Přejít k hlavnímu obsahu

Kompletní CS:GO tým oficiálně opouští eXtatus

5. 7. 2018 | 13:05 Counter-Strike 2
Před měsícem a pár dny k tomu jsme vás informovali o nastalé situaci v týmu eXtatus, který přišel o partnery a jeho budoucnost se rázem stala nejistou. Nyní je tu další hřebíček do rakve tradiční domácí organizace, která nyní přichází o svoji nejblýskavější trofej z výkladní skříně.
Výchozí obrázek

Před měsícem a pár dny k tomu jsme vás informovali o nastalé situaci v týmu eXtatus, který přišel o partnery a jeho budoucnost se rázem stala nejistou. Nyní je tu další hřebíček do rakve tradiční domácí organizace, která nyní přichází o svoji nejblýskavější trofej z výkladní skříně.

Spekulací už bylo dost, nyní je vše jasné. Vedení eXtatus se nepodařilo najít ani částečnou náhradu za ukončenou spolupráci s partnery v čele s eshopem Alza.cz, díky kterým se tým okolo Patrika 'DEV7L' Stuchlík mohl jako první domácí CS:GO tým věnovat hraní na plný úvazek. Před měsícem vypršely smlouvy, další týdny čekání jsou také u konce, avšak celá šestice už nemohla dále čekat. K dnešnímu dni se tým s talentovanými střelci Frozenem nebo MonttYm po dlouhé dlouhé a úspěšné anabázi oficiálně loučí s červenými barvami týmu eXtatus.

V kuloárech domácí i evropské scény se dlouhé měsíce hovořilo o tom, že by někteří hráči mohli utéct za angažmá v jiných týmech, jak jsme dříve informovali třeba u zájmu Sprout o Davida 'Frozen' Čerňanského. Nabídky obdržely takřka všichni hráči, avšak kluci se rozhodli i s koučem Michalem 'KETUBOR' Csontošem udržet pohromadě a pokusit se vrátit tam, kam se probojovali v průběhu loňského roku. Letos se ve světě sice eXtatus tolik nedařilo, ale poslední dobou to vypadá, že se forma začíná vracet. Tým ale nyní musí bohužel řešit naprosto jiné starosti.

Jak bylo oficiálně oznámeno, spojení eXtatus s proslavenou CS:GO sekcí končí. Ukončení spolupráce s Alzou a nenávázání žádné na podobné bázi zlomilo organizaci vaz a přichází tak o tým, který v posledních letech posbíral řadu medailí a na kontě má kromě účasti na EU Minoru i cennou trofej z Cross Border Esport 2017. Právě tady se představí koncem léta i letos, jedinou otázkou je, v jakých barvách a jestli v nějakých vůbec. Hráči budou muset zamakat a navrátit své sestavě lesk, aby mohli ve vysněném hraní na plný úvazek pokračovat. To je jejich práce a teď jim zbývá než doufat, že jejich kvality dokáže jedna z evropských organizací ocenit.

Nynější sestava týmu ex-eXtatus:

{#Česká Republika} Patrik 'DEV7L' Stuchlík
{#Slovenská Republika} David 'Frozen' Čerňanský
{#Česká Republika} Jindřich 'ZEDKO' Chyba
{#Slovenská Republika} Richard 'queztone' Strnátko
{#Slovenská Republika} Martin 'MonttY' Melišek

{#Slovenská Republika} Michal 'KETUBOR' Csontoš - trenér

Zdroj: @eXtatus
Štítky: eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.