zápasy. V tom první byl úspěšnějším týmem Liquid, který předvedl proti Na´Vi skvělý výkon a po výhře 16-14 a 16-10 se poprvé ve své nové sestavě s TACEM dostal do finále. Naprosto jednostrannou záležitostí byl poté zápas mezi Astralis a FaZe. Dánský tým předvedl doslova učebnicovou hru a po výhrách 16-3 a 16-6 si zajistil místo ve finále.

Finále mezi Team Liquid a Astralis se odehraje v 20:00 formátem BO5. Vítězný tým si odnese 250 000 dolarů a také bod do Intel Grand Slam.

UPDATE #1: Páteční den, který patřil čtvrtfinálovým utkáním, příliš nepřál týmu Mouz. Tento tým v čele s oskarem nestačil na Team Liquid, a po stavu 20-22 na Mirage a 4-16 na Dust2 padl, čímž končí jeho cesta na ESL Pro League. Podobný osud čekal také na SK Gaming, jenž nestačili na FaZe Clan a prohráli 13-16 a 6-16.

Dnes uvidíme dvojici semifinálových utkání, ve kterých se máme na co těšit. V tom prvním se utkají rozjetí Na´Vi proti s1mplovu bývalému týmu, týmu Liquid. V druhém semifinále nás zase čeká odveta finále IEM Sydney mezi FaZe a Astralis.


Ve skupinových fázích jsme viděli v akci hned 16 týmů, do bojů před americké publikum se z nich dostalo ale pouze šest. Nejlepší tým ve své skupině si zajistil rovnou postup do sobotního semifinále, zatímco dva méně štastné celky z každé skupiny budou muset o postup zabojovat v pátečním čtvrtfinále. Postup do semifinále si během základní fáze vybojovaly celky Astralis a Natus Vincere, zatímco v čtvrtfinále se potkají dvojice mousesports - Team Liquid a FaZe - SK.

SK Gaming konečně prolomili prokletí a postoupili do play-off (foto: HLTV.org)

Systém play-off je jednoduchý - ve vyprodaném Verizon Theatre se nejprve utkají týmy ve dvojici pátečních čtvrtfinále, které se odehrají formátem BO3. Vítězné celky následně vyzvou v sobotu nasazené semifinalisty, opět v BO3 zápase. Dvojice nejlepších se poté v neděli utká o titul šampiona ESL Pro League Season 7 v napínavém zápase na pět map. Vítěz si kromě trofeje odnese 250 000 dolarů a 1 bod do Intel Grand Slam, ve kterém tým, který bude mít na svém kontě jako první 4 body, získá sumu 1 000 000 dolarů.

ESL Pro League S7 Finals: play-off pavouk
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
bo3bo3bo5 
 
  {#Ukrajina} Natus Vincere0   
       
   Sobota 19:00 {#Spojené státy americké} Team Liquid1 
{#Evropská unie} mousesports0     
 Pátek 19:00 {#Spojené státy americké} Team Liquid2   
{#Spojené státy americké} Team Liquid2     
     Neděle 20:00 {#Dánsko} Astralis
{#Brazílie} SK Gaming0    Vítěz
 Pátek 22:55 {#Evropská unie} FaZe Clan0   
{#Evropská unie} FaZe Clan2     
   Sobota 22:55 {#Dánsko} Astralis3 
       
  {#Dánsko} Astralis2   

iv 

 

Aktuální stream k zápasům ESL Pro League můžete nalézt na Facebook stránce ESL, případně po rozkliknutí zápasu v pavouku.

Štítky: ESL Pro League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.