Přejít k hlavnímu obsahu

Horaczio a CzechCloud o Letní Sklizni

12. 8. 2018 | 18:09 Hearthstone
Máme za sebou i druhé dva zápasy o postup, co říkáte na jejich výsledky?
Výchozí obrázek

Máme za sebou i druhé dva zápasy o postup, co říkáte na jejich výsledky?

CzechCloud: Nějakým způsobem jsem to očekával, je tam totiž vidět to, že když se hráči pilně připravují, tak jsou schopni odbourat své staré zvyky, chybné zvyky. Bylo to krásně vidět na zápase Pardub vs. Valdaboy – Face Huntera, kterého hraje Pardub čtyři roky, nedokázal pilotovat bezchybně, nebyl schopen změnit svůj gameplán, naopak Vanik proti onekillerovi to dokázal skvěle, vyhrát z takto unfavorite pozice, jo, na to se podívám rád.

Horaczio: Myslím si, že první skončil relativně překvapivě, druhý už ale dopadnul tak, jak měl. To je prostě Hearthstone, tak to v této hře chodí.

Na začátek se zaměříme na ten první – před zápasem si na výhru nevěřil ani sám Vanik, co nakonec podle vás stálo za tím, že navzdory velmi špatným match-upům vyhrál?

Horaczio: Vanik měl do onekillera opravdu strašný line-up, reprezentant eSuby měl ale o trošku více štěstí (např. tento neskutečný steal Lich Kinga). I tak se mi ale zdá, že Vanik hrál o trochu více precizněji, onekiller tam prostě měl nějaké diskutabilní playe.

V dalším zápase už to pro žádnou stranu nebylo tak výrazně favorite. Čekali jste výhru Valdaboye, nebo jste věřili Pardubovi?

Horaczio: Valdaboy měl trošku lepší match-up, oba hráli aggra, Valda hrál ale aggra, co jsou dobrá do ostatních aggro balíčků. Valda si prostě pro výhru zaslouženě došel, hrál pěkně.

Když už jsme se začali bavit o těch balíčkách, co si myslíte o line-upech, co si hráči na Sklizeň připravili?

CzechCloud: No, mluví se o tom špatně, protože nová expanze vyšla z úterý na středu, takže hráči měli cca. 18 hodin na přípravu. Takže ten crafting podle mě probíhal formou predikcí, většina hráčů si prostě řekla: "Ok, podle mě bude dobrý Malygos Druid, tak ho vezmu". A zbytek decků prostě doplnili zaběhu. Rozhodně bych řekl, že to jsou prostě line-upy, co se budou ještě hodně měnit, vždyť třeba Vanik ještě během turnaje při rozhovoru po postupu o jednom ze svých decků řekl, že už ho v budoucnu nejspíše neuvidíme.

Horaczio: Čekal jsem, že hráči budou více experimentovat, relativně mě překvapilo, že vlastně vzali staré balíky a jen je lehce okořenili pár novými kartami. Samozřejmě, byly tu i ty šílenosti, jako třeba Scruffyho čtyři Mecha'Thun decky, moc jich ale nebylo a to je škoda.

Ve hře už jsou vlastně jen čtyři hráči, čekali jste zde jiné karbaníky?

CzechCloud: Tak asi jsme tu všichni čekali Faeliho, kdyby někdo před turnajem řekl, že vypadne po dvou zápasech, většina lidí by se mu asi vysmála. Ale já jsem s hráči jinak spokojený, hráli opravdu pěkně. Překvapivé může být třeba to, že Krajda dokázal postoupit i přes absenci DK ve svém Priestovi (směje se).

Horaczio: Popravdě, ano. Většina hlavních favoritů v jejich čele samozřejmě Faeli, kterého jsme podle jeho posledních výsledků tipovali snad i na výhru, vypadla hned na začátku. BlizzconJan také mohl postoupit dál, pravda ale je, že všichni čtyři postupující nám tento víkend ukázali poměrně hezký Hearthstone, překvapení to ale prostě jsou, kdo by byl na začátku řekl, že bez prohry postoupí Krajda s Control Priestem bez DK.

A na závěr, kdo podle vás turnaj ovládne?

CzechCloud: Zlato si podle mě odnese Vanik.

Horaczio: Podle mě vyhraje Benko.

Štítky: MČR mobile, Vodafone
miluju videohry a hlavně ligu legend