Přejít k hlavnímu obsahu

Preview čtvrtfinále EU LCS Summer 2018

23. 8. 2018 | 16:02 League of Legends
Na play-off EU LCS se musí těšit každý evropský hráč League of Legends. Právě letní play-off je o to důležitější, protože se bojuje o místa na mistrovství světa 2018 v Jižní Koreji. Týmy, které skončily na 3. až 6. místě v základní části, se nyní utkají ve čtvrtfinále o možnost zahrát si v Madridu o medaile. 
Výchozí obrázek

Na play-off EU LCS se musí těšit každý evropský hráč League of Legends. Právě letní play-off je o to důležitější, protože se bojuje o místa na mistrovství světa 2018 v Jižní Koreji. Týmy, které skončily na 3. až 6. místě v základní části, se nyní utkají ve čtvrtfinále o možnost zahrát si v Madridu o medaile. 

V semifinále už čekají Fnatic a Team Vitality a tento pátek a sobotu se rozhodne o jejich soupeřích. O čest dostat se mezi čtyři nejlepší evropské celky budou bojovat: G2 Esports, FC Schalke 04, Splyce a Misfits Gaming. Nejlepší šestka týmů byla ke konci splitu nesmírně vyrovnaná, takže se snad můžeme těšit na dlouhé a zajímavé bo5 série. Každý zápas je nyní nesmírně důležitý, protože týmy nutně potřebují nasbírat body, díky nimž se můžou kvalifikovat na Worlds. Nejlépe je na tom samozřejmě Fnatic, který vyhrál jarní split, ale na body může postoupit i třeba G2 Esports nebo Splyce.

FC Schalke 04FC Schalke 04 Esportslogo std.png
vs.Splycelogo std.pngSplyce
Vizicsacsi {#Maďarsko}
Amazing {#Německo}
Nukeduck {#Norsko}
Upset {#Německo}
VandeR {#Polsko}


{#Rumunsko} Odoamne
{#Rumunsko} Xerxe
{#Rumunsko} Nisqy
{#Dánsko} Kobbe
{#Velká británie} kaSing
 pá 24.8. - 18:00 


 

V pátečním duelu se dočkáme souboje třetího se šestým týmem ligové části. V play-off sice může být všechno jinak, ale přesto pasujeme do role favorita Schalke 04. Ke konci splitu se týmu dařilo na výbornou, a to zejména díky split pushi ve stylu 1-3-1. V sestavě nevidíme vyloženou slabinu a skrz všechny linky se dá hrát. Když se daří, tak je tým plný playmakerů, ale ve stresových situacích jsou někteří hráči méně viditelní a v late game teamfightech často zaostávají. Pokud se Splyce povede udržet se v early game a hrát hru bez zbytečných ztrát, mohou dostat Schalke do těžkých situací, ve kterých by mohla selhat týmová komunikace. Hráči Splyce mají problémy v early a mid game, takže je pro ně důležité zvolit strategii, který je dovede do pozdější fáze hry, kde by už mohli mít navrch. I přesto, že je Schalke favorit, Splyce bychom rozhodně neodepisovali.

PZ tip: S04 3:2 SPY

G2 EsportsG2 Esportslogo std.png
vs.Misfits Gaminglogo std.png Misfits Gaming
Wunder {#Dánsko}
Jankos {#Polsko}
Perkz {#Chorvatsko}
Hjarnan {#Švédsko}
Wadid {#Korejská republika}


{#Velká británie} Alphari
{#Velká británie} Maxlore
{#Dánsko} Sencux
{#Francie} Hans Sama
{#Slovinsko} Mikyx
 so 25.8. - 17:00 

 

V sobotu se odehraje zápas mezi G2 Esports a Misfits Gaming. Ani jednomu z týmů se příliš nedařilo, ale Misfits jsou na tom o poznání hůře, než jejich soupeř. Tým s logem králíka držel totiž v jednu chvíli skóre zápasů 9:0, ale ve zbytku splitu jakoby snad usnul na vavřínech a z posledních osmi zápasů vyhráli pouze dva. Oba týmy mají ale jen ty nejvyšší ambice a na nic jiného než na evropský titul nepomýšlejí. Misfits navíc výhru opravdu potřebují, protože se na jaře do play-off vůbec nedostali a jejich situace v boji o poslední místo na Worlds by tak byla velmi obtížná. Aby Misfits mohli pomýšlet na vítězství proti G2, musí nutně zlepšit hru v mid a late game, kdy v posledních týdnech dělali spoustu chyb. Z důvodu jejich špatné formy jim mnoho šancí nedáváme a očekáváme, že sérii ovládne Perkz a spol.

PZ tip: G2 3:1 MSF

Zdroj: @lolesports
Štítky: EU LCS