Přejít k hlavnímu obsahu

Nest Story Cup – systém

28. 5. 2018 | 14:30 StarCraft 2
 Nedávno jsme si představili dva připravované Starcraft eventy, ČSL a Nest Story Cup. Dnes se mrkneme detailněji na druhý zmiňovaný. Čas si představit NSC!
Výchozí obrázek

 

Nedávno jsme si představili dva připravované Starcraft eventy, ČSL a Nest Story Cup. Dnes se mrkneme detailněji na druhý zmiňovaný. Čas si představit NSC!

Nápad na Nest Story Cup vznikl několik dní po úspěšném vzpomínkovém starcraftím streamu (už brzy na YT) s Headhunterem, Harpnerem, Devilem a Predym. Rozhodli jsme totiž v nostalgických aktivitách pokračovat i nadále, jen je posunout o kus dál, o level výš, chcete-li. 16 hráčů, prodloužený víkend, kapitáni, selekce hráčů, vzpomínky na Wings of Liberty, Hearth of the Swarm a hlavně také spousta her v Legacy of the Void.

Nest Story Cup

Pojďme se podívat na to, jak bude vše vypadat. Celá akce bude probíhat od pátku 10. 8. až do neděle 12. 8. Vyhraďte si tento termín v kalendářích, budeme streamovat skoro celé tři dny! Nejen NSC ale i další doprovodné aktivity. A teď to nejdůležitější: Co se vlastně bude streamovat?

Vše začne rozdělením hráčů do 4 skupin. Máme připraveny úžasné a šarmantní 4 kapitány, každý se celý víkend bude starat o svůj tým a hned v pátek si do něj také vyberete hráče. V pořadí bude hrát roli náhoda, nejprve se kapitáni náhodně přiřadí ke skupinám a následně si pěkně popořadě zvolí bojovníky, kteří je budou hájit na bitevním poli! Hadovým způsobem. To znamená, že první kapitán zvolí jednoho hráče, druhý druhého, třetí třetího a čtvrtý čtvrtého a hned pátého. A takto pojedeme zase zpět, dokud nebude všech 16 hráčů rozdělených.

Čas na hry! Budeme hrát jednoduchý turnaj dvojité eliminace podle obrázku dole. Celkem tedy za víkend zvládneme 6 zápasů. To není moc, že? Pozor! Každý zápas bude totiž sestávat z mnoha map a všechny budeme streamovat!

Pavouk NSC

Každý zápas začne tím, že se tři nasazení hráči postupně utkají ve WoL, HotS a LotV. Ano. Znalost WoL nebo HotS může v této fázi poskytnout výhodu, ale rozhodovat bude jen a pouze aktuální verze Starcraftu. Po těchto čtyřech mapách totiž bude následovat all-kill formát v LotV a za vyhrané mapy v předchozí fázi si tým může koupit žolíky – extra životy. Pokud tým vyhraje v první fázi WoL, HotS i LotV, může oživit až tři své hráče v all-kill fázi.

Zápas NSC

Budeme taktizovat, budeme spekulovat, budeme sledovat hry, ve kterých půjde o hodně a hlavně se bude náramně bavit. To je dnes vše, v dalších týdnech se těšte na odhalení soupisky hráčů, kapitánů, streamerů a dalších detailů o turnaji i o ČSL.