Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone Letní Sklizeň v Hearthstone den poté

13. 8. 2018 | 18:54 Hearthstone
Výchozí obrázek

Největší domácí akce letní Hearthstone sezóny je za námi. Vodafone Letní Sklizeň toho přinesla hodně, ostatně jako všechny turnaje hrané těsně po příchodu nové expanze. Decklisty, které jsme viděli, sice už dost možná na dalších turnajích nespatříme, zajímavé ale rozhodně byly. Line-upy byly sice vesměs plné spíše starších decků, jen lehce okořeněných pár novými kartami (čest vyjímkám, jako byl ten Scruffyho), i tak jsme si ale užili skvělou bitvu plnou jak rychlých aggro decků v čele s Zoolockem a Odd Paladinem, tak pomalejších balíčků, jako Malygos Druid či Control Mage.

Vše začalo v sobotu v půl třetí odpoledne zápasem RastaFishe proti BlizzconJanovi. Na úvod bezpochyby skvělá volba, ani jeden totiž nevzal úplně odzkoušené decky, a mohli jsme tak vidět třeba zajímavého OTK Mága od Rybky, či Combo Priesta a Deathrattle Rogue od mladého talenta. Výsledek? Nová posila Inaequalis si nepřipsala ani jednu výhru a v WB tedy pokračoval BlizzconJan.

Pak už šlo vše celkem rychle – vrchol sobotního programu pak byly první dva zápasy o postup. Oba byly zajímavé, dívacky atraktivnější byl asi spíše souboj Krajdy s onekillerem. Starší bratr BlizzconJana si do svého Control Priesta zapomněl dát DK, i tak s ním ale dokázal vyhrát a zajistit si místo na MČR – tuto play neviděli ani zkušení casteři!

Sobota zápasy o postup končila, neděla začínala – o místa na MČR se samozřejmě hrálo i v LB. První šel na řadu onekiller a Vanik, v tomto zápase mělo být vše jasné. Vanik sice nehrál v turnaji špatně, jeho line-up byl ale do toho onekillerova naprosto otřesný. Ale co se nestalo! Vanik díky precizní hře a notné dávce štěstí onekillera vyřadil. Toto bylo prostě neskutečné:

V zápase dalším hrál zase eSubák, tentokrát Valdaboy. Na rozdíl od svého týmového kolegy to měl do Pardubova line-upa celkem favorizované. Pardub nedokázal jít ve Vanikových stopách a poradit si s nepříjemnými match-upy, takže výsledek byl 3:1 pro Valdaboye.

Zbytek programu druhého dne byl už "jen" o rozdělení peněz, postupující jsme již znali. V bratrovražedném semifinále LB vyhrál Vanik, Valda tedy odešel "pouze" s místem na MČR. V horní polovině pavouka zatím offstream prohrál Benko proti Krajdovi a tak se šlo hned na finále LB. V něm už Vanik nedokázal vyhrát a grandfinále tedy přineslo to, co o co jsme byli ve finále WB ochuzeni. Po menším zpoždění, způsobeném Krajdovým pozdním příchodem, se šlo na věc. A Krajda zkrátka dokázal, že v Control Priestovi nepotřebujete DK, abyste ovládli Letní Sklizeň bez jediné prohry. Gratulace do ECLOT.LYNX, a také všem postupujícím na MČR!

Konečné pořadí Vodafone Lentí Sklizně:

 1. místo: {#Česká Republika} ECLOT.Krajda – postup na MČR + 7 000 Kč
 2. místo: {#Slovenská Republika} DTG.Benko – postup na MČR + 3 000 Kč
 3. místo: {#Česká Republika} eSuba.Vanik – postup na MČR + 2 000 Kč
 4. místo: {#Česká Republika} eSuba.Valdaboy – postup na MČR

Na záznam z celé akce se můžete podívat zde:

Štítky: MČR mobile, Vodafone
miluju videohry a hlavně ligu legend