Přejít k hlavnímu obsahu

EU LCS: Fnatic na prvním místě

11. 8. 2018 | 22:50 League of Legends
Do konce letní ligové části stačí každému týmu odehrát už jen čtyři zápasy. Bohužel pro fanoušky česko-slovenských hráčů musíme konstatovat, že Neonovy šance dostat se do play-off jsou mizivé a Sheriffovy už nulové. Velkou změnu s příchodem osmého týdnu hlásí Fnatic, který povolal do boje dalšího toplanera a do základu se po delší pauze vrací Martin "Rekkles" Larssen. 
Výchozí obrázek

Do konce letní ligové části stačí každému týmu odehrát už jen čtyři zápasy. Bohužel pro fanoušky česko-slovenských hráčů musíme konstatovat, že Neonovy šance dostat se do play-off jsou mizivé a Sheriffovy už nulové. Velkou změnu s příchodem osmého týdnu hlásí Fnatic, který povolal do boje dalšího toplanera a do základu se po delší pauze vrací Martin "Rekkles" Larssen. 

V tohoto týdne ohlásil Fnatic příchod nového toplanera, kterým je Korejec Ki "Expect" Dae-hanm. Ten dříve reprezentoval tým G2 Esports a nedávno vyhrál European Masters s organizací Origen. Rekkles se do sestavy vrátí po neúspěšném startu letního splitu, kdy ho botlane nahradil Bwipo. Právě Bwipo se nyní znovu vrátí na své místo na toplane a pozici botlane carry bude znova zastávat švédská hvězda. Na lavičku se tedy posadí veterán sOAZ. Expectova pozice je definována jako sedmý náhradník a týmu bude nejspíše pomáhat zejména v taktické přípravě i směrem k play-off a možným Worlds.

Co se týče H2K, v průběhu posledních týdnů vedení oznámilo příchod hned několika nových členů. První výhru v letním splitu pomohl zařídit náhradník Larssen, který zaskakoval za nemocného Selfieho. H2K jako náhradníky přivedlo i botlanerku Natalie "Stratospanda" Kristiansen, která působí v ženském týmu ASUS ROG Army a nedávno změřila síly i s Češkou Kaem a jejím týmem Zombie Unicorns. Zejména jako záskok na lavičku náhradníků se k týmu připojil i švédský talent Calle "Dragane" Dargren, kterého si možná pamatujete z týmu PPK na posledních European Masters. Vzhledem k tomu, že H2K v následujících zápasech už opravdu o nic nejde, sestava může být opravdu jakákoliv a klidně se může stát, že tento týden ve hře neuvidíme ani Sheriffa nebo i již uzdraveného Selfieho.


UPDATE (10.8. 17:00): Bohužel dnes ve hře neuvidíme českého střelce Patrika "Sheriff" Jírů. H2K na Twitteru oznámilo jeho absenci a jako důvod bylo uvedeno, že Sheriff utrpěl ztrátu v osobním životě. Patrikovi za celou redakci přejeme hodně síl v překonávání této životní situace.

UPDATE (10.8. 17:52): A máme tu další změny. Na soupisce Unicorns of Love neuvidíme dnes ani slovenského marksmana Neona, jelikož se do základní sestavy vrátil španělský botlaner Samux. Velkého překvapení se dočkáme u Misfits Gaming, kde dojde ke změně na pozici supporta. Asistent trenéra Jesiz si totiž dnes zahraje na pozici supporta. Ve hře proti H2K nahradí bývalý hráč SK Gaming či Fnatic slovinského hráče Mikyxe. 

UPDATE (11.8. 0:11): Je tu další překvapení. I přes dnešní výhru Fnatic oznámil další změnu v sestavě. Švédská superstar, Martin "Rekkles" Larssen znovu usedá na lavičku a v základu se znovu objeví sOAZ na pozici toplane, přičemž Bwipo se vrátí na botlane.

Coverage:

Aktuální tabulka EU LCS
#TýmSkóre
1.{#Evropská unie} Fnatic12 4
2.{#Evropská unie} Misfits11 5
3.{#Evropská unie} Schalke 0411 5
4.{#Evropská unie} G2 Esports11 5
5.{#Evropská unie} Team Vitality10 6
6.{#Evropská unie} Splyce7
7.{#Evropská unie} Team ROCCAT10
8.{#Evropská unie} Giants! Gaming11
9.{#Evropská unie} Unicorns of Love11
10.{#Evropská unie} H2k-Gaming15

Harmonogram:

Pátek 10. srpna






Tip PZ
18:00{#Evropská unie} Team ROCCAT0vs.1{#Evropská unie} Splyce0:1
19:00{#Evropská unie} H2k-Gaming0vs.1{#Evropská unie} Misfits0:1
20:00{#Evropská unie} Unicorns of Love0vs.1{#Evropská unie} G2 Esports0:1
21:00{#Evropská unie} Fnatic1 vs.0{#Evropská unie} Giants! Gaming1:0
22:00{#Evropská unie} Schalke 041 vs.0{#Evropská unie} Team Vitality1:0
       
Sobota 11. srpna
17:00{#Evropská unie} Team Vitality1vs.0{#Evropská unie} H2k-Gaming1:0 
18:00{#Evropská unie} Unicorns of Love1vs.0{#Evropská unie} Team ROCCAT0:1
19:00{#Evropská unie} Schalke 041vs.0{#Evropská unie} Giants! Gaming1:0
20:00{#Evropská unie} G2 Esports1vs.0{#Evropská unie} Misfits0:1
21:00{#Evropská unie} Fnatic1vs.0{#Evropská unie} Splyce1:0

Stream:

Prediction contest:

Zdroj: @lolesports
Štítky: EU LCS, fnatic