Přejít k hlavnímu obsahu

Jensen, Sneaky a Smoothie na lavičce Cloud9

14. 6. 2018 | 12:56 League of Legends
Cloud9 oznámilo základní sestavu pro první týden severoamerické LCS, které začne již tuto sobotu. V sestavě ale nejsou tři ikonická jména severoamerické scény - Jensen, Sneaky a Smoothie.
Výchozí obrázek

Cloud9 oznámilo základní sestavu pro první týden severoamerické LCS, které začne již tuto sobotu. V sestavě ale nejsou tři ikonická jména severoamerické scény - Jensen, Sneaky a Smoothie.

V noci ze středy na čtvrtek vyšlo na YouTube kanále Cloud9 video, ve kterém zakladatel a vlastník Cloud9, Jack Etienne, a hlavní trenér ,Bok "Reapered" Han-gyu, oznamují odchod tří hráčů na lavičku a příchod hráčů z akademie. Ze základní sestavy se musela odporoučet hvězdná jména Jensen, Sneaky a Smoothie. Místo nich přichází trojice hráčů z akademie Cloud9, Goldenglue, Keith a Zeyzal.

Důvodem pro výměnu hráčů byly údajně problémy s motivací a také velmi dobré výkony, které ukázala sestava academy týmu. Midlaner Goldenglue za sebou má celou řadu zkušeností z LCS, ale nikdy nebyl hvězdou týmu a jeho týmy končily na nejnižších příčkách ligy. V kariéře hrál v LCS celkem pět splitů a pouze jednou se dostal do play-off. To navíc bylo už v roce 2013 s týmem Dignitas.

Vyjádření Jacka a Reapereda

Keith se proslavil v Team Liquid, kde úspěšně nahradil Pigleta, který trpěl psychickými problémy. Od té doby se stěhoval i do Team SoloMid, kde odehrál pouze tři hry a následně hrál dva roky v týmu Echo Fox. Právě v této době ztratil svou pověst kvůli kolísavým výkonům. Keith už zkrátka nepůsobil tak, jako když se poprvé ukázal v Team Liquid. Support Zeyzal se zkušenostmi z LCS pyšnit nemůže, ale podával výborné výkony v Challenger Series a academy lize. 

Zda bude změna dlouhodobá, nebo se jedná jen o jednodobou záležitost, na to si budeme muset ještě chvíli počkat. Vypadá to, že se v Cloud9 děje něco, do čeho nikdo zvenčí nemůže vidět. Sami hráči odsazení na lavičku ale nevykazují známky stresu či smutku. Na Twitteru dokonce Smoothie přidal fotku, kde se všichni tři hráči usmívají, s popiskem „Outside chillin with the boys #benched”

Základní sestava Cloud9

{#Kanada} Eric "Licorice" Ritchie 
{#Dánsko} Dennis "Svenskeren" Johnsen 
{#Spojené státy americké} Greyson "Goldenglue" Gilmer 
{#Spojené státy americké} Yuri "Keith" Jew 
{#Spojené státy americké} Tristan "Zeyzal" Stidam 

Academy tým

{#Spojené státy americké} Ziqing "League" Zhao 
{#Spojené státy americké} Raymond "Wiggily" Griffin 
{#Dánsko} Nicolaj "Jensen" Jensen 
{#Spojené státy americké} Zachary "Sneaky" Scuderi 
{#Kanada} Andy "Smoothie" Ta 

Štítky: Cloud9, NA LCS