Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vidí Letní sklizeň komentátoři a analytici?

2. 8. 2018 | 22:24 League of Legends
Výchozí obrázek

Letní sklizeň v League of Legends měla jasného favorita, který si nakonec se všemi poradil a naplnil tak očekávání. Pozitivní byly i postupně zlepšované výkony eXtatus, kteří to přes brzké spadnutí do spodního pavouka dotáhnout až do finále. Kolem a kolem, radovat se i přes hosta v sestavě mohli hráči Inside Games MSI. My jsme se následně zeptali našich komentátorů a analytiků, jak celý průběh Sklizně viděli a co říkají na postup právě tohoto tradičního LoL týmu.

„Sklizeň je za námi a já musím jednoznačně říct, že mě docela překvapila. Upřímně jsem očekával trochu horší než kvalitu, než jsme mohli vidět, a to je určitě pozitivum. Další velké překvapení pro mě bylo, že hráči byli docela včas v lobby na zápasy, takže jsme skončili i relativně brzy, takže na dálku děkuji hráčům. Víme, že turnaj je dlouhý, ale docela to zvládli.

„Co se herních výkonů týče, kdybych měl říct největší překvapení, tak bezpochyby výkony mixu Millenium+ (hold se budete muset přejmenovat, Milion+ mi prostě nešlo (smích)). Zklamání pak není tak velké, ale mix Queenzone RaptorX jsem čekal trochu dále v pavoukovi. Vítězství Inside Games nikoho nepřekvapilo. Vypadá to, že jsou velice solid, když bez tréninku a se spoustou subů dokázali vyhrát a já věřím, že pokud ten trénink a ustálená soupiska přijde, tak se s nimi na MČR bude muset počítat.

– Mozilla

„Letní sklzieň nám klasicky představila hodně nových celků, nepříjemnějším překvapením pro mě byl tým Milion+ (Millenium+ pro Moziho). Stejně tak i nová sekce eXtatusu ukázala, že zde nebude jen do počtu a po nevydařeném prvním kole se dokázala prokousat až do grandfinále. Inside Games zvládli úlohu favorita dobře a i s náhradníkem na toplane si vybojovali toužený postup na MČR. Jejich nejlepším momentem bylo asi otočení zápasu ve finále WB, kdy ztráceli 10 tisíc goldů na svého soupeře, ale zápas dokázali zvrátit a ukončit celý turnaj bez ztráty mapy.

– Bronko

„Sklizeň byla až na vedro na analyst desku super (smích). Úroveň byla v celku dobrém stavu, zvláště týmy jako Inside Games ukázaly, že spolu alespoň pár scrimů zahrají a cíleně trénují určité strategie. Nejlepší zápasy na koukání vytvořil asi Daweee v jungli nebo Charca a jeho Yasuo. IG hráli ten den suverénně nejlepší a i přes nějaké mecheche si zasloužili svůj postup.

„Co se týče budoucnosti, dobří hráči jako Humanoid, denyk, Tarky, Rufus nebo Carzzy odcházejí do zahraničí čerpat více zkušeností a zejména odchod Humiho je podle mě pro CZSK scénu super, protože už se nebudou vyhrávat hry 1v9 a konečně bude pro prostor pro kompetitivnější ligu, díky čemuž mohou ostatní hráči nabrat zkušenosti a budou muset zářit jiné hvězdy.

– Nightshare

„Minulou neděli jsme sledovali dlouhý a náročný turnaj, jak pro hráče, tak pro komentátory. Největší vytrvalost a kvalitu ukázali Inside Games, když s celkovým skóre 8:0 dokázali získat druhý postupový slot na MČR. Samotná sklizeň mě překvapila vyšší kvalitou oproti sklizni první, IG působili jako kompaktní tým (stále mají na čem pracovat), slušný příslib do budoucna může být také nová sestava eXtatusu nebo týmy jako E-RIVALS, Milion+, či ECLOT.

„V turnaji se ukázala celá řada méně známých hráčů a jména jako například Kyoshi, Dawee nebo bobiistaa budu v následujících turnajích pozorně sledovat. Na druhou stranu si nemyslím, že je nutné aby se hráči schovávali za cizí nicky v případě, že hostují v týmu svých kamarádů.“

– zizou

Štítky: MČR, sklizeň
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.